18 / 04 / 2024

Liceliler: Halis Toprak gelsin ona ev de veririz

Liceliler: Halis Toprak gelsin ona ev de veririz

Halis Toprak, Lice'de yaptırdığı evlere yerleşebileceğini açıkladı ama evler onun değil... Liceliler ise "Eve ne gerek var' diyor



'Halis Ağa gelsin ona ev de veririz' 
 
Son günlerde 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade ile yaptığı olaylı evlilik ve TMSF'nin mallarına el koymasıyla konuşulan 71 yaşındaki işadamı Halis Toprak'ın 800 TL emekli maaşından başka geliri olmadığı için memleketi Lice'ye yerleşeceğini açıklaması, hemşerileri arasında heyecan yarattı. Toprak'ın memleketi Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaptırdığı konutlardan birine yerleşebileceğini açıklamasına rağmen, bahsettiği o evlerin artık Ağa'nın olmadığı ortaya çıktı. Ancak hemşerileri "Eve ne gerek, bütün Lice Halis Toprak'ındır" diyerek kendisine sahip çıktı.

EN DÜŞÜK KİRA 150 TL
Liceliler Halis Ağa'yla ilgili duygularını "Başımız gözümüz üstünde yeri var" diye aktarırken, "Kendisine her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi. Licelilerden bazısı ise Toprak'ın ilk eşinin de Liceli olması nedeniyle, son evliliğine sıcak bakmadığını dile getirdi. Licelilerin anlattığına göre Halis Toprak doğduğu Lice'ye yağ, yem, mermer fabrikası yaptırırken, bu fabrikalar dışında da devlet hastanesi, yatılı bölge okulu, çok programlı lise, halk eğitim merkezi, sanat okulu gibi merkezler açmış. Toprak'ın yağ fabrikası, devlet hastanesi ve lise için yaklaşık 60 lojman yaptırdığını ve bu lojmanların bir kısmını Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim'e hibe ettiğini söyleyen Liceliler "Toprak'ın elinde kalan ve 27 Temmuz'da TMSF'nin el koyduğu yağ fabrikasında idari personelin kullanması için yaklaşık 28 lojman kaldı. Her biri yaklaşık 90 metrekare olan lojmanlarda lüks olarak sadece kalorifer tesisatı bulunuyor. Fabrikada bulunan idari personel çok cüzi bir kira karşılığı burada oturuyor" dedi. Toprak'ın Lice'ye dönmesi halinde ya 150 TL kira ile yağ fabrikası lojmanlarına komşu olan deprem konutlarında ya da 300 Tl aylık kira ile ilçe merkezinde bir ev tutması gerekiyor. Toprak'ın yaptırdığı ve devlet hastanesine hibe ettiği lojmanlarda kalan sağlık memurları ise şu an 110 TL kira veriyor. Sağlık memurları, konutların çok güzel olduğunu belirterek Toprak'a teşekkür ediyor.

'DOĞDUĞU YERE GEREKENDEN FAZLASINI YAPTI'
TOPRAK'LA ilgili tüm gelişmeler Liceliler tarafından pür dikkat takip ediliyor. Lice'de oturduğumuz her kahvehanede iki gündem maddesi var. Biri hükümetin Kürt açılımı diğeri ise Halis Toprak'ın durumu. Hemşerileri her ne kadar Toprak'ın evlilik konusunda yaptıklarını tasvip etse de "Keşke yaşı bu kadar küçük biriyle evlenmeseydi" demekten de kendilerini alamıyorlar. Yeşilburç Mahallesi Muhtarı Ziya Arda, "Lice'de istediği yeri göstersin biz ona istediği yerde ev yaparız. Hatta istesin yeniden evlendiririz. Kaç yaşında da kız istiyorsa ona alırız" diye konuştu. Toprak'ın Lice'ye 3 fabrika ve 14 sosyal tesis kurduğunu söyleyen Liceliler, "O doğduğu yere gerekeni fazlasıyla yaptı. Ancak işler ters gitti. Ağamız şimdi zor durumda Onun gelmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.
Nevzat Çiçek/Sabah


Geri Dön