19 / 04 / 2024

Kuzu Grup, Ankara'da iki projeye başladı!

Kuzu Grup, Ankara'da iki projeye başladı!

Kuzu Effect ve Kumru Ankara projeleri için 1 milyar liralık yatırım yapacak şirket, Effect'in yüzde 30'unu şimdiden sattı



Kuzu Grup, Ankara'da iki yeni proje için kolları sıvadı. Oran'da hayata geçirilecek Kuzu Effect'i satışa çıkaran şirket, projeyle üst gelir grubuna hitap edecek.  TOKİ  ile gelir paylaşımı modeliyle inşa edilecek proje, 750 milyon lira yatırım değerine sahip olacak. Rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık çarşı gibi alanların yer alacağı karma projede metrekare satış fiyatları ise 10-12 bin lira arasında değişiyor. Projede 203 konut yer alırken, 44 de ofis bulunacak. 46 kattan oluşan proje Ankara'nın en yüksek binaları arasında yer alıyor. Projenin Leed Gold Sertifikası alma hedefiyle düzenlendiğini anlatan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, ön taleple yaklaşık yüzde 30'unun satıldığını kaydetti. 


KUMRU'DA FİYAT 6 BİN LİRA 

Kuzu Grup'un Ankara'da hayata geçireceği ikinci proje olan Yıldız'daki Kumru  Ankara  ise, 250 milyon lira yatırım değerine sahip. Projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ila 8 bin lira arasında değişiyor. İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle yükselen proje, rezidans hizmeti sunacak. Projenin her katında sosyal tesis bulunması ise Ankara'da ilk defa uygulanan bir sistem olarak gösteriliyor. Eylül 2017'de teslim edilmesi planlanan projenin mimarlığını üstlenen Emre Arolat, Ankaralılar'ın kullanışlılığa özen gösterdiğini belirterek, ayrıca ferah alanlara talepleri olduğunu söyledi. Arolat, projenin teknolojik altyapısının ise Ankara'da uygulanan en yeni sistem olduğunu dile getirerek, "Rüzgârdan güneşe ve yağmura kadar her tür sistem düşünülerek yapılandırılmış ve Ankara'da bugüne kadar uygulanan en akıllı proje olacak. Yeşil alanlarında yetişkin ağaçları korumak için önlemler bile alındı. Kendi içinde sokağı olan proje, yatay ve dikey kullanım seçenekleriyle farklı taleplere de hitap etmiş olacak" diye konuştu. 


9 PROJEDE EMEKLİLERE KONTENJAN AYRILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ'nin finansmanını kendisinin oluşturduğunu hatırlatarak, bünyesinde çeşitli ihale modelleriyle geliştirilen yüzde 16'lık lüks konut payının, geri kalan yüzde 84'lük sosyal konut geliştirilmesine finansman sağladığını ifade etti. TOKİ projelerinde emeklilere ayrılan kontenjanla ilgili de Karaca, "9 projede çeşitli oranlarda kontenjan ayrıldı. Bunlar 250 liralık taksitlerle emeklinin ev sahibi olması için satılıyor. İstanbul Kayabaşı'nda yeni yapacağımız projede de emekliye yer ayırmaya çalışıyoruz. Ancak İstanbul'daki arazi fiyatları bu taksit oranlarını muhtemelen 450-500 liraya çıkaracaktır" dedi. 


Sabah 



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kuzu Grup, SeaPearl Ataköy'den sonra Ankara'da iki yeni proje yapmak için harekete geçti. Projelerin toplam yatırım değeri 1 milyar lira olarak hesaplandı. Kuzu Effect ve Kumru Ankara isimleriyle yükselecek karma yapılarda şirket içi ödeme kolaylıkları bulunuyor. Effect'te rezidans, ofisstüdyo, loft ve açık çarşı fonksiyonları bir arada sunulacak. 203 konut ve 44 ofisli projede daireler 1+1'den 5+1'e farklılık gösteriyor. Fiyatlar 750 bin liradan başlıyor. 


İKİ YILDA BİTİRİLECEK 

Kumru Ankara'da ise toplam 167 konut ve 1 adet açık çarşı yer alıyor. Her iki projenin teslim tarihi Eylül 2017 olarak veriliyor. Projelerle ilgili bilgi veren Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, Ankaralılar'ı en etkileyici karma projeler ile tanıştırdıklarını söyledi. Kuzu," Effect projesini Toki ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle yapacağız" dedi. 


Bugün


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Kuzu Grup, İstanbul Ataköy sahilinde hayata geçirdiği Sea Pearl Ataköy’ün yanısıra daha önce gayrimenkul geliştirdiği Ankara’da iki yeni proje için kolları sıvadı. 


