28 / 03 / 2024

Limak'ın Fildişi Sahili'ndeki fabrikasının temeli atıldı!

Limak'ın Fildişi Sahili'ndeki fabrikasının temeli atıldı!

Şirket açıklamasına göre, Limak Çimento Grubu'nun Fildişi Sahili'nde 58 milyon avro yatırımla hayata geçireceği çimento fabrikasının temeli törenle atıldı.



İSTANBUL (AA) - Limak, Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde kuracağı çimento tesisinin temelini attı.


Şirket açıklamasına göre, Limak Çimento Grubu'nun Fildişi Sahili'nde 58 milyon avro yatırımla hayata geçireceği çimento fabrikasının temeli törenle atıldı.


Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!



Temel atma töreni, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan, İçişleri Güvenlik Bakanı Hamed Bakayoko, Sanayi ve Madencilik Bakanı Jean-Claude Brou, Savunma Bakanı Paul Koffi Koffi, Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Bacaksız, Limak Çimento Üst Yöneticisi (CEO) Gültekin Aksüyek ile Limak Afrika Genel Müdürü Erkam Kocakerim'in katılımıyla gerçekleştirildi.


Limak Çimento'nun yerel bir ortakla kurduğu Limak Afrika şirketi, çimento tesisini 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 kilometre mesafede inşa edilecek tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme, 1 milyon ton da hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak.


Türkiye'de 10 çimento fabrikası, 14,5 milyon ton çimento üretim kapasitesi, 2 bin 200 çalışanı ve yüzde 12 pazar payı ile 2. büyük çimento grubu konumundaki Limak Çimento Grubu, Afrika'da hızla büyümeyi hedefliyor. Yeni tesis, grubun Mozambik'te başladığı çimento öğütme ve paketleme tesisi sonrası ikinci yatırımı konumunda bulunuyor.


- "Enerjimizi Fildişi Sahili için harcayacağız"

Törende bir konuşma yapan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Fildişi Sahili'nin geleceği parlak bir ülke olduğunu belirterek, "Batı Afrika'nın en büyük ekonomilerinden Fildişi Sahili, özelikle altyapı, enerji, konutlaşma ve telekomünikasyon alanlarında yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır" ifadesini kullandı.


Özdemir, Fildişi Sahili'ndeki inşaat sektörüne inovasyon ve farklı ürün yelpazeleriyle destek sunmayı hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"2017 yılında tesisimizin devreye girmesi sonrası, bir BIMS blok üretim tesisi ve bir de prefabrike ürünler fabrikası yatırımı ile yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda pilot bir Ar-Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz.


Limak olarak çimento sektöründeki hedeflerimizin yanı sıra inşaat, altyapı, enerji üretimi, enerji dağıtımı ve turizm alanlarında da Fildişi Sahili'nde yatırım yapmaya hazırız. 40 seneyi aşkın tecrübemiz ve 40 binin üzerinde çalışanımızla enerjimizi Fildişi Sahili'nin başarılarına katkı sağlamak için harcayacağız."


AA



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Limak, Fildişi Sahili'nde 58 milyon euroluk çimento tesisinin temelini attı. Sırada yeni yatırımlar var

Limak Çimento Grubu, yurtdışındaki ikinci yatırımını Fildişi Sahili'nde hayata geçiriyor. Grup, ülkede 58 milyon euro yatırımla kuracağı çimento fabrikası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Törene, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan'ın yanı sıra bürokrat ve siyasiler katıldı. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Bacaksız, Limak Çimento CEO'su Gültekin Aksüyek'in hazır bulunduğu törenle temeli atılan tesis 2017'nin ilk çeyreğinde devreye alınacak. 


GELECEĞİ PARLAK 

Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 kilometre mesafede kurulacak olan tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak. Fildişi Sahili'nin genç ve dinamik toplumu, 23 milyon nüfusu ile geleceği parlak olan bir ülke olduğunu söyleyen Limak Şirketler Grubu Başkanı Nihat Özdemir, "Batı Afrika'nın en büyük ekonomilerinden biri olan ülke özelikle altyapı, enerji, konutlaşma ve telekomünikasyon alanlarında yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır" dedi. Özdemir, Fildişi Sahili'ndeki inşaat sektörüne, gerek inovasyon, gerek farklı ürün yelpazeleriyle destek sunmayı hedeflediklerini belirtti. 


