18 / 04 / 2024

Lüks konutun İstanbul'daki 27 adresi!

Lüks konutun İstanbul'daki 27 adresi!

Küresel krizin etkileri kendini ülkemizde her sektörde gösterirken, lüks konut sektöründe bu etkiler diğerleri kadar hissedilmiyor.



Lüks konut projelerine olan büyük talep ile fiyatları 2-2.5 milyon dolara kadar çıkan bu projelerdeki rezidans ya da konutlar neredeyse peynir ekmek gibi satılıyor.

Bugün sadece İstanbul'da  TOKİ  ve özel sektörün yapımını sürdürdüğü ya da proje aşamasında olan 250 bin civarında konut var. Bunların bir kısmı orta ve alt gelir gruplarına yönelik konutlar. Fakat asıl dikkat çeken ise lüks konut yapımındaki büyük patlama. Üstelik bu projelerin pazarlama konusunda pek sıkıntıları yok. Fiyatları 13 bin 500 dolara kadar çıkabilen bu konut projelerinin büyük kısmında oturumlar başladı. Bir kısmında ise bir yandan inşaatlar, diğer yandan satışlar sürüyor.

İnşaat aşamasında satılıyorlar
Araştırmaya göre fiyatları trilyonları bulan bu konutlar daha inşaat aşamasındayken meraklıları tarafından satın alınıyor. Her türlü lükste birbirleriyle yarışan bu tip konut projelerinde A'dan Z'ye her ihtiyaç daha yapım aşamasında düşünülüyor. Bu projelerin büyük çoğunluğunda havuz, sauna, helikopter pisti, limuzin servisi gibi birçok ayrıcalığın yanı sıra,  golf sahaları dahi yer alabiliyor.

En pahalıları İstanbul'da
Araştırmanın sonuçları Türkiye'nin en pahalı konut projelerinin İstanbul'da yer aldığını gösteriyor. İstanbul'un en pahalı konutları ise daha çok Şişli ve Beşiktaş bölgesinde yoğunlaşmış durumda, Bu iki bölgedeki yeni projelerde dairelerin fiyatları milyon dolarları buluyor. 

Sapphire başı çekiyor
İstanbul'un şu anda en pahalı ultra lüks konut projelerinin başını ise Kiler Grubu'nun  Levent'te inşa ettiği 64 kattan oluşan İstanbul Sapphire çekiyor. Projede yer alan dairelerin fiyatı metrekare bazında 7 bin dolardan başlayıp konumuna göre  ile 13 bin 500 dolara kadar çıkabiliyor.

Trump Towers İstanbul-Şişli
ABD başta olmak üzere, Honolulu, Dubai, Panama City gibi dünyanın önemli merkezlerinde lüks yatırımlara imza atan Trump, Avrupa'ya ilk adımını, Doğan Ailesi, Trump Organization ve Yeşil İnşaat ortak projesi ile İstanbul Şişli'de inşa edilen Trump Towers ile atıyor. Trump Towers İstanbul-Şişli, önümüzdeki günlerde örnek dairelerini ve satış ofisini açarak özel bir kampanya ile satışa çıkmaya hazırlanıyor. Biri rezidans, biri ofis olarak projelendirilmiş olan kulelerden kaba inşaatı bitmiş ve dış cephe kaplamaları takılmaya başlanmış olan rezidans kulesinin 2011 başında teslim edilmesi hedefleniyor. Projede, 40 bin 936 metrekarelik alana yayılacak 5 katlı alışveriş merkezi kompleksinde de 185 mağaza bulunacak. Trump Towers İstanbul-Şişli'nin mimari projesi Brigitte Weber Mimarlık tarafından hazırlandı. Projede, 102 ile 650 metrekare arasında değişen daire seçenekleri bulunuyor. Ofis seçenekleri ise 400 metrekareden başlayıp 2 bin metrekareye kadar çıkıyor. Biri ofis, diğeri rezidans olarak projelendirilen iki kule ve büyük bir alışveriş merkezinden oluşacak Trump Towers'in inşasını Taşyapı yürütüyor. 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşası süren özel konseptli bir proje olarak yükselen Trump Towers İstanbul-Şişli'nin, 2010 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.
 

