20 / 04 / 2024

Levent Marina'ya en iyi teklif Dirinler'den geldi!

Levent Marina'ya en iyi teklif Dirinler'den geldi!

İzmir Üçkuyular'daki Levent Marina için ikinci ihale yapıldı



Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın 5+2 yıl olmak üzere toplam 7 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkardığı ve yeterli teklif gelmediği için iptal edilen Üçkuyular'daki Levent Marina için ikinci ihale yapıldı. Ankara'da gerçekleştirilen ihalede Dirinler Döküm ile Göztepe Spor Kulübü'nün verdiği teklifler geçerli olarak kabul edildi.

Vakfın Ankara'daki Genel Müdürlüğü'nde kapalı teklif usulüyle yapılan ve aylık kira bedeli 50 bin lira olarak belirlenen ihalede 4 firma teklif verdi. İhale komisyonu 2 firmanın teklifini geçersiz bulurken, geçerli teklif sahibi Dirinler Döküm 61 bin 750 lira aylık kira ile en iyi teklifi sundu. Göztepe Spor Kulübü'nün verdiği teklif tutarı ise 58 bin lirada kaldı.

İzmirli sanayicilerden merhum Cemal Dirin'in oğlu ve Dirinler Grubu'nun Ortağı Nihat Dirin, Levent Marina'yı İzmir'e yakışır bir tesis haline getireceklerini söyledi. Hiç hesapta yokken ihaleye girme kararı aldıklarını belirten Dirin, "2 geçerli tekliften biri bizim. Ancak en yüksek aylık kira teklifini biz verdik. İhaleyi bizim kazanacağımıza inanıyoruz. Tabi sonuç henüz belli değil. Bu hafta içinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na hazırladığımız projeyi sunacağız" dedi.

Toplam 10 dekar üzerinde kurulu olan Levent Marina'da 6 birim yer alıyor. Bu birimler arasında sundurma, çekek yeri, atölye binası, duş, marina, eğitim binası, havuz, havuz duş-tuvalet bölümü, idare binası, trafo binası, bekçi odası, restoran binası, kafeterya binası ile açık alanlar bulunuyor. Geçtiğimiz ay yapılan ilk ihalede tek geçerli teklifi İndeks A.Ş. firması vermiş, ancak ihale komisyonu yeterli teklif gelmediği için ihaleyi bir hafta sonra iptal etmişti.
YeniAsır/Sinan Doğan


Geri Dön