23 / 04 / 2024

Leed Gold sertifikasını alan Soyak Soho'ya yatırımlar artıyor!

Leed Gold sertifikasını alan Soyak Soho'ya yatırımlar artıyor!

Soyak Holding'irı Soyak Soho projesinde yer alan Soyak Soho Ofis'e yerli ve yabancı ilgisi artarak sürüyor. Proje, Leed Gold sertifikasını alarak yatırımcılar üzerindeki ilgiyi artırdı.



Soyak tarafından butik rezidans ve ofis projesi olarak hayata geçirilen Soyak Soho, yurtiçi ve yurtdışından aldığı pek çok ödüle bu yıl çevre ve doğal yaşamı koruyan, enerji ve su tasarrufu sağlayan tasarımıyla Leed Gold'u da ekledi. 


Soyak Soho'da yer alan 4 bin 40 metrekarelik brüt ofis alanı, sadece ofis kullanımına ait 1635 metrekarelik modern bir bahçeye de sahip. Tamamen müstakil girişi ve müstakil tapusu olan, bir bütün olarak kullanılabilmesinin yanısıra, bölünerek de kiraya verilebilme özelliği olan Soho Ofis, 3 kattan oluşuyor. 


Ofis yatırımı sürecek 


Soyak Soho Ofis'te istenildiği gibi bölünebilen ofis mekanlarının yanı sıra, otopark alanları, depo alanları, güvenlik sistemleri gibi pek çok ihtiyaca yönelik çalışma yer alıyor. Ofis projelerine devam edeceklerini vurgulayan Çamlıbel, "Ofisimiz yerli şirketlerin yanı sıra, sahip olduğu teknolojik altyapı, konum, ulaşım alternatifleri ve prestijli bir binanın parçası olması sebebiyle sahip olduğu standartlarla yabancı firmaların da ilgisini çekiyor" diye konuştu. 


Rezidans da satışta


Zincirlikuyu'da yer alan karma butik rezidans projesi Soyak Soho'da, 77 rezidans daire yer alıyor. 

Yeşil bina olarak inşa edilen Soyak Soho'da, 1+1, 1+1 dubleks, 2+1, 3+1 dubleks tipindeki daireler 4 farklı iç tasarım uygulamasıyla satışa sunuluyor. 


Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel, projenin hem şehir içinde, hem de bu temponun dışında bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Akıllı ev teknolojisinin kullanıldığı projede buzlanmayı önlemek üzere ısıtmalı otopark rampası, elektrikli araçlar için şaıj ünitesi gibi detaylar da mevcut. Tüm bu özellikleriyle kentli insanın tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor" dedi.

 

Yabancıyı çekmek için 


Emre Çamlıbel, uluslararası şirketlerden gördükleri ilginin arttığına dikkat çekerek, yabancı ilgisini çekmek isteyenlere de şu ipuçlarını veriyor: "Belli bir ölçekten daha büyük ulusal ve uluslararası şirketler apartmandan bozma yerlerde çalışmaz. Bu konuya ciddi olarak eğilmeliyiz. Ve aynı zamanda bu tip ofislerin yeşil bina olması da yabancıları cezbetmek açısından önemlidir. Global şirketler ülkemize geldiğinde yeşil, çevre dostu, eneıji verimliliği olmayan ofisleri tercih etmeyecek, kiralama ya da satın alma yapmayacaktır. İstanbul'un cazibe merkezi olmaya devam edebilmesi için kurulacak Finans Merkezi ve 2 yeni şehrin de bir fırsat olarak değerlendirilmesi kritik önem taşıyor. Bu yeni şehirlerde TMT'nin (Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon) ve yeşil dönüşümün ön plana çıkarılmasıyla yabancı yatırımcıları çekmek için önemli fırsatlar olacaktır görüşündeyim."


KRİSTAL KULE'YE FİNANSBANK YERLEŞTİ


Geçen yıl tamamlanan Kristal Kule ofis projesinin Finansbank'ın Genel Merkezi olarak işlevini sürdüreceğini hatırlatan Çamlıbel, "Türkiye'nin en prestijli iş bölgesi sayılan Levent-Maslak aksında Büyükdere Caddesi üzerinde yaptığımız yaklaşık 55 bin metrekarelik, 44 katlı Kristal Kule, Finansbank'ın genel merkezi olarak işlevini sürdürecek" dedi. 


Milliyet


Geri Dön