1- Levent Loft 1
Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Levent Loft l'de toplam 144 adet ünite ve 21 farklı daire alternatifi bulunuyor. Mimari konsepti ve detay projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen proje İstanbul'da, merkezi iş alanı olarak gelişen Maslak-Levent aksında bulunuyor.
 

2- Levent Loft Bahçe
Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam İnşaat tarafından Levent'te 2 bin 100 metrekare alanda hayata geçirilen Levent Loft Bahçe projesinde 82 adet daire bulunuyor. Levent Loft Bahçe'de, büyüklükleri 100 metrekare ile 210 metrekare arasında 16 farklı konut seçeneği yer alıyor. Projede 550 bin dolardan başlayan fiyatlar 1 milyon 700 bin dolara kadar çıkıyor. Mimari konsepti ve detay projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen proje İstanbul'da, merkezi iş alanı olarak gelişen Maslak-Levent aksında inşa ediliyor. İnşaatına 2007 Ağustos'ta başlanan Levent Loft Bahçe'nin 2009'un Eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor. Tek blok halinde 22 katlı olan proje, boğaz ve kentin panoramik görüntüsünü kapsayan geniş bir İstanbul manzarasına da sahip.
 

3- İstanbul Sapphire
Kiler GYO'nun Levent'te yatırımını gerçekleştirdiği Sapphire, inşaatı devam eden projeler arasında en pahalı olanlardan. Rezidans ve alışveriş merkezi olarak inşa edilen projede daireler satışa sunuldu. Sapphire'de dairelerin satış fiyatı metrekare bazında 7 bin dolar ile 13 bin 500 dolar arasında değişiyor. Yatırım maliyeti 200 milyon dolar olan proje, 158 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. İstanbul Sapphire 261 metre ve 64 kattan oluşuyor. 22 farklı tipte toplam 174 rezidans dairesinin yer aldığı Sapphire'de dairelerin büyüklükleri 120 ile bin 100 metrekare arasında değişiyor. Projenin 2009'da bitirilmesi planlanıyor. İstanbul Sapphire'de yüzde 30'a yakın enerji tasarrufu sağlanarak çevre dostu bir gökdelen yaratılacak. Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası da İstanbul Sapphire'de olacak. Projede 30 metre yükseklikte, havuzla beraber tüm ayrıntıların düşünüldüğü spor kompleksi de bulunuyor. Rekreasyon alanında bulunan 150 metrekarelik havuzun yanı sıra jakuziler, masaj odalan, saunalar, güneşlenme ve dinlenme alanlan, fitness, cardio ve GYM alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalarının yapılabileceği stüdyolar da yer alacak.

4- Almond Hill
Taşyapı'nın Acıbadem'de inşaatını gerçekleştirdiği Almond Hill'de metrekare birim fiyatı itibariyle pahalı olan projeler arasında bulunuyor. 8 katlı 33 bloktan oluşan Almond Hill'de 710 daire yer alıyor. Projedeki dairelerin büyüklükleri 82 ile 240 metrekare arasında değişiyor. Geçtiğimiz mayıs ayında daire teslimlerinin yapıldığı projedeki dairelerin metrekare birim fiyatı 4 bin 600 ila 5 bin 200 dolar arasında değişiyor. Proje 2008 Haziran ayında teslim edildi ve oturum başladı.

5- Anthill Residence
Ant Yapı'nın Mayıs 2008 ayında inşaatına başladığı Boğaz-Haliç-Marmara manzaralı Ahthill Residence'de 1+1'den 5+1'e kadar alternatif dairelerde fiyatlar 280 bin dolar ile 1 milyon 373 bin dolar arasında değişiyor. 54 katlı iki kule halinde inşa edilen projenin 40 ve 54'üncü katları arasında bulunan loft daireler ise daire özelliklerine özel olarak göre fiyatlandırılıyor. Dairelerin 30 Ağustos 2010 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor. Toplam 804 dairenin yer alacağı Anthill Residence'de çocuk oyun alanları, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, restoran, kafe, toplantı salonları, buhar odası, squash, açık-kapalı spor sahaları, kapalı mekan kayak pisti,mini golf, basketbol-voleybol sahası, çocuk oyun kulübü gibi sosyal tesisler yer alacak.
 

