24 / 04 / 2024

Lidya Otel'in suyu, MARİÇ-BELBİR ekiplerince kesildi

Lidya Otel'in suyu, MARİÇ-BELBİR ekiplerince kesildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaklaşık 600 turistin bulunduğu otelin suyu, su borcu olduğu gerekçesiyle Marmaris Belediyeler Birliği (MARİÇ-BELBİR) ekiplerince kesildi



Çok sayıda zabıta ve polisle Kenan Evren Bulvarı'ndaki Lidya Otele gelen MARİÇ-BELBİR ekipleri, şebekeye bağlı olan otelin su borusunun yerini tespit etti. Kazma ve küreklerle caddeyi kazan görevliler, otele giden su borusunu şebekeden çıkararak kapattı. Şehir merkezine gitmek ve günlük turlara katılmak için otelden ayrılan turistler, otel girişinde çok sayıda zabıta ve polis ekibini görünce şaşırarak "ne olduğunu" sordu.

Su kesme işlemi devam ederken, otele tatil için çok sayıda yeni turistin giriş yaptığı görüldü. Birliğin uygulamasına tepki gösteren Lidya Otel Genel Müdürü Selim Üretmenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "MARİÇ-BELBİR ekipleri otelimizin suyunu yine kesti. Sularımızı kesmek için ellerinde hiçbir belge yok. Bizim şu anda hiçbir borcumuz yok ve bize herhangi tebligat da yapılmadı" dedi. Ellerinde Marmaris 1. Asliye Hukuk Mahkemesinden aldıkları "tedbir müzekkeresi" bulunduğunu iddia eden Üretmenoğlu, şöyle devam etti:
"Borcumuz olduğu gerekçesiyle daha önce de sularımız kesilmişti. Mahkemeye başvurarak mevcut borcun bizden önceki oteli işleten şirkete ait olduğunu kaydettik. 5 Haziranda, mahkeme talebimizi kabul ederek, otelin suyunun tedbiren açılmasına karar verdi. Bizim şirketimiz adına kayıtlı su abone numaralarının borcu bulunmamaktadır. Bu mahkeme kararına rağmen sularımızı yeniden kesenler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız." Otelde 600 müşterinin kaldığını bildiren Üretmenoğlu, depodaki suyun
ancak birkaç gün yetebileceğini ve turistlerin mağdur olacağını söyledi.

Birliğin muhasebe sorumlusu Oktay Başlı ise yaptığı açıklamada, yasa dışı uygulama yapmadıklarını savundu.
Borcu bulunan diğer otellerin de suyunun kesildiğini belirten Başlı, şunları kaydetti:
"2 Temmuzda otele işlem yapmaya gittiğimizde, arkadaşlarımızın görev yapması engellendi. Bugün de güvenlik güçleriyle otelde işlem yaptık. Söz konusu oteli, Boy-Mar Turizm Ticaret adlı şirket 1 Temmuz 2008'de kiralamış. Otelin 1996'dan beri su borcu var. Ancak biz işletmeye dedik ki '1 Temmuz 2008 tarihinden bugüne kadar olan borçlarınızı ödeyin.' Onlar bu borçları da kabul etmiyorlar. İşletme sahibinin bir yıl içinde aralıklarla yaptığı ödeme var ancak borcun tamamı ödenmedi." Otelin kiralandığı tarihten bu yana birliğe 141 bin TL borcun biriktiğini öne süren Başlı, gerekli tebligatları yaptıklarını ve otel yetkilisinin tebligatı aldığına dair imzasının bulunduğunu belirtti.

Marmaris'in ilk büyük turistik tesislerinden biri olma özelliğine sahip Lidya Otel, yaklaşık 2 ay önce de ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Marmaris Belediyesince mühürlenmişti. Mührü sökerek faaliyetine devam eden otel hakkında mühür fekki (mühür bozma) tutanağı tutan belediye yetkilileri, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.


Geri Dön