29 / 03 / 2024

Lokman Çağırıcı: Türkiye'nin en büyük meydanı Bağcılar Meydanı olacak!

Lokman Çağırıcı: Türkiye'nin en büyük meydanı Bağcılar Meydanı olacak!

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, 2023 vizyonuna yakışan projelerini slayt ve animasyon eşliğinde anlattı. Çağrıcı, 'Türkiye'nin en büyük meydanı Bağcılar Meydanı olacak' dedi...



Lokman Çağırıcı, “Projesini hazırladığımız Bağcılar Meydanı sahip olduğu 55 bin metrekarelik alanla İstanbul’un en büyük Meydanı olacak. Yine Medya Park, 1500 kişilik Amfitiyatro, Bilim Müzesi, 200 dönümlük Botanik Park ve 10 tane kapalı yüzme havuzu da önemli projelerimiz arasında yer alıyor.” dedi. 


Wyndham Istanbul Petek Hotel’deki basın toplantısına, ‘Gelecek seçim için değil, gelecek nesil için  anlayışıyla çalışıyoruz’ diyerek başlayan Çağırıcı, 1992 yılında ilçe statüsü kazanan Bağcılar’da hizmete, Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’ın bıraktığı yerden devam ettiğini söyledi. 


Bir vakitler 278 ahır, mandıra ve kereste fabrikalarının bulunduğu ilçenin son yıllarda cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Çağırıcı,  artık yurt içinden ve yurt dışından birçok tanınmış firmanın yatırım yapmak için geldiğini belirtti. 

Altı yılda yedi uluslararası sempozyum düzenlediklerini anlatan Çağırıcı, kısa süre önce “Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ni hizmete açtıklarını anlattı. Üzüm, kayısı, kestane ve fındık bahçelerinden oluşan Nostalji Bahçeleri’nin de büyük ilgi gördüğünü belirten Çağırıcı, “Sanal Gerçeklik Modülü olan 8D sinema salonu ile Planetaryumu da hizmete sunduklarını anlattı. Teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek için “e-belediye” sistemini kurduklarını da anlatan Çağırıcı, “Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin bütün imkanlarını en etkin şekilde kullanıyoruz. ‘e-belediye’ sistemi sayesinde hem zamandan hem de kağıttan tasarruf ediyoruz.” dedi.



ENGELLİLER SARAYI TÜRKİYE’DE BİR İLK


5000 engellinin yararlandığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 30 branşta kurs verdiklerini kaydeden Çağırıcı, “kekeme” sorununu da tedaviyle çözdüklerini söyledi. Çağırıcı ayrıca Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenlediklerini anlattı. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde 200 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Çağırıcı, 30 bine yakın çocuğa da 13 tane Bilgi Evi’nde hizmet verildiğini kaydetti. Çağırıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 64 noktada Wi-Fi ile güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduklarının altını çizdi. 


BAĞCILAR ARTIK METROSU VE TRAMVAYIYLA ANILIYOR

Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki Bağcılar’da, kentsel dönüşüm ile otopark meselesini çözeceklerini kaydeden Çağırıcı, 30 Mart Yerel Seçimleri’ne kısa bir süre kalmasına rağmen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hız kesmeden devam ettiğini anlattı. Çağırıcı, “Bağcılar’da Projeye destek yüzde 85’e çıktı. İlçemizde 70-80 bin lira olan daireler yenilenince 350 bin lira ediyor.” diye konuştu. 4 Metro ve 1 tramvay hattıyla yakın gelecekte trafik meselesini çözmüş olacaklarını da anlatan Çağırıcı, başta ulaşım hizmetleri olmak üzere Bölge Parkı ve Gençlik Merkezi için de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Kirazlı-Metrokent metro hattının hizmete açıldığını belirten Çağırıcı, Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı sözleşmesinin de imzalandığını söyledi. 


“İSTANBUL’UN EN BÜYÜK MEYDANINI BAĞCILAR’A YAPIYORUZ”


Yeni dönemde de dev projelerle hizmet vermeye devam etmek istediklerini anlatan Çağırıcı, 

İstanbul’un en büyük meydanı olarak hazırlanan 55 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan Bağcılar Meydan Projesi ile ilgili bilgi verdi. Meydan’ın çevresindeki yolları yerin altına alacaklarını ve altına da 1250 araçlık bir otopark inşa edileceğini belirtti. Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Meydanı’nın çevresindeki binaların da 8’er kat olarak aynı tarzda düzenleneceğini ifade etti.Çağırıcı, Bağcılar Meydan Projesi için İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ayrıca teşekkür etti.


