26 / 04 / 2024

Levent Eyüboğlu:Forum İstanbul'un hedefi 24 milyon ziyaretçi

Levent Eyüboğlu:Forum İstanbul'un hedefi 24 milyon ziyaretçi

Bayrampaşa'da 750 milyon Euro yatırımla 38 ayda inşaatı tamamlanan Forum İstanbul AVM, 17 Kasım'da ziyaretçileriyle buluşacak



Türkiye ve Avrupa'nın en önemli alışveriş ve yaşam merkezi projelerinden olan Forum İstanbul'un içerisinde Türkiye'nin tek dev akvaryumu Turkuazoo, IKEA ve Türkiye'de ilk mağazasını açan Fransız perakende şirketi Decathlon gibi önemli markalar bulunuyor.

Yarından sonrası düşünülüyor
5 bin kişilik istihdam yaratacak olan Forum İstanbul'un yüzde 96 kapasiteye ulaştığını söyleyen Multi Türkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, geriye kalan yüzde 4'lük kısmın bilerek boş tutulduğunu, çünkü AVM'nin profiliyle uyuşmayan markalardan uzak durmak istediklerini söyledi. Forum İstanbul'un çok uzun soluklu ve büyük bir yatırım olduğunu belirten Levent Eyüboğlu, "Forum İstanbul yarını değil de yarından sonrasını düşündüğümüz bir proje. Bu yatırımın geri dönüşüm süresi dahi 10 yıldan fazla. Böyle bir projeyi kriz durduramaz ve erteleyemezdi" dedi.

Bugüne kadar Türkiye genelinde altı adet Forum alışveriş merkezi açtıklarını anlatan Levent Eyüboğlu, Türkiye ekonomisine 4.3 milyar Euro yatırım yaparak 25 bin kişiye istihdam sağladıklarının altını çizdi. Eyüboğlu ayrıca, "2011 yılında bütün bu deneyimlerimizi ve kazançlarımızı halkımızla paylaşmak için halka açılmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. Kiracıların bugüne kadar 175 milyon dolarlık iç dekorasyon harcaması yaptığı Forum İstanbul, yılda 24 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyor. İlk iki yıl için 530 milyon Euro beklentileri olduğunu söyleyen Eyüboğlu, "Forum İstanbul'un da açılması halinde, Türkiye'deki diğer AVM'lerimizin toplam ziyaretçi sayısı yıllık 55 milyona ulaşacak" diye konuştu.

İstanbul'un Şanzelizesi
2010 yılının son çeyreğinden itibaren Türkiye'deki tüm AVM'lerin doluluk oranının artacağını ifade eden Levent Eyüboğlu, şunları dile getirdi: "2010 perakende için rekabetçi bir yıl olacak. Büyüme hızı da artacak. Yeni projemiz İstanbul'un Şanzelize'si (Champ Elyesse) olacak. Sadece İstanbul ya da çevre illerden değil, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden de Forum İstanbul'a ziyaretçi gelecek. Biz hiç bir AVM'mizi `A+' müşteri kitlesi için yapmıyoruz. AVM içerisindeki mağazalarda 20 liraya da ayakkabı bulabilirsiniz 20 bin liraya da."

Belediyenin sistemi yetmedi, yatırım ruhsata elle yazıldı

AKSARAY-Atatürk Havaalanı arasındaki hafif raylı sistemin de Forum İstanbul'un içinden geçtiğini anlatan Proje Direktörü Murat Sekmen, Bayrampaşa Belediyesi'nin bugüne kadar karşılaştığı en büyük yatırım olduğunu söyledi. Forum İstanbul'a ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan metronun, AVM'ye bağlanan kısmını da tamamen yenileyip adını da `Forum İstanbul Durağı' olarak değiştirildiğini belirten Sekmen, "Tamamen yenilemenin dışında belediyeye de bu iş için yasal kapsamda ödeme yaptık. Ancak IKEA'nın açılmasına iki gün kala bunu ruhsata işletmemiz gerekiyordu. Ruhsatı hazırlayacak olan bilgisayar sisteminin milyon TL'lik yatırımın sıfırlarını yazamayacağı ortaya çıktı. Ben de ruhsatın elle hazırlanmasını istedim ve zor da olsa ruhsatı almayı başardık" dedi.
Hürriyet

İlgili haber

Forum İstanbul, 17 Kasım'da açılacak!

