29 / 03 / 2024

Lokantalar 28 Mart'a kadar kadınlara özel sürprizler sunacak!

Lokantalar 28 Mart'a kadar kadınlara özel sürprizler sunacak!

‘Kadınlar Meyhanesi’ projesi, yaratıcı bir fikir. Mey İçki’nin eski güzel günleri yaşatmayı hedefleyen projesinde, yarın ve 28 Mart’ta anlaşmalı lokantalarda kadınları özel mönüler ve sürprizler bekliyor



“Yaşı 30’un üzerinde olanlar çok iyi anımsayacaktır, bir zamanlar gazinolar ve bu gazinolarda düzenlenen ‘kadınlar matinesi’ konsepti, eğlence hayatında önemli bir yer tutardı. Özellikle 70’li ve 80’li yıllara damgasını vuran gazinolar, çarşamba günleri kadınların sevdikleri sanatçıları izleyebilecekleri mekanlar haline gelirdi. Günümüzde artık gazinolar yok ancak kadınlar matinesi nostaljik bir anı olarak sadece hafızalarımızda yaşamak yerine şimdi karşımıza ‘modern meyhane’ konseptiyle çıkıyor.”


Aynı gecede iki mekanBu uzun paragrafı, Mey İçki’nin Yeni Rakı sponsorluğunda hayata geçirdiği ‘Kadınlar Meyhanesi’ projesinin basın bülteninden aldım, hafif kısaltarak. Derdini çok güzel anlatıyor çünkü. İlki Boğazkesen’deki şık ocakbaşı/İtalyan lokantası Peymane La Cucina’da başlatılan geceler, yarın ve  28 Mart’ta şehrin çeşitli noktalarındaki meyhanelerde devam edecek. Ben aynı gece iki anlaşmalı mekanda tadım yaptım. İki arada bir derede, koşar adım geçti ikisi de. Yine de zihnimde yer etmeyi başardılar. Ayrı birer yazının konusu olacaklar ama yine de birkaç kelam etmek isterim. Peymane’den başlayalım:


Her şey 10 numara‘Modern ocakbaşı nasıl olur?’un kitabını yazacak kadar düzgün bir mekan burası. Zaten Asmalımescit’teki eski yerini bilen bilir. Son derece şık, elegan, sofistike... Mönü sağlam, lezzet dorukta. Zahter salatası, közde patlıcan ve al biberden yapılan Peymane salatası, kuru patlıcan dolması tattıklarımdan birkaçı. Hepsi çok güzel. Etler de başarılı. Kırklareli’den geliyormuş. Uzun yıllardır yediğim en iyi pirzolalardan birini yedim o gece. Yufkaya sarılı, üzeri kaşarlı Peymane kebap da çok lezzetliydi. Et sevmeyenler için baharatlı tavuk da iyi bir seçenek. Kireçte pişen kabak tatlısıyla hızlı geceyi hızlı bir şekilde sonlardırdık. Tarihi bir binaya yaslanmış Peymane La Cucina, şehrin ortasında bir vaha sunuyor adeta. Gruplar için şömineli bir odaları var, onu es geçmeyeyim. Arka bahçesi de muazzam, orada da bir ocakbaşı var. 

Birkaç hafta sonra, mesela bir hafta sonu öğleden sonrasında, güneş bize oyun yaparken bahçenin tadını çıkaracağım sonuna kadar, şimdiden ilan ediyorum. Peymane’de fiyat-kalite dengesi de yerinde. ‘Kadınlar  Gecesi’ mönüsünün fiyatıysa; dört çeşit meze, iki ara sıcak, ana yemek, tatlı ve içki dahil  kişi başı 65 TL.


Adres: TomTom Mah. Boğazkesen Cad. No: 65/1 Beyoğlu 

Tel: 0 212 444 21 92/ 0 212 244 09 55




Milliyet Cadde/ Ufuk Kaan Altın


Geri Dön