6- Aqua City 2010
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Sinpaş GYO), İstanbul Avrupa Kültür Başkenti İstanbul vizyonuyla geliştirdiği Aqua City 2010'a start verdi. Çekmeköy Bölgesinde, Şile Otoyolu akasında projelendirilen Aqua City 2010'la İstanbul'un merkezinde, göl kenarında ayrıcalıklı bir yaşam alanı yaratılıyor. Projenin 30 ayda tamamlanması öngörülüyor. Aqua City 2010 Projesi'nin birinci etabı 4 Nisan 2009 itibariyle satışa sunuldu. Aqua City 2010'da evler, isimlerini Antik Çağ Anadolu'sunda kurulmuş ve yaşamlarını su kenarında sürdürmüş medeniyetlerden alıyor. Likya, Kayra ve Frigya Evleri Aqua City 2010'da modern mimari ile yeniden yorumlanıyor. 1+ 1'den 4 + 1'e kadar 64 farklı daire seçeneğiyle toplam bin 118 konuttan oluşan projede tüm evlerin ana yaşam alanları yaz kış yeşil kalan özel peyzaj ile oluşturulan iç bahçe içerisinde bulunan göle bakacak. Projede yer alan, 1+1 evler 115 bin ile 208 bin lira, 2+1 evler 195 bin ila 304 bin lira, 3+1 evler 254 bin ila 526 bin lira, 4+1 evler ise 432 bin ila 798 bin lira arasında fiyatlarla satışa sunuldu.

7- Bellevue Residences by Kempinski
Astaş İnşaat ve Remag Gayrimenkul ortaklığıyla inşa edilen ve Kempinski tarafından işletilecek olan Bellevue Residences by Kempinski'de büyüklükleri 226 metrekare ile 414 metrekare arasında rezidans dairler, 1 milyon Euro ile 2 milyon 200 bin Euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Etiler girişinde inşa edilen Bellevue Residences by Kempinski, yedi yıldızlı bir yaşam alanı olarak planlandı. Projede daire teslimleri yapıldı. Toplam 64 dairenin bulunduğu Bellevue Residences by Kempinski, 7 bin metrekare alan üzerinde 22 katlı ve 2 kuleden oluşuyor. Proje tamamlandı ve oturum başladı.

8- Bosphorus City
Sinpaş GYO, Türkiye'nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City ile dünyaca ünlü İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini modern ve geleneksel mimari ile yorumlayarak, İstanbul'un bir diğer semti olan Küçükçekmece-Halkalı'ya taşıyor. 26 bin metrekare büyüklüğündeki projede, 720 metre uzunluğunda İstanbul Boğazı, ünlü Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ortaköy Meydanı, Beylerbeyi, Kanlıca ve Yeniköy gibi birçok Boğaz semti ve meydanı ile boğaz manzarasına hakim lüks konutlar yer alıyor. Bosphorus City'de farklı mimaride 63 konut tipi bulunuyor. 68 ile 645 metrekare aralığında değişen konutların bulunduğu projede Yalılar, Saraybahçe Evleri, Yeditepe Kuleleri ve Yalı Apartmanları yer alıyor. Projede ev fiyatları 206 bin 451  bin ila 2 milyon 632 bin 644 lira arasında değişiyor.
 

9- Canan Residence
Proje Canan Yapı tarafından Ataşehir'e komşu Şerifali bölgesinde 12 bin 600 metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. Canan Residence 3 blok ve 260 konuttan oluşuyor. Alanları brüt 68 ile 195 metrekare arasında değişen konutlar 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılıyor. Bunun dışında projede brüt 393, 471 ve 450 metrekareden oluşan üç adet loft tarzı daire yer alıyor. Canan Residence'de fiyatlar daire büyüklükleri ve konumlarına göre 281 bin ila 841 bin lira arasında değişiyor. Projede yer alan loft daireler ise 2 milyon 150 bin ila 2 milyon 365 bin lira aralığında satılıyor. Yapımına Nisan 2007'de başlanan projenin Aralık 2009'da bitirilmesi planlanıyor. Canan Residence'ta basketbol ve voleybol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu, bilardo ve masa tenisi mekanları, çok amaçlı fitness salonu, sauna, masaj ve dinlenme salonları, açık ve kapalı çocuk oyun alanları, cafe-bar ve restoran da yer alıyor. Toplam alanın sadece 2 bin metrekaresinin konutlara ayrıldığı rezidansta, geriye kalan 10 bin metrekarelik alanı sosyal tesisler ve yeşil alanlar oluşturuyor.
 

