16 / 04 / 2024

Kuzu Grup Expo Turkey by Qatar'a katıldı!

Kuzu Grup Expo Turkey by Qatar'a katıldı!

Türkiye ve Katar işbirliği ile gerçekleşen Expo Turkey by Qatar Fuarı kapılarını açtı. Kuzu Grup fuara, SeaPearl Ataköy projesiyle katıldı.



Türkiye ve Katar'ın stratejik ortaklığı Expo Turkey by Qatar dünya sahnesine çıktı. Fuara SeaPearl Ataköy projesiyle katılan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Sektörümüz, her geçen gün adını global platformlarda duyurarak bu alandaki gücünü tüm dünyaya gösteriyor. Gerek uluslararası listelerdeki yerimiz gerekse katıldığımız fuarlarda aldığımız talepler, Türk inşaat sektörünün yükselişte olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye, konumu ve sahip olduğu özelliklerle yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği marka bir ülke. Dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye, gelişmekte olan ülkeler bazında yaklaşık yüzde 4'lük büyüme ile en hızlı gelişen ülkeler arasında. 200'den fazla alt. sektörün ihtiyaçlarına talep yaratan sektörümüzün ise GSMH içindeki payı yüzde 30 olup, ekonominin lokomotifi konumundadır" diye konuştu. 


'75 yıldır çalışıyorz' 

2017 yılının Türk ekonomisine ivme kazandıracak yeni kararlarla başladığının altını çizen Kuzu, bunlardan en önemlisinin yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi olduğunu dile getirdi. Kuzu, "Bunun yanı sıra yabancı yatırımcılar, Nisan 2017'de uygulanmaya başlayan kanun gereği projelerde geçerli olan yüzde 18 KDV oranından muaf olacaklar. Tüm bu gelişmeler ülkemizde yatırım yapma kararı alan yabancı yatırımcılar için birer avantaj oldu" dedi. 


ENR dergisinin yayınladığı 'Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitti' listesinde yer alan Kuzu Grup, yaklaşık 75 yıldır yurt içi ve yurt dışı pazarında aktif olarak faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar 500'ün üzerinde projeye imza atan Kuzu 

Grup, yurtiçinde İstanbul'da SeaPearl, Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara, yurtdışında ise dünyanın tek kontratla imzalanan en büyük sosyal konut projesi olan İran Mesken Meher dâhilinde inşa ettiği 37 bin, Cezayir'de ise 21 bin 600 konutluk projelere devam ediyor. 


'Vade uzun faiz az' 

Expo Turkey by Qatar'a, Ataköy'de denize sıfır bir konumda Qatari Diar ortaklığıyla inşası devam eden SeaPearl Ataköy projesi ile katıldıklarını belirten Özen Kuzu, "Şu an için Katar'da yatırımımız bulunmamakta ancak fuarla birlikte fırsatları takip etme fırsatı yakalayacağız. Fuar süresince hem bu projemizin tanıtım çalışmalarını yapma hem de yeni ortaklık fırsatlarını araştırma şansı bulacağız" dedi. 


İstanbul'un her geçen gün gelişen ve değerlenen bölgelerinden Ataköy'de Kuzu Grup tarafından 2 etap olarak hayata geçirilen SeaPearl Ataköy projesinde inşaat ve satış çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 4 ay sonra sahiplerine teslim edilmesi planlanan ilk etapta, satışların da yaklaşık yüzde 50'si tamamladı. Projede 60 ay sıfır faiz kampanyasının yanı sıra 120 ay 0.45 faiz uygulanıyor. 


Özen Kuzu, "İstanbul'da yaşamakla İstanbul'u yaşamak arasındaki fark, bizim hikâyemizin başlangıç noktası oldu. Denizsiz yaşanamazdı İstanbul... Düşünceler hayallerle birleşti, İstanbul'un en nezih ve merkezi semtlerinden Ataköy'de, denize tam sıfır noktasında ihtişamlı bir yaşam projesi ortaya çıktı" dedi. 


Her katta bahçe ve deniz 

SeaPearl Ataköy'de, yaşam alanının her odası, kesintisiz Marmara Denizi manzarasına açılıyor. Ahşap zeminli, doğal çimli ve geniş teraslı kat bahçelerinin yanı sıra, Barok tarzı peyzaj alanı 33 bin metrekareye uzanıyor. 


Proje içerisinde, aldığı ödüller ve hizmet kalitesiyle tüm dünyada tanınan Jumeirah'ın işletmesini üstlendiği 2019 yılında hizmet vermeye başlaması planlanan 202 oda ile 62 rezidanstan oluşan 5 yıldızlı otel, içinden sular geçen bir lobi alanı ve mimari tasarımıyla dikkat çekiyor. 


SeaPearl Ataköy'de ayrıca Fatih Kıral Mobilya ve Dekorasyon tarafından dekore edilen, alanları 119 metrekare olan 1,5+1 ve alanları 385 metrekare olan 4.5+1 tipindeki örnek daireler projeyi ziyaret eden yatırımcılar tarafından çok beğenildiği ifade ediliyor.



Milliyet


Geri Dön