Forum İstanbul'a nasıl gidilir?

Konuyla ilgil basında yer alan diğer haberler

Forum İstanbul beş bin kişiye iş yaratacak  14 Kasım 2009 Cumartesi, 00:03   EKONOMİ
Türkiye ve Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Forum İstanbul, 17 Kasım'da ziyaretçileriyle buluşacak

o İstanbul Bayrampaşa'da 750 milyon Euro yatırımla 38 ayda inşaatı tamamlanan Forum İstanbul, 265 markası ile 17 Kasım'da ziyaretçileriyle buluşacak. Daha önce açılan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Teknosa ile Türkiye'de ilk mağazasını açan Fransız perakende şirketi Decathlon ve teknoloji marketi Saturn gibi önemli markaların bulunduğu Forum İstanbul, 5 bin kişiye de iş imkanı sağlayacak. 5 bin 500 araçlık kapasitesi ile Türkiye'nin en yüksek araç kapasitesine sahip otoparkı da bulunuyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezlerinden olan Forum İstanbul, yılda 24 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyor. Multi Türkmall CEO'su Levent Eyüboğlu "Forum Mersin 18 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. İstanbul'un potansiyelini düşündüğünüzde bu rakamın ne kadar gerçekçi olduğunu görüyoruz" dedi. Eyüboğlu, Forum İstanbul'un çok uzun soluklu ve büyük bir yatırım olduğunu belirtti.

2011'de halka açılacak

Bugüne kadar 6 Forum açan, Türkiye ekonomisine 4.3 milyar Euro yatırım yaparak 25 bin kişiye istihdam sağlayan Multi Turkmall'ın CEO'su Eyüboğlu "2011 yılında bütün bu deneyimlerimizi ve kazançlarımızı halkımızla paylaşmak için halka açılmayı düşünüyoruz" dedi.

İstanbul'a 10 milyon Euro'ya 6. Real

Real Hipermarketleri Türkiye'deki 14 ve İstanbul'daki 6'ncı mağazasını Bayrampaşa'daki Forum İstanbul'da açıyor. 20 Kasım'daki açılış öncesi bir basın toplantısı yapan Real Genel Müdürü Kubilay Özerkan, Türkiye'nin kriz sürecinin üstesinden gelmek için gereken potansiyele sahip olduğuna inandıklarını belirtti. 9.8 milyon Euro yatırımla kurulan yeni mağazayla 200 kişiye iş olanağı sağlayarak, Real Hipermarketleri olarak istihdama katkıyı sürdürüyor olmaktan mutlu olduklarını belirten Özerkan "Türkiye, ekonomik gelişim ivmesi, genç ve dinamik nüfusu ve ayrıca Avrupa-Asya arasında geçiş ülkesi konumu ile sadece bölgesinde değil, dünya ekonomileri arasında da çok özel bir yere sahip" dedi.
Star

Multi Turkmall, Forum İstanbul'u Türkiye'nin 'Şanzelize'si yapacak

750 milyon avroya inşaa edilen Forum İstanbul'un Türkiye'nin Şanzelize'si olacağını söyleyen Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, 'Sadece İstanbul'dan değil, diğer şehirlerden ve komşu ülkelerden de ziyaretçi bekliyoruz' dedi

