26 / 04 / 2024

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat Uludağ ve Çamlıbel Elektrik için kredi sağladı

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat Uludağ ve Çamlıbel Elektrik için kredi sağladı

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri´nin devralınması için toplam 1.23 milyar dolarlık kredi sağladı



Limak CEO´su Murat Dedeoğlu´nun Reuters´a verdiği bilgilere göre, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, TSKB ve Vakıfbank´ın oluşturduğu 5´li konsorsiyum 2 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli krediyi sağladı.
İki bölge için de devralma sözleşmesinin bugün imzalanacağını belirten Dedeoğlu, "Yüzde 20´si peşin, geri kalan bölümün ise 4 eşit taksitte ödenmesi seçeneğini tercih ettik. Böylece ilk taksit olan 240 milyon dolarlık bölümü  ödeyeceğiz. Sonraki taksitler için de Libor + 2.5´lik faiz uygulanacak" dedi. İhalenin düzenlendiği dönemde Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım bölgelerindeki elektrik tüketiminin toplam 13 milyar kWh´a ulaştığını ifade eden Dedeoğlu, devlete yapılacak ödemenin 1.2 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Rekabet´ten şartlı onay
Bu arada, Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat´ın Çamlıbel ve Uludağ Enerji Dağıtım´ının işletme hakkını almasına Rekabet Kurulu şartlı onay verdi. Buna göre 1 yıl içinde ya Cengiz İnşaat ortaklıktan ayrılmalı ya da Kolin, Limak Yatırım Enerji ve Cengiz Holding´in elektrik dağıtımı faaliyetlerinin birleştirilmesi gerekiyor.
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kararın yanlış olduğunu ancak uygulamak zorunda olduklarını belirterek, "Meram Elektrik´teki Cengiz´in hisselerini devralacağız. Sorun kalmayacak" dedi.
Milliyet


Geri Dön