19 / 04 / 2024

Kuzu Deri Avrupa’da her ülkeye bir mağaza açacak!

Kuzu Deri Avrupa’da her ülkeye bir mağaza açacak!

Yücel Yılmaz, "Bu konuda fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'de de mağazalaşma stratejimiz var. Öncelikli hedefimiz İstanbul" dedi



Deri sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Deri'nin, 2011 sonuna kadar Fransa başta olmak üzere, her Avrupa ülkesinde bir mağaza açmayı hedeflediğini söyleyen Kuzu Deri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu konuda fizibilite çalışmalarımız sürüyor. Türkiye'de de mağazalaşma stratejimiz var. Öncelikli hedefimiz İstanbul" dedi

2011’de Nişantaşı, Bağdat Caddesi ve önemli alışveris merkezlerinde mağaza açmayı planladıklarını kaydeden Yılmaz, "50. yılımızı kutluyoruz. 2009 yılı ciromuz 9 milyon TL'ye ulaştı" diye konuştu. Uzun yıllar boyunca Versace, Ted Baker gibi bir çok dünya devine fason üretim yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Artık sadece Kuzu markasıyla üretim yapma kararı aldık" dedi.

Tasarımcılarla çalışıyor

1997 yılında Paris St. Honore'de ilk butiklerini açtıklarını belirten Yılmaz, "Fransa dışında İsveç, Norveç, Monaco, Danimarka, Rusya, Ukrayna ve Amerika'da toplam 400 satış noktasına sahibiz. İhracatımızın büyük bir çoğunluğu iklim koşulları nedeniyle kuzey ülkelerine gerçekleşiyor. Yine de deri dünyanın her yerinde üst segment tarafından tercih ediliyor" diye konuştu.

Türkiye'de Moda Tasarımcısı Özlem Süer ile işbirliğine gittiklerini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Süer, koleksiyonlarında deri parçalara yer veren veya kumaş tasarımlarına deri kombinler geliştiren bir tasarımcı. Şu sıralar yine başka bir başarılı moda tasarımcısı olan Erol Albayrak ile görüşmelerimiz sürüyor."

Eylülde gerçekleştirilecek Paris’teki Pret A Porter Fuarı'na katılacaklarını söyleyen Yılmaz, "Dünya devleri ile aynı arenada bulunmak bizi son derece heyecanlandırıyor" dedi.
EYLEM TÜRK/Milliyet


Geri Dön