Multi Turkmall, 750 milyon avroya inşaa ettiği Forum İstanbul'u, Türkiye'nin Şanzelize'si (Paris'in en ünlü alışveriş caddesi) yapmaya kararlı. Multi Turkmall'un İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, "Sadece İstanbul'dan değil, farklı şehirlerden hatta Bulgaristan, Romanya gibi civar ülkelerden de Forum İstanbul'a ziyaretçi bekliyoruz. Burası Türkiye'nin Şanzelize'si olacak" dedi.
Forum İstanbul'a Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezi olarak bakmanın yanlış olacağını belirten Eyüboğlu, "Burası Forum İstanbul. Metro durağının adını bile Forum İstanbul olarak değiştirdik. Daha büyüğünü ve daha iyisini biz yapana kadar Forum İstanbul, Türkiye'nin ve Avrupanın en büyük ve en iyi alışveriş merkezi olacak" açıklamasını yaptı.
Yıda 24 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Eyüboğlu, "Bu tutmayacak bir hedef değil. Merkezin tamamı faaliyete geçmediği halde 29 Ekim günü 100 bin kişiyi ağırladık. Özellikle dev akvaryum Turkuazoo, teknoloji merkezlerimiz Teknosa ve Saturn büyük ilgi görüyor. Burası turistik ziyaret noktası olacak" dedi.

Krizde yatırımı sürdürdü
Multi Turkmall'un Türkiye'deki yedinci, İstanbul'daki ilk projesi olan Forum İstanbul'un 17 Kasım'da açılacağını ifade eden Eyüboğlu sözlerine şöyle devam etti: "Forum İstanbul, 175 bin metrekare kiralanabilir alanı, ulusal ve uluslararası 265 markası ile yalnız Türkiye'nin değil Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi  olacak. Temeli 24 Mayıs 2006 yılında atılan Forum İstanbul'un kredisi Euro Hypo önderliğinde sağlandı. Alışveriş merkezi dünyayı sarsan küresel kriz döneminde 750 milyon avroluk yatırımla tamamlandı" şeklinde konuştu. Günlük krizlerden etkilenmediklerini ifade eden Eyüboğlu, "Bu yatırım perakende sektörüne ve Türkiye'ye güvenin bir göstergesi. Alışveriş merkezinin şuanda yüzde 96'sı kiralanmış durumda. Bu büyük bir başarı. 265 kiracımız var. Metrekare kira ücretimiz 10 avro ile 70 avro arasında değişiyor. Merkezin yüzde 4'ünü özellikle boş bıraktık. Önümüzdeki günlerde ilk defa Türkiye pazarına girecek firmalar burada olacak. Bizim yüzde 4'lük boş alanımız bile 6 bin metrekare ediyor. Bu yeni gelenler için büyük bir fırsat" ifadesini kullandı.

Ciro hedefi büyük
Eyüboğlu, ilk yıl ciro hedefini 530 milyon avro olarak açıkladı.  Forum İstanbul'un kiracıları hakkında da bilgi veren Eyüboğlu şunları söyledi: "29 bin 500 metrekarelik alanda hizmet veren IKEA, 8 bin  metrekare üzerine kurulan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Türkiye'deki ilk mağazasını açan Saturn, Teknosa ve Bimeks alışveriş merkezimizde yer alıyor. Forum İstanbul, Boyner, YKM, C&A, Mudo, Marks&Spencer ve Zara gibi ulusal ve uluslararası mağazaları, restoranları ve 5 bin araçlık otoparkı ile yalnız İstanbullulara değil, İstanbul'u ziyaret eden turistlere de hizmet vermeyi amaçlıyor. Fransız spor mağazası Decathlon da 5 bin metrekarelik mağazası ile Türkiye'ye Forum İstanbul'la geliyor." Genel merkezi Hollanda'da bulunan ve Almanya, Fransa, İspanya, İtalya gibi 17'den fazla Avrupa ülkesinde faaliyet gösteren Multi'nin Türkiye'deki yatırımları hakkında da bilgi veren Eyüboğlu şöyle devam etti:
"2006'da İzmir'de, 2007 yılında Mersin'de, 2008 yılında Denizli, Trabzon, Aydın ve Ankara'da açılan Alışveriş ve Yaşam Merkezleri'nin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde 16 projemiz bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye'ye 4.5 milyar avro yatırım yaptık. Şu ana kadar 25 bin kişiye iş imkanı sağlandık. Türkiye'deki alışveriş merkezlerimizde 860 tane mağaza var. Yılda 65 milyon ziyaretçimiz bulunuyor" diye konuştu.

