18 / 04 / 2024

Londra'dan neden ev almalı?

Londra'dan neden ev almalı?

Londra’da yaşam ve eğitim fırsatları konsepti ile Ankara’da bir konferans gerçekleştiren Oxo Investments markası Ankaralılara Londra’da mülk edinme ve oturum vizeleriyle ilgili bilgiler verdi.




Eğitim, gayrimenkul ve hukuk alanlarında uzman kadrosu ile hizmet veren Oxo Investments markası danışmanları ile birlikte Ankaralılar ile bir araya geldi. Londra’da firma kurma, oturum vizeleri ve eğitim olanaklarından yararlanma fırsatlarına da değinen firma yetkilileri bire bir görüşmeler ile ilgilenenleri bilgilendirdi.  Ankara  Anlaşması ile yerleşim olanaklarının son dönemde arttığını belirten Avukat Ayla Toprak Zengin, Londra’da firma kurmak isteyenlerin de merak ettikleri soruları da yanıtladı. Londra’da eğitim ve yaşam fırsatlarının dile getirildiği konferansa Ankaralılara yoğun ilgi gösterdi.

Türkler neden Londra’da yatırım yapıyor?

Türklerin Ankara Anlaşması ile bir çok fırsatı değerlendirdiğini belirten Ayla Ömer Zengin çifti, “Londra güvenliği ile öne çıkıyor. Dünya’da yaşanan bir çok gelişmeden Londra etkilenmiyor. Her dönemde gayrimenkul fiyatlarının artması ve hızlı bir şekilde nakde döndürülebilir olması yatırımcıların en çok ilgisini çeken konulardan” diye konuştu.

Daha ucuza ev sahibi olma fırsatı

En çok sorulan soruların başında gelen yerleşim izni olmadan yaşama olanakları ile ilgili de açıklama yapan Zengin çifti şunları söyledi: “Türkiye’de gelirini belgeleyebilen kişiler, vatandaş olmadan gayrimenkul edinebiliyor. Gayrimenkul satın alındıktan sonra kiraya verildiğinde, kira tutarı kullanılan mortgage kredisinin aylık ödemelerini karşılıyor. Kredi alternatifinin olmasi nedeniyle Londra, son zamanlarda Türk yatırımcılar tarafından tercih ediliyor.” %10 daha ucuza satın alma fırsatlarından da bahseden firma yetkilileri “ GBP-USD paritesi son 30 yılın en düşük halini yaşadığı için yatırımcılar %10 daha ucuz satın alma şansına sahip oluyor” dedi. Yatırım seçenekleri hakkında bilgi veren Ömer Zengin, “ 250 bin pound’dan başlayıp 50 milyon pounda kadar çıkan 1+1, 2+1, 3+1 ya da daha büyük daireler ile seçenekleri genişletmek mümkün. Daire, villa ya da ticari alanlar gibi beklentilere göre tüm alanlarda hizmet verebiliyoruz. Farklı ödeme planları seçenekleri ile de ilgilenenlere ihtiyaçlarına göre yönlendiriyoruz.”

Genellikle Londra’daki eğitim olanaklarında yararlanmak için çocuklarını gönderen ailelerin kiralama yapmaktansa ev almayı tercih ettiklerini belirten Zengin çifti, kullanıcıların aldıkları evi değer artışıylabirlikte yatırıma dönüştürmeyi daha mantıklı bulduklarını söylüyor.

Londra’nın en prestijli inşaat şirketlerinden olan Berkeley Group imzasıyla hayata geçirilen West End Gate projesi gibi bir çok proje Türk yatırımcıların gözdesi olarak dikkat çekiyor.


Geri Dön