İKİNCİ TESİS YOLDA 

Özdemir, tesis devreye girdikten sonra yeni yatırımlara başlayacakları mesajını vererek, şöyle konuştu: "BIMS blok üretim tesisi ve prefabrike ürünler fabrikası yatırımıyla yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda, pilot bir Ar-Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz." Özdemir, çimento sektöründeki hedeflerinin yanı sıra inşaat, altyapı, enerji üretimi, enerji dağıtımı ve turizm alanlarında da Fildişi Sahili'nde yatırım yapmaya hazır olduklarını belirtti. Limak Çimento Grubu'nun, Türkiye'de 10 çimento fabrikası, 14.5 milyon ton çimento üretim kapasitesi, 2 bin 200 çalışanı ve yüzde 12 pazar payı bulunuyor. 


Sabah



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Limak Çimento Grubu, Fildişi Sahili’nde 58 milyon euro yatırımla kuracağı çimento fabrikası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Limak Çimento'nun yerel bir ortakla kurduğu Limak Afrika şirketi, çimento tesisini 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 km mesafede kurulacak olan tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme ve 1 milyon ton hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak. 


İKİ YIL İÇİNDE DEVREYE GİRECEK 

Yapılan törende konuşan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "2017 yılında tesisimizin devreye girmesi sonrası, bir BIMS blok üretim tesisi ve bir adet de prefabrike ürünler fabrikası yatırımı ile yolumuza devam etmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda, pilot bir Ar-Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” dedi.  


Diğer sektörler de masada

Limak olarak çimento sektöründeki hedeflerinin yanı sıra inşaat, altyapı, enerji üretimi, enerji dağıtımı ve turizm alanlarında da Fildişi Sahili’nde yatırım yapmaya hazır olduklarını belirten Özdemir, “40 seneyi aşkın tecrübemiz ve 40 binin üzerinde çalışanımızla, enerjimizi Fildişi Sahili’nin başarıları için harcayacağımızı paylaşmak isterim” dedi.


Akşam



Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Limak Çimento’nun yerel bir ortakla kurduğu Limak Afrika şirketi, çimento tesisini 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 kilometre mesafede inşa edilecek tesis, 58 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek. 

Tesis ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme, 1 milyon ton da hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak. Temel atma törenine, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan da katıldı. Türkiye’de 10 çimento fabrikası ve yüzde 12 pazar payı ile 2. büyük çimento grubu  konumundaki Limak Çimento Grubu, Afrika’da hızla büyümeyi hedefliyor. 

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Fildişi Sahili’nin geleceği parlak bir ülke olduğunu belirterek, “Özelikle altyapı, enerji, konutlaşma ve telekomünikasyon alanlarında bir cazibe merkezi” dedi.


Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


LİMAK Çimento Grubu, Fildişi Sahili'nde 58 milyon Euro yatırımla kuracağı çimento fabrikası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Limak Çimento'nun yerel bir ortakla kurduğu Limak Afrika şirketi, çimento tesisini 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 kilometre mesafede kurulacak nlan tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme ve 1 milyon ton hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak. Törende konuşan Limak Şirketler Grubu Başkanı Nihat Ozdemir, Fildişi Sahili'nin bugün, genç ve dinamik toplumu, 23 milyon nüfusu ile geleceği parlak olan bir ülke konumunda olduğunu söyledi. 


Fildişi Sahili'ndeki inşaat sektörüne, gerek inovasyon, gerek farklı ürün yelpazeleriyle destek sunmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, "Nitekim, 2017 yılında tesisimizin devreye girmesi sonrası, bir BIMS blok üretim tesisi ve bir adet de prefabrike ürünler fabrikası yatırımı ile yolumuza devam etmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda, pilot bir Ar Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


Sözcü


Geri Dön