Akvaryum ilgi görüyor
Forum İstanbul, 8 bin metrekare büyüklüğünde dev akvaryum olan Turkuazoo'ya da ev sahipliği yapıyor.  23 Ekim'de açılan Turkuazoo'yu yılda 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 17 milyon avroya mal olan  Turkuazoo, köpekbalıklarından dev vatozlara, kadar 20 bin özel ve egzotik deniz canlısına ev sahipliği yapıyor.
İstanbul'un yalnız alışveriş hayatında değil, kültür, sanat, eğlence ve sosyal hayatında da etkin bir rol almaya aday olan Forum İstanbul, açılışıyla birlikte ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya başlayacak. Bugüne dek 40'dan fazla kentte sergilenen ve milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen `Barbie ve Lego ile 50 Yıl Sergisi' ve `Dünya Basın Fotoğraf Sergisi' Forum İstanbul'da ziyaretçileri bekliyor.

Rakamlarla Forum İstanbul
Forum İstanbul  5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Merkezin 38 ayda tamamlanan inşaatında 500 bin kişi çalıştı. Toplam 22 asansör, 40 yürüyen merdiven, altı yürüyen bant olan Forum İstanbul, 22 futbol sahası büyüklüğünde 188 bin metrekare arazi üzerine kuruldu. Alışveriş merkezinde kullanılan 19 bin aydınlatma elemanı ile 6 bin nüfuslu bir kasabanın aydınlatması sağlanırdı. Alışveriş merkezinin inşaatında kullanılan 950 bin metre kablo ile Forum İstanbul'dan Forum Mersin'e gitmek mümkün. Multi Turkmall, Forum İstanbul'un ruhsatı için 6 milyon avro harcadı.
Satfiye Yuva KİREÇCİ/Radikal

Bayrampaşa'ya Şanzelize
  
Avrupa'nın en büyük AVM'si Forum İstanbul, 17 Kasım'da kapılarını açıyor. '12 yıldır proje üzerinde çalışıyoruz' diyen Multi Turkmall CEO'su Eyüboğlu, Şanzelize'yi Bayrampaşa'ya getirdiklerini söyledi

750 milyon euro yatırımla hayata geçirilen Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbul, 17 Kasım'da kapılarını açıyor. 495 bin metrekarelik inşaat ve 180 bin metrekarelik de kiralanabilir alanı bulunan Forum İstanbul'un yaptıkları en iddialı proje olduğunu vurgulayan Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, 'Bu projeyi hayata geçirmek tam 12 yılımızı aldı. Tam 200 projeyi, 5 tane bitmiş maketi çöpe attık. Ama sonunda Bayrampaşa'ya Türkiye'nin Şanzelize'sini yaptık' dedi. Sadece ruhsat harcı olarak çevre belediyelere, valiliklere 6 milyon euro civarında para ödediklerini belirten Eyüboğlu, ayrıca Forum İstanbul'un metro durağını tamamen yenilediklerini ve adını da Forum İstanbul durağı yaptıklarını vurguladı.   