10- Dilman Towers
Teknik Yapı'nın en seçkin projelerinden biri olan Dilman Towers, İstanbul Erenköy'de Bağdat Caddesi'ne 200 metre mesafede yer alıyor. Şehrin içinde modern bir yaşamın tüm imkânlarına ve konforuna sahip Dilman Towers, 12 dönüm arazi üzerine inşa edildi. Sadece iki dönümüne konumlandırılan 27 katlı ve 90 metre yüksekliğindeki iki kuleden oluşan Dilman Towers'daki kulelerin birinin terasında helikopter pisti, diğerinde ise Marmara Denizi, Adalar ve tarihi yarımadanın gözler önüne serildiği jakuzili, bar ve restoran yer alıyor. Projede, 250 metrekare büyüklüğünde toplam 104 daire yer alıyor. 2006 yılında yapımına başlanan proje 2008 Aralık ayında teslim edildi. Projedeki dairelerin metrekare fiyatı ise yaklaşık 4 bin 500 Euro'dan başlıyor.
 

11- Dragos Royal Towers
DAP Yapı'nın Kartal Dragos'ta yapımına başladığı Dragos Royal Towers'ta, daire fiyatları 400 bin liradan başlıyor, 1 milyon 566 bin liraya kadar çıkıyor. Projede büyüklükleri 88 metrekare ile 299 metrekare arasında değişen, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Peşinatsız ve vade farkı olmaksızın 48 ay taksit imkanıyla satılan daireler için Ocak 2010'da yüzde 10'luk bir ara ödeme yapmak gerekiyor. Ekim 2010'da tamamlanması planlanan Dragos Royal Towers, 4 blokta 212 daireden oluşuyor. Mimari projesi Dap Yapı'nın mimari departmanı tarafından hazırlanan proje, son yıllarda dünya jet - set'inin gözdesi Dubai'deki kule projelerine benzerliği ile dikkat çekiyor. Binanların ultraviyole camla giydirilmesi tasarlanan dış cepheleri, hem daire sakinlerine duvarlardan uzak bir yaşam tarzı vaat ediyor, hem de sitenin Marmara ve Adalar manzarasından daha fazla yararlanmasını sağlamayı amaçlıyor.
 

12- Elysium Cool
Ofton İnşaat'ın Kurtuluş'ta 7 bin 100 metrekare arsa üzerinde inşa ettiği Elysium Cool, 5 blokta toplam 210 daireden oluşuyor. Şu an projede sadece son 8 adet daire kaldı. Bu kalan dairelerin büyüklükleri ve satış fiyatları şöyle: “Bir adet 106 metrekare (2+1) 293 bin dolar. Bir adet 177 metrekare büyüklüğündeki teras dubleks daire. iki adet 216 metrekare, iki adet 212 metrekare, iki adet 231 metrekare daireler mevcut. Dairelerin fiyatları 293 -520 bin dolar arasında değişiyor. Proje tamamlandı ve konutlar sahiplerini bekliyor.

13- Elysium Suites
Şişli Bomonti'de gerçekleştirdiği projelerle dönüşüme öncülük eden Ofton İnşaat, şimdi de yüzünü Taksim'e döndü. Ofton, Taksim'de bulunan eski Andromeda diskosunun yerine 150 suit daireden oluşan 21 katlı Elysium Suites Taksim projesine start verdi. 45 milyon dolara malolması beklenen ve 70 milyon dolarlık ciro hedeflenen projede, satışta olan dairelerin fiyatları 392 bin dolardan başlayıp, konumuna göre 1 milyon 252 bin dolara kadar çıkıyor. Elysium Suites Taksim projesinde 5 yıldızlı otel şartlarında 24 saat rezidans hizmeti sunulacak. Rezidansın işletimini Alman HSG firması gerçekleştirecek.
 

