23 / 04 / 2024

Kuzu Grup 2 yeni projeye hazırlanıyor!

Kuzu Grup 2 yeni projeye hazırlanıyor!

Kuzu Grup tarafından Kat Gayrimenkul ile birlikte Ataköy sahilinde geliştirilen Sea Pearl Ataköy (deniz incisi) projesinde konut satışları başladı. Projede metrekare fiyatları 7 bin 200 dolardan başlangıç gösteriyor..



Kuzu Grup tarafından Kat Gayrimenkul ile birlikte Ataköy sahilinde geliştirilen Sea Pearl Ataköy (deniz incisi) projesinde konut satışları başladı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, metrekare fiyatlarının 7 bin 200 dolardan başladığı projede ‘ihtişam’ sunduklarını vurgulayarak, projenin en büyük özelliğini ‘deniz’ olarak gösterdi. Projenin satışının da içinde olacak Kat Gayrimenkul, Katar’ın TOKİ’si olarak bilinen Qatari Diar ile yerli ortaklar Sinpaş GYO ve Eksim Holding’den oluşuyor.


İnşaatı Kuzu Grup tarafından sürdürülen projenin arazisi TOKİ’den 2008’de alınmıştı. Kat Gayrimenkul Genel Müdürü Haydar Özel, arsa maliyetinin 1.1 milyar dolar olduğunu belirtirken, Özen Kuzu ise projeden 2.7 milyar dolarlık hasılat beklediklerini kaydetti.   


Kuzu Grup projeyi, eylül ayında Dubai’deki Cityscape Global 2014’te, 10-13 Mart’ta da Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda yabancı yatırımcılara tanıtmıştı. Kuzu, yoğun taleple satışlara hızlı başladıklarını, yüzde 10-15 yabancı talebi aldıklarını söyledi. Projenin ilk etabı Temmuz 2017’de, ikinci etabı ise 2018’de tamamlanacak.


‘Aynı plan’

Sea Pearl projesi 25 Eylül’de Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlenmiş ve inşaat durdurulmuştu. Özen Kuzu, tüm mevzuata uygun olarak gerekli izinlerin alınarak Sea Pearl projesine başlandığını ve projenin kaldığı yerden devam edeceğini açıklamıştı.

Sahil şeridiyle ilgili sıkıntı yaşandığını anlatan Haydar Özel, “Bu dönem kısa sürdü. Mevcut imar, izin ve belgeler tam olduğu için inşaat devam ediyor. Projede değişiklik olmadan aynı plan ve ruhsatla çalışıyoruz” dedi.


‘Kıyıları açtık’

Kıyı Kanunu’nda yer alan ‘kıyılarda ilk 50 metrede sadece halkın kullanabileceği yaya yolu, gezinti ve dinlenme alanları ile rekreaktif alanlara izin verilecek’ maddesine uygun hareket ettiklerini anlatan Kuzu, “Bakanlık zaten bu konuda hassas davranıyor. Biz de aynı şekilde, kıyıların kullanımıyla ilgili düzenlemeler de yaptık” diye konuştu.


Kişiye özel kampanyası var

20 katlı 4 blokta 631 üniteli ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen, 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. Sea Pearl projesi için firma bünyesinde 3 ayrı ödeme planı uygulanıyor. Bunlardan ilkine göre yüzde 5 peşin, 48 ay eşit taksit; ikincisine göre yüzde 10 peşin 36 ay vade farksız; son ödeme planına göre ise yüzde 5 peşinat ile banka kredisi kullanılarak konut sahibi olunabiliyor. Özen Kuzu, bu seçeneklerin yanında kişiye özel kampanyalar da uygulayacaklarını ifade etti. 


İki yeni projeye hazırlık yapıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile  TOKİ  tarafından ‘sahil şeridi projesi’nin yapılacağını söyleyen Özen Kuzu, her firmanın da bulunduğu alanda düzenleme yapacağını belirterek, “Herkes üzerine düşeni yapacak” dedi. Kuzu, ayrıca  Ankara  Oran ve Yıldız’da proje geliştirmeye hazırlandıklarını söyledi.



Milliyet


Geri Dön