25 / 04 / 2024

KYK'dan Sivas'a 10 bin kişilik yurt müjdesi!

KYK'dan Sivas'a 10 bin kişilik yurt müjdesi!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Tanıtım Günleri’nde öğrencilerle buluşan Sivas Valisi Davut Gül, 10 bin kişilik yurt inşaatının devam ettiğini belirtti.



Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sivas Tanıtım Günleri’nde öğrencilerle bir araya geldi. Gül, Sivas Cumhuriyet Üniversite’nin öğrencilerin gelebileceği en iyi üniversitelerden biri olduğunu söyledi. Hızlı trenin gelecek yıl hizmete açılacağını hatırlatan Gül, hızlı tren tamamlandığında öğrencilerin; Eskişehir’e, Konya’ya, Ankara’ya ve İstanbul’a daha hızlı ve kolay ulaşacaklarını belirtti. 

Milliyet'te yer alan habere göre, öğrencilerin barınma sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Gül, 10 bin kişilik yurt inşaatının devam ettiğini ve ülkede yapılan en büyük projelerden biri olduğunu söyledi. 

Yurt inşaatına yaklaşık 10 ay önce başladıklarını söyleyen Gül, "Birinci etap olan 5 bin kişilik yurt, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredildi. İkinci etap ise bu ayın sonunda teslim edilecek. Bu tür projelerin yapılması yaklaşık 3-4 yılı buluyor. 10 ayda bu yurtları yapmak hem ekonomik hem de inşaatı tamamlamak çok zor. Donanımları tamamlandı. Çevre düzenlemeleri bitti. Üniversite ile olan yolun asfaltlanması, yürüyüş yolları ile ışıklandırmasını yapıyoruz. Odalar 4 kişilik. Suit oda şeklide. Yatılan yerler farklı, ders çalışılan yerler farklı. Adeta 5 yıldızlı oda ayarında. Sosyal donatıları var. Hedefimiz bu hafta bir bloktan başlayarak yavaş yavaş öğrenci almak. Şundan emin olun; zengin fakir, ara sınıflarda ya da ilk defa gelen isteyen herkes Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurdunda kalabilecek" ifadelerini kullandı.


Geri Dön