14- Flora Residence
STC İnşaat'ın yatırımını üstlendiği Flora Residence'da Kozyatağı'nda akla gelen en pahalı projelerden. İlk yedi katı ofis olarak planlanan proje 33 katlı 368 daireden oluşuyor. 2006 yılında yapımına başlanan projenin Aralık 2009 tamamlanması planlanıyor. Flora Residence'de 68, 77 ve 78 metrekare aralığında 1+1 daireler ve 130-145 metrekare arasında 2+1 3+1 daireler bulunuyor. Dairelerin ortalama metrekare fiyatı 5 bin 500 dolar civarında. Projede tenis kortu, golf sahası gibi alanlar bulunuyor.

15- Kempinski Residences Astoria
Esentepe-Zincirlikuyu'nda inşa edilen Kempinski Recidences Astoria da fiyatlarının yüksekliği ve sunduğu konforla dikkat çekiyor. 27'şer katlı iki kuleden oluşan binada 48'er metre yükseklikte Avrupa'nın en yüksek ikiz atriumları yer alıyor. Astoria'nın içinde 110 dükkanın bulunduğu beş katlı alışveriş merkezi de var. Astaş Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen proje, toplam 160 rezidanstan oluşuyor. Konutların metrekare fiyatları konum ve manzaralarına göre 8 ile 10 bin dolar arasında. Büyüklükleri ise 111 metrekare ile 314 metrekare arasında değişiyor. Proje kapsamındaki konutların tamamı satılmış durumda. Kempinski Residences Astoria'dan ev alan ünlü isimler arasında eski başbakanlardan, Tansu Çiller, Fenerbahçe eski başkanı Metin Aşık, Mustafa Sandal, Kiğılı Giyim'in sahibi Abdullah Kiğılı ve aralarında Mehmet Ali Erbil, Seda Sayan'ın da olduğu çok sayıda sanatçı bulunuyor.
 

16- Lagün
Sinpaş GYO tarafından İstanbul Samandıra'da, Mart 2007'de yapımına başlanan projede, toplam 178 bin metrekarelik alanda, 4 etaptan ve 515 konuttan oluşan teras bahçe ev, bahçeli ev ve müstakil villa seçenekleri ile yepyeni bir yaşam alanı sunuluyor. 29 dev lagünden oluşan Lagün Projesi'nde toplam 35 bin metrekare su alanı bulunuyor. Lagün'de, farklı konseptlerde dizayn edilen 29 göl ve Zen Club bulunuyor. Lagün Otel-Residance ise otel konforunda bir evde yaşamak isteyenler için her türlü olanağın düşünüldüğü, Lagün'ün özgün mimarisini aratmayacak standartlarda dizayn edilen bir butik otel. Lagünlüler, Wellness&SPA merkezinden de yararlanabilecekler. Her biri ismini bir göl çiçeğinden alan Anemon, Mimoza, Lotus, İris ve Lilyum evlerinde farklı metrekarelerde konut seçenekleri bulunuyor. Projede yer alan 209 ila 749 metrekare büyüklüğe sahip konutların fiyatları 501 bin 900 bin lira ila 2 milyon 315 bin 250 lira arasında değişiyor.

17- L'ist İstinye Suites
Krea Grup tarafından geliştirilen ve Merrill Lynch GPI öncülüğünde, 14 yatırımcıdan oluşan Bosphorus Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun (BREF) yatırımcısı olduğu L'ist İstinye Suites'in satışı başladı. Toplam 150 suiteten oluşan L'ist İstinye Suites, 28 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek. 5 katlı, 14 bloktan oluşan projede suiteler, 2+1'den 5+1'e kadar 130 ile 316 metrekare arasında değişen bahçe, çatı dubleksleri ve ara katlardaki normal ünitelerden oluşuyor. Projede yer alan dairelerin fiyatı konumuna göre 450 bin Euro'dan başlayıp, 1 milyon 500 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Proje 2010 Mart ayında teslim edilecek.
 