YÜZDE 96'SI KİRALANDI
Merkezdeki mağazaların yüzde 96'sının kiralandığını, kalan yüzde 4'lük kısmı ise Türkiye pazarına ilk defa girecek olan yabancı markalara ayırdıklarını anlatan Eyüboğlu, 'Bundan sonra Türkiye'ye gelmek isteyen markalar ilk Forum İstanbul'da yer almak isteyecektir' diye devam etti. Eyüboğlu, İlk yıl için 24 milyon ziyaretçi ve Ikea dahil 530 milyon euro ciro hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Real'den kurbana özel 'hisseli dana satışı'
REAL Hipermarketleri'nin Türkiye'deki 14 ve İstanbul'daki 6'ncı mağazası olacak Real Bayrampaşa, 20 Kasım'da Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde açılıyor. Açılışta dev kampanyalar  ve promosyonlar yapacaklarını söyleyen Real Hipermarketleri Genel Müdürü Kubilay Özerkan, bu promosyonların yanı sıra Kurban Bayramı ve yeni yıla özel  sürprizlerinin de olacağını, Antalya Real'de 10 kilonun üzerinde altın verdikleri altın kampanyasına da devam edeceklerini ifade etti.  Et fiyatlarının çok yükseldiğinin altını çizen Özerkan, Real'in bayrama özel fiyatlar yapacağını belirterek, 'Canlı 45, kesik 18 kilo gelen karavan fiyatımız 599 TL olacak. Ayrıca hisseli dana satışı da yapacağız. Ortak dana kesmek için 6 kişi daha bulmak gerekmeyecek. Hisse başına 500-550 TL ile 7 kişiyi bir araya getirip, kestiğimiz danayı sahiplerine dağıtacağız' dedi.
Şenay BÜYÜKKÖŞDERE/Akşam

Forum İstanbul kapılarını iddialı açıyor

Multi Turkmall'un, İstanbul Bayrampaşa'da 750 milyon euroya inşa ettiği Forum İstanbul 17 Kasım'da kapılarını açıyor. Forum İstanbul'a farklı şehirlerden hatta komşu ülkelerden de ziyaretçi beklediklerine dikkat çeken Multi Turkmall İcra Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, "Burası Türkiye'nin Şanzelize'si olacak. Forum İstanbul'a bir alışveriş merkezi olarak bakmak yanlış. Burası Forum İstanbul. Metro durağının adını bile Forum İstanbul olarak değiştirdik. Daha büyüğünü ve daha iyisini biz yapana kadar Forum İstanbul Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük ve en iyi alışveriş merkezi olacak" dedi. Eyüboğlu, merkeze yılda 24 milyon ziyaretçi gelmesini hedeflediklerini söyledi.
Alışveriş merkezinin dünyayı sarsan küresel kriz döneminde 750 milyon euroluk yatırımla tamamlandığına dikkat çeken Eyüboğlu, şunları söyledi: "Forum Bayrampaşa Multi Turkmall'un Türkiye'deki yedinci, İstanbul'da ise ilk projesi. Alışveriş merkezinin şu anda yüzde 96'sı kiralanmış durumda. 265 kiracımız var. Fransız spor mağazası Decathlon da 5 bin metrekarelik mağazası ile Türkiye'ye Forum İstanbul ile geliyor. Metrekare kira ücretimiz 10-70 euro arasında değişiyor." Eyüboğlu, ilk yıl ciro hedefini 530 milyon euro olarak açıkladı.
Referans

Multi Turkmall CEO'sundan iddialı açıklama 
 
Bayrampaşa'da İstanbul'un Şanzelizesi'ni kuracağız

Perakendede rekabetin 2010 sonunda kızışacağını kaydeden Multi Turkmall CEO'su Eyüboğlu iddialı:

Türkiye'de İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon ve Gaziantep'in ardından 7'nci alışveriş merkezini İstanbul Bayrampaşa'da Forum İstanbul adıyla 17 Kasım'da açmaya hazırlanan Hollanda sermayeli Multi Turkmall, 175 bin metrekare kiralanabilir alanıyla Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi olacak bu proje ile hedef büyüttü. 2010 yılında 24 milyon ziyaretçiye ulaşma hedefiyle yola çıkan grup, projeyi tamamladığında Avrupa'nın en iyi AVM'si ödülü için International Council of Shopping Centers'a (ISCS) başvurma kararı aldı. 750 milyon euroya malolan Forum İstanbul'un geliştirdikleri en iyi proje olduğunu söyleyen Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Teknosa, Saturn ve Bimeks'in açıldığı gün 100 bin kişinin geldiği merkez, Anadolu'dan Bulgaristan ve Azerbaycan'a kadar pek çok bölgeden özellikle turistik ziyaretlerin odak noktası oldu. Yakın bir zamanda otellerde broşürlerde tanıtılır hale gelecek. Nasıl Paris'i görmek isteyenler Şanzelize Caddesi'ne uğramadan gitmiyorsa Forum İstanbul da İstanbul'un Şanzelizesi olacak" diye konuştu.