BASIN MENSUPLARINA MEDYA PARK MÜJDESİ VERDİ


Bağcılar’da basın mensupları için önemli bir projeyi de hayata geçirecekleri müjdesini veren Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi’ne Medya Park’ı inşa edeceklerini anlattı. Çağırıcı, “Ulusal basınımızın büyük bir kısmı yayınlarını Bağcılar’dan gerçekleştiriyor. İçerisinde radyo ve televizyon stüdyoları, sosyal tesisler, yürüyüş ve oturma alanlarının da yer alacağı Medya Parkı’nda basın mensupları için hem dinlenme hem de çalışma ortamı sunacağız. Tesislerde basın müzesi de olacak. Medya Parkımızın basın mensuplarının buluşma adresi olacağına inanıyorum” dedi. Yeni dönemde de 1500 kişilik açılır kapanır tavanlı amfitiyatro projelerinin olduğunu anlatan Çağırıcı, 70 milyon lira değerde bir “Bilim Müzesi” yapacakların kaydetti. Çağırıcı, “Bağcılar Bilim Müzesi tasarlanırken fonksiyonlar ve içeriği düşünerek güneş ve gezegenleri simgeleyen bir yerleşim planladık. Planetaryum önünde geniş bir avlu bulunacak. İçinde otopark, konferans salonları bulunacak.” dedi.  200 dönümlük bir araziyi hazırladıklarını ve buraya da Botanik Park inşa edeceklerini ifade eden Çağırıcı, Kazım Karabemir Kapalı Yüzme Havuzu’nu hizmete sunduklarını ve birinin de inşaatının tamamlandığını söyleyerek, yeni dönemde toplam 10 tane yüzme havuzunu hizmete sunacaklarını söyledi. Mahmutbey’de de 26 bin metrekarelik bir alana uluslararası düzeyde bir uluslararası kongre merkezi inşa edeceklerini kaydeden Çağırıcı, Mahmutbey Köprüsü ile Basın Ekspres Yolu arasında kalan bölümde, Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi haline getirdiklerini anlattı. 


KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE BİNASINI İNŞA EDECEĞİZ 

Çağırıcı, “İlçemizde şu an 5 yıldızlı oteller ve iş merkezleri hizmet veriyor. 13 tane 5 yıldızlı otel de yolda. MİA bölgemizi kongre vadisi olarak hizmete geçireceğiz. İlçemiz havalimanına ve karayollarına yakın olması sebebiyle de büyük bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.” dedi. Çağırıcı önümüzdeki dönemde hayata sunacakları diğer projeleri de şöyle anlattı:

“Önümüzdeki yıl hazırladığımız bazı projelerimiz ise şunlar:  Barbaros Mahallesi Bilgi Evi ve Spor Kompleksi, Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Alanı, Göztepe Katlı Otopark ve Pazar Yeri, Hürriyet Kültür Merkezi, Kadın ve Çocuk Konukevi, Mahmutbey Aile Sağlığı Merkezi, Mahmutbey Trafik Eğitim Parkı. Yeni dönemde en önemli projelerimizden birisi de Kaymakamlık ve belediye hizmet binamızı inşa etmek olacak. Kaymakamlık binasını Yavuz Selim Mahallesi’nde inşa edeceğiz.. İçerisinde tapu, nüfus, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, ilçe sosyal hizmetler, vergi dairesi,  ilçe milli eğitim, tarım, İŞKUR, ilçe sağlık müdürlükleri hizmet verecek. Güneşli Mahallesi’nde inşa edeceğimiz yeni Belediye binamız da 26 bin metrekarelik alana sahip olacak. Bunun 6 bin metrekaresi hizmet binası geri kalanı da yeşil alan olacak. Yıldıztepe Mahallemizde Büyükşehir Belediyemizce inşa edilen Gençlik Merkezi’nin açılışını yakında gerçekleştireceğiz. Toplam 8185 metrekarelik alana sahip olan Merkezimiz de önemli bir kültür ve spor alanı haline gelecek. Şu an ilçemizin 13 mahallesindeki Bilgi Evlerimiz hizmet veriyor. 22 mahallemizde de inşa edeceğimiz Bilgi Evleri’nden 50 bin çocuğumuz istifade edecek. Meydan’da iki katlı Dil Kafe’de Arapça ve İngilizce pratik yapma imkanı sunduklarını da anlatan Çağırıcı, Trafik Eğitim ve Deprem Parkı inşa edeceklerini sözlerine ekledi.



Geri Dön