18- Mashattan
Taşyapı İnşaat'ın, Maslak'ta inşa ettiği 110 dönüm arazi üzerinde 33 ya da 34 katlı 10 bloktan oluşacak Mashattan'da, 9 ayrı tipte bin 810 daire yer alıyor. Projede,110 dönümlük bir doğal yaşam alanı oluşturuluyor. Çamaşır makinesi hariç tüm beyaz eşyaları ile birlikte teslim edilecek olan dairelerde, ısıtma, soğutma ve havalandırma işlemleri otomatik bir sistemle gerçekleştirilecek. Daire teslimatlarına 2 blokta başlanan projede yer alan ve büyüklükleri 85 ile 340 metrekare arasında değişen dairelerin liste fiyatları 450 bin dolar ile 2 milyon 800 bin dolar arasında değişiyor. 100 daire sahiplerine teslim edildi. Mayıs 2009 sonuna kadar diğer dairelerde teslim edilecek.

19- Novus Residence
Taşyapı'nın Ataköy'de Emlak GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle yürüttüğü Novus Residence 285 daireden oluşuyor. Projede, dairelerin yaklaşık yüzde 52'i satılmış durumda. Projede, büyüklüğü 53 metrekareden başlayıp 377 metrekareye kadar giden, 1+1'den 4+1'e kadar 65 tipte daire seçeneği var. Bu dairelerin fiyatı ise 340 bin liradan başlayıp 3 milyon 400 bin liraya kadar çıkıyor. 2006'nın sonunda başlayan Novus'ta daireler sahiplerine teslim edildi.

20- Palladium Residence
Kozken İnşaat, Tahincioğlu Holding, Nora Yapı ve Gençoğlu Grubu'nun ortak yatırımı olan Palladium 27 katlı bir rezidans bloğu ve biri cam küre şeklinde iki alışveriş merkezi yapısından oluşuyor. Palladium Residence, 167 ile 525 metrekare büyüklüğe sahip 92 daireden oluşan Palladium Residence'de 3+1'dan 5+1'e kadar 4 tip daire seçeneği yer alıyor. Projede yer alan rezidans dairelerinin teslimleri geçtiğimiz ocak ayı itibari ile başladı. Çoğu satılan dairelerden elde sadece üçü kalmış durumda. Kalan daireler ise ortalama metrekare fiyatı ise 3 bin 900  dolar.
 

21- Polat Maçka
İstanbul'un tam kalbinde, eski İstanbullu'nun semti Maçka'da hayata yepyeni bir pencere açılıyor. Polat İnşaat imzasıyla İstanbul'u selamlayan ve geçtiğimiz yıl inşasına başlanan Polat Maçka, Boğaz'a hakim manzarasıyla İstanbul aşıklarının gönüllerini fethediyor. 460 ve 480 metrekarelik penthouse, 275 metrekarelik zemin dubleks ve 220, 230 ve 250 metrekarelik normal olmak üzere toplam 14 daireden oluşan projenin önümüzdeki ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. seçenekleri ve kapalı otopark imkanı sunan bu çok özel proje, kaliteden, konfordan ve Boğaz'dan vazgeçemeyen sahiplerini arıyor.
 

22- Selenium City
Aşçıoğlu İnşaat'ın Etiler'de 11 dönüm arazi üzerine inşa ettiği Selenium City, 6 blokta 68 daireden oluşuyor. Projede, yer alan dairelerin büyüklükleri 169 metrekareden başlayıp 276 metrekareye kadar çıkıyor. Projede fiyatlar 1 milyon 352 bin ila 2 milyon 210 bin lira arasında değişiyor. Projenin toplam satış bedeli, 80 milyon lira. Projede şimdiye kadar 59 konutun satıldığı bildirildi.
 

23- Selenium Panorama
Aşçıoğlu İnşaat'ın Gayrettepe'de yer alan Selenium Panorama Projesi 3.5 dönümlük arazi üzerine 23 katlı tek rezidans bloğu şeklinde inşa ediliyor. Projenin ön cephesi boydan boya cam olarak tasarlandı. Projede, 82 daire yer alıyor. Projede yer alan dairelerin büyüklükleri 80 ile 476 metrekare arasında değişiyor. (2+1) 158 metrekare ve (4+1) 476 metrekare Penthouse dubleks dairelerin fiyatı 790 bin ila 5 milyon dolar arasında değişiyor. Türkiye'de bir ilk olan bu projede rezidans olmasına rağmen, her dairenin boğaz manzaralı, özel peyzajlı terası mevcut. Projede yaşam başladı.