AVM'lerin 5 yılda 3-4 kat büyüdüğünü, krizle yeni yatırımların yavaşladığını hatırlatan Eyüboğlu, "2010 sonunda ise sektör yeniden büyüme hızını yakalayacak. Perakendede kıran kırana bir rekabet yaşanacak. Konsolidasyon ve satın almalar gündeme gelecek" dedi.

Merkezin % 96'sı kiralandı

Krizin zor kısmını atlattıklarını, bu sürede de Forum İstanbul'u durdurma düşüncelerinin olmadığını söyleyen Eyüboğlu, planlarını 7-8 yıl sonrasını düşünerek, uzun vadeli yaptıklarını ifade etti. Krizde kiralamalarla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını, ancak projenin yaratacağı farkı, değeri ve katkıyı ortaya koydukça, yatırımcıların tepkilerinin değiştiğini söyleyen Eyüboğlu, "Şu anda merkezin yüzde 96'sı kiralanmış durumda. Krizde perakendeciler yatırım planlarını öteledi ya da verimli çalışmayan mağazalarını kapattı. Böyle bir dönemde, merkezimizin yüzde 96'sının kiralanması ise perakendecilerin bu projeye olan güvenini gösteriyor. İlk yılda Ikea dahil olmak üzere mağazaların toplam cirosunun 530 milyon euroyu bulacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

"Sadece ruhsat harcıyla AVM kurabilirdik"

265 mağazalı Forum İstanbul'da Saturn'ün yanı sıra Fransız spor giyim markası Decathlon gibi ilk mağazasını açacak markalar olacak. 5 bin kişiye istihdam sağlayacak merkezde 20 bin metrekare eğlence alanıyla ilgili pek çok farklı sürpriz hazırlanıyor. 23 Ekim'de açılan Türkiye'nin ilk dev akvaryumu için ise Bursa'daki okullardan, Azerbaycan ve Bulgaristan'dan ziyaretçiler geldiği belirtiliyor. 40 milyon euroyu sadece altyapı yatırımına harcadıklarını söyleyen Levent Eyüboğlu, "6 km yol yaptık. Sadece ruhsat harcına 6 milyon euro yatırdık, bu rakamla Anadolu'da küçük çaplı bir alışveriş merkezi kurabilirdik" dedi.

5 yılda 8 AVM'ye 4.5 milyar euro yatırıyoruz

BAYRAMPAŞA'NIN ardından Kapadokya'daki alışveriş merkezini 25 Kasım'da açacak olan Multi Turkmall, böylece 5 yılda toplamda 8 farklı şehirde 8 alışveriş merkezi kurmuş olacak. Bu sürede inanılmazı başardıklarını belirten Levent Eyüboğlu, "Toplamda 1.200 mağazayı kiralayıp yöneten, toplam 3 milyon metrekarelik inşaatı yürüten bir grup olduk. Hedefimiz toplamda yılda 55 milyon kişiyi ağırlamak" dedi. Bu süredeki toplam yatırımın 4.5 milyar euroyu bulacağını dile getiren Eyüboğlu, sıradaki projelerini ise şöyle aktardı: "İran'da 5, Libya'da 3, Azerbaycan'da 5 proje üzerinde çalışıyoruz. Irak, Körfez ülkeleri ve Suriye çok cazip pazarlar. 2011 başında da Forum İstanbul kadar büyük bir alışveriş merkezini (AVM) Çin'de açıyoruz. Türkiye'de ise Forum Kayseri ve Merter'deki Forum Marmara 2010 sonunda açılacak. Şehir merkezinde bir iki AVM daha planlıyoruz. Forum İstanbul'da 60 bin metrekarelik inşaat alanında 750 konut yapılacak ve 24 ayda tamamlanacak. 2011'de ise halka açılmayı planlıyoruz."
Nihal YUVACAN / Vatan


Geri Dön