26 / 04 / 2024

Levent Kırca'nın çocukları mirasını reddetti!

Levent Kırca'nın çocukları mirasını reddetti!

Geçtiğimiz sene vefat eden Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetmek için dava açtı.



Geçtiğimiz sene vefat eden Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetmek için dava açtı.


Kardeşlerin talebini kabul eden mahkeme, “Umut ve Ayşe Kırca’nın babalarının mirasının reddettiklerinin tespitine karar verildi” dedi.


Vefatından bir ay önce Ayşe Arman’a röportaj veren Levent Kırca, ekonomik sıkıntılarından bahsetmişti. Mirası reddeden kardeşler, böylelikle ünlü oyuncunun borçlarından da sorumlu tutulmayacaklar.   



Hürriyet 



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Kanser tedavisi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetmek için dava açtı. 5 ay önce yaşamını yitiren Kırca, tüm mirasını çocuklarına bıraktı. Vefatından iki ay sonra Kırca'nın oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, 3 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne babalarının mirasının reddi talebiyle dava açtı. İki kardeşin avukatlarının açtığı 'reddi miras' davasının dilekçesinde Türk Medeni Kanun'un 605'inci maddesi gerekçe gösterildi. İlgili maddeye göre yasal ve atanmış mirasçılar, mirası reddedebiliyor. Ölüm tarihinde miras bırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmişse miras reddedilmiş sayılıyor. Bu durumda mirasçılar vefat eden kişinin alacak ve borçlarından da muaf oluyor. Levent Kırca'nın mirasını reddeden kızı ve oğlunun da babalarının borçlarından çekindiği öğrenildi. İki kardeşin borçlar kendilerine kalmasın diye dava açtıkları iddia edildi. Levent Kırca'nın eski avukatları da, "Bir kişi vefat ettikten sonra hem borç hem alacak mirasçılara kalır. Mirasçılar eğer kayıtsız şartsız mirasın reddini istiyorlarsa bu vefat edenin ne borcunu ne de alacağını istemiyoruz demektir" diye konuştu.


MAHKEME KABUL ETTİ

Bir hafta sonra kararını açıklayan İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi, yasal mirasçıların vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde mirası rededebildiklerini açıkladı. Mahkeme, Umut Kırca ve Ayşe Kırca'yı haklı bularak, mirasın reddine karar verdi.



Takvim



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Geçen yıl hayatını kaybeden Levent Kırca'nın, çocukları tarafından reddedilen mirasının ne kadar olduğu ortaya çıktı.


Geçtiğimiz sene vefat eden Levent Kırca'nın Oya Başar'dan olan oğlu Umut Kırca ile kızı Ayşe Kırca, babalarının mirasını reddetmek için dava açtı. Kardeşlerin talebini kabul eden mahkeme, "Umut ve Ayşe Kırca'nın babalarının mirasının reddettiklerinin tespitine karar verildi" dedi.


350-400 bin lira borç iddiası


Levent Kırca'nın yakın çevresinden edinilen bilgiye göre; ünlü oyuncunun yüklü miktarda borcu olduğu ve bu borcun rakamsal değerinin de 350-400 bin lira arasında değiştiği belirtildi. Konuyla ilgili araştırma yapan Kırca'nın çocuklarının, işin içinden çıkamayınca reddi miras davası açtıkları öğrenildi.


Levent Kırca vefatından bir ay önce yapılan röportajda, ekonomik sıkıntılarından bahsetmişti. Mirası reddeden kardeşler, böylelikle ünlü oyuncunun borçlarından da sorumlu tutulmayacaklar.


Sabah


Geri Dön