24- Terrace Fulya
İnanlar İnşaat'ın inşa ettiği Terrace Fulya'da büyüklükleri 58 ila 335 metrekare arasında değişen dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin 500 ila 6 bin dolar arasında değişiyor. Terrace Fulya, Center ve Life Blokları olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Center Blokları 16 ve 17 katlı iki adet rezidans özellikli binadan, Life Blokları ise sekiz katlı 5 binadan meydana geliyor. Projede toplam 268 adet konut yer alıyor. Her blok için ayrı tasarlanan sosyal tesislerde kapalı havuz, fitness salonu, sauna, Fin Hamamı, kreş kuru temizleme, kuaför, bilardo, hobi odası, kafe, restoran, çok amaçlı salon yer alıyor. Ayrıca yeşil alan olarak ayrılan alanlarda yürüyüş yolları çocuk bahçesi, tenis kortu ve basketbol sahası gibi donatılara yer veriliyor. 2005 yılında başlanan proje Haziran 2008 tarihinde teslim edildi.
 

25- Uphill Court Ataşehir
Teknik Yapı ve Varyap İnşaat ortaklığı ile Batı Ataşehir'de yer alan Uphill Court Projesi'nin yapımına Ekim 2004'te başlandı. Proje, 100 bin metrekare alan üzerinde 7 blok, 2 kule, şeklinde inşa ediliyor. 60 ile 400 metrekare büyüklüğe sahip bin 744 daireden oluşan proje, 5 bin metrekare alışveriş merkezi, misafir otoparklarını da içeren 90 bin metrekare tamamı kapalı otopark alanı ve 75 bin metrekare de yeşil alan ve sosyal tesislerden oluşuyor. Sitede 20 adet konut bloğu bin 742 daire ve 4 blok 12 ticari ünite bulunuyor. Projede satışta olan 5 adet daire ve 5 adet de ticari ünite yer alıyor. Satılmayan konutların fiyatı 691 ila 1 milyon 501 lira aralığında değişirken, ticari üniteler ise 6 ila 8 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
 

26- İncity
Dündar İnşaat tarafından Kozyatağı'nda gerçekleştirilen projede toplam 322 konut yer alıyor. Incity Projesi'ndeki dairelerin büyüklükleri 190 ile 365 metrekare arasında değişiyor. Yaklaşık iki yıl önce inşaatı başlayan projede anahtar teslimleri bu ay içerisinde başladı. 34 bin metrekare alan üzerinde yer alan Incity'de, 10 bin 500 metrekare büyüklükte Incitymall adlı bir alışveriş merkezi, 2 bin metrekare büyüklükte Intherapy Club ve 19 bin metrekare yeşil alan yer alıyor. Projedeki dairelerin fiyatları 550 bin dolar ila 1 milyon 265 bin dolar arasında değişiyor. Akıllı ev teknolojisiyle inşa edilen projede, aynı kattaki daireler arasında ortak duvar bulunmuyor.
 

27- Selenium Twins
Proje, Aşçıoğlu İnşaat tarafından Fulya'da Beşiktaş Spor Kulübü'nün 30 dönümlük arazisi üzerine inşa edildi. Proje, 32 katlı, 240 daireli iki blok rezidans, 20 katlı iş merkezi, 8 bin 700 metrekare çarşı, 17 bin 500 metrekare hipermarket, 60 bin metrekare otopark ve 14 katlı hastaneden oluşuyor. Selenium Twins'te yer alan dairelerin büyüklükleri 95 ile 575 metrekare arasında değişiyor. Projede şu anda 235 ile 330 metre büyüklüğe sahip dairelerin satışı devam ediyor. Fiyatlar; 1 milyon 400 ila 1 milyon 946 bin dolar arasında değişiyor. Projenin inşaatı tamamlandı.
Hürriyet Emlak


Geri Dön