Oran’da Turan Güneş Bulvarı üzerinde gerçekleştirilecek Kuzu Effect projesini satışa çıkaran Kuzu Grup, projeyle üst gelir grubuna hitap edecek. TOKİ ile gelir paylaşımı modeliyle hayata geçirilecek proje 750 milyon lira yatırım değerine sahip olacak. Rezidans, ofis-stüdyo, loft daire ve açık Çarşı gibi alanların yer alacağı karma projede metrekare satış fiyatları ise 10-12 bin lira arasında değişiyor. Projede 203 konut yer alırken, 44 adet de ofis bulunacak. 46 kattan oluşan proje Ankara’nın en yüksek projeleri arasında yer alıyor. Projenin Leed Gold sertifikası alma hedefiyle tasarlandığını anlatan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, “Ankara’nın en güzel konumundaki son iki arazisi. 8 bin 200 metrekare yeşil alan olacak” dedi. Projenin lansmanını yaparak satışa çıkardıklarını belirten Kuzu, ön taleple yaklaşık yüzde 30’unun satıldığını kaydetti.


En son teknoloji


2017 Eylül ayında teslim edilmesi planlanan projenin mimarlığını üstlenen Emre Arolat, Ankaralıların kullanışlılık ve ferahlığa özen gösterdiğini söyledi. Arolat, projenin teknolojik altyapısının Ankara’da uygulanan en yeni sistem olduğunu dile getirerek, “Ankara’da bugüne kadar uygulanan en akıllı proje olacak. Yeşil alanlarında yetişkin ağaçlar korunacak. Kendi içinde sokağı olan proje, yatay ve dikey kullanım seçenekleriyle farklı taleplere hitap edecek” dedi. Bugüne kadar dünyanın ve Türkiye’nin pek çok yerinde proje üretmelerine rağmen ilk defa Ankara’da çalıştıklarını belirten Arolat, “Ankaralı bir mimar olarak bunun eksikliğini de gidermiş olacağım” dedi.


‘Lüks projeler finans kaynağı’


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ’nın finansmanını kendisinin oluşturduğunu hatırlatarak, TOKİ bünyesinde çeşitli ihale modelleriyle geliştirilen yüzde 16’lık lüks konut payının geri kalan yüzde 84’lük sosyal konut geliştirilmesine finansman sağladığını ifade etti. Karaca, emeklilere ayrılan kontenjanla ilgili olarak, “9 projede çeşitli oranlarda kontenjan ayrıldı. Bunlar 250 liralık taksitlerle satılıyor. İstanbul’da da emekliye yer ayırmaya çalışıyoruz ancak arazi fiyatları taksitleri muhtemelen 450-500 liraya çıkaracaktır” dedi.


Kumru’da metrekare satış fiyatı 6 bin lira

Kuzu Grup’un Ankara’da hayata geçireceği ikinci proje olan Yıldız’daki Kumru Ankara ise 250 milyon lira yatırım değerine sahip. Projede yer alan 164 konutta metrekare satış fiyatları 6 ile 8 bin lira arasında değişiyor. İller Bankası arazisinde gelir paylaşımı modeliyle yükselen proje, rezidans hizmeti sunacak. Projenin hır katında sosyal tesis bulunmasi ise Ankara’da ilk defa uygulanan bir sistem olarak gösteriliyor. Güven Kuzu, bu projelerle birlikte Ankara’da yeni yatırım ve arazi arayışlarının da sürdüğünü belirtti. Kuzu, “Ayrıca İran ve Cezayir’de devam eden taahhüt işlerimizin tutarı ise 2.5 milyar dolar. Ortadoğu’da böyle büyük işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

10 yıl içinde dünya genelindeki ilk 20 geliştirici içinde yer alma hedeflerinin olduğunu belirten Kuzu, Sea Pearl’ün Forbes listesinde İstanbul’da gelir getirisi en yüksek 50 proje içinde birinci seçildiğini söyledi. Kuzu, “Ankara’da ise alım yapanlar genel olarak çevre illerdeki yatırımcılar oluyor” dedi.


Milliyet 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ankara Çankaya'da yükselen Kuzu Effect projesinde 750 bin liradan başlayan dairelere vade farksız taksit seçeneği ile sahip olmak mümkün..


Ankara Çankaya'da Kuzu Grup imzasıyla yükselmekte olan Kuzu Effect projesi geçtiğimiz hafta lanse edilerek resmi olarak satışa açıldı. 30 bin 730 metrekare arsa üzerinde yükselmekte olan Kuzu Effect projesinde 79 metrekare ile 408 metrekare arasında değişen alanlı, 1+1 ile 5+1 arasında değişen oda sayısına sahip toplam 203 daire, 44 ofis, açık çarşı ve sosyal  donatı alanları bulunuyor.

 

2017 yılı Eylül ayında tamamlanarak teslim ediecek olan Kuzu Effect projesinde lansman dönemine özel olarak sunulan ödeme planları  ile ev sahibi olunabiliyor.

 

203 dairenin yüzde 30'unun lansman etkinliğinde satıldığı Kuzu Effect projesinde fiyatlar 750 bin liradan başlamakta olup metrekare birim fiyatları 10 bin lira ile 12 binlira arasında değişiyor. 18 ay vade farksız taksitle ödeme yapılabilen Kuzu Effect projesinde banka kredili ödeme de yapılabiliyor.


Star


Geri Dön