19 / 04 / 2024

Limak Holding Mardan Palace ile ilgilendiğini doğruladı!

Limak Holding Mardan Palace ile ilgilendiğini doğruladı!

Mardan Palace’a Limak Holding’in talip olduğu iddiaları turizm gündemine bomba gibi düştü. Mardan Palace yetkilileri şu an için açıklama yapılmayacağını belirtirken, Limak Holding yetkilileri, lüks otelle ilgilendiklerini doğruladı.



Borçları nedeniyle Antalya 4. İcra Dairesi’nde satışa çıkarılan Avrupa’nın en lüks oteli unvanına sahip Mardan Palace’a Limak Holding’in talip olduğu iddiaları turizm gündemine bomba gibi düştü. İddialara ilişkin Hürriyet muhabirinin ulaştığı Mardan Palace yetkilileri şu an için açıklama yapılmayacağını belirtirken, Limak Holding yetkilileri, lüks otelle ilgilendiklerini doğruladı.


Antalya’da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1,5 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace Hotel’nin Limak Holding’e satılacağı iddiaları turizm gündemine bomba gibi düştü. İddiaya göre;  otelin banka borcu nedeniyle Antalya 4. İcra Dairesi’nde satışa çıkarılması sonrası harekete geçen Limak Holding yöneticileri, bizzat Telman İsmailov’la temasa geçerek özel bir görüşme gerçekleştirdi. 


LİMAK DOĞRULADI

Görüşmede otelin toplum borcu ve şu andaki piyasa değerine ilişkin detaylı bilgilendirmeler yapılırken, satın alma kararının henüz netlik kazanmadığı, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde birkaç gün içinde kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtildi. Otelin Limak Grubu’na satılacağına yönelik iddialarla ilgili Hürriyet muhabirinin ulaştığı Mardan Palace yetkilileri şu an için kurumsal herhangi bir açıklama yapılmayacağını belirtti. Limak Grubu yetkililer ise Mardan’ın satın alınmasına yönelik bir çalışma yürütüldüğünü doğruladı. Avrupa’nın en lüks oteli unvanına sahip Mardan Palace’ın satılacağı iddiaları daha önce de gündeme gelmiş, satın alma işlemini ise Rixos Grubu’nun yapacağı söylenmişti.


AVRUPA’NIN EN LÜKS OTELİ

Mardan Palace  Avrupa’nın 5 yıldızlı en lüks otelidir. 23 Mayıs 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Mardan Palace Oteli açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye'ye geldi. Otelin açılışına katılmak üzere Antalya'ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer aldı. Otel önündeki plaja Mısır'dan 9 bin ton altın rengi kum getirilmiştir. Bu kumlar ayakları yakmaz ve ıslak ayağa yapışmaz. Otelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild`in 1996 şarapları bulunuyor. Mardan Palace 2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior Oda, 62 Premium Oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Oda, her biri bünyesinde özel tasarımlı Türk Hamamı bulunduran 38 Grand Hammam Oda, 41 Grand Deluxe Dubleks, 44 Garden Suite, 5 VIP Villa, 3 Grand Junior Suite ve 41 Junior Suite olmak üzere farklı konseptlerde toplam 560 odaya sahip.



Hürriyet / Salim Uzun 


Geri Dön