19 / 04 / 2024

Lüks projelerde şimdi buz pisti ve göl moda

Lüks projelerde şimdi buz pisti ve göl moda

Lüks İnşaat projelerinde havuz, teknolojik avantajlar, çevre düzenlemesi gibi özellikler artık yerini kayak pistlerine, göl evlere bırakıyor



Özellikle kriz öncesinde önemli büyüme kaydeden inşaat sektörü, şimdi de `yenilikçi' projelerle öne çıkmaya çalışıyor. Önceki yıllarda havuzlu siteler öne çıkarken, klasikleşen havuzların yerini yapay göller almaya başladı. Hatta bazı sitelerde buz pisti ve ve kayak pisti yapanlar bile var. Yeni projelerde, komşu gezmesine sandalla gitmek, aynı gün havuza girdikten sonra, buz pistinde kayak yapmak da mümkün.

12 AY KAYAK KEYFİ
Bu projelerden birisi olan Şişli Bomonti'de inşaatı devam eden Anthill Projesi. Burada Türkiye'de ilk defa bir projeye yapay kayak pisti dahil ediliyor. Bu projeden ev alanlar spor kompleksinde bulunan yapay kayak pistinde 12 ay kayak yapmanın zevkini yaşayacak.Toplam 25 bin metrekare alanda 2 blokta 804 dairenin yer alacağı Anthill Projesi'nde dairelerin metrekaresi 3 bin ile 6 bin dolar arasında fiyatlarla satılıyor. Firma yetkilileri artık kapalı açık yüzme havuzu gibi özelliklerin her projede olduğunu belirterek "Artık farklılaşmak gerekiyor. Biz de bu düşünceyle her zaman kayak yapma imkanı bulamayan site sakinlerinin bu keyfi her an yaşamalarını sağlamak istedik" dedi.

Komşunuza sandalla gidin
İnşaat projeleri arasında farklılık oluşturan projelerden birisi de Sinpaş GYO tarafından Samandıra'da yaptırılan Lagün evleri projesi. Sinpaş GYO Pazarlama Müdürü Barış Ekener Lagün yaşayanların içeride bulunan 29 gölde sandalla komşusuna gitme lüksüne sahip olacağını belirterek "Proje su ve yeşille iç içe bir atmosferde yer alan ve dünyanın ilgi odağı Phuket Adası Laguna Bölgesi'ndeki doğal `Lagün'lerden esinlenerek yapıldı. Proje, 178 bin metrekarelik alanda 4 etaptan ve 515 konuttan oluşuyor. Örnekleri Dubai gibi birkaç yerde bulunan bu uygulamayı Türkiye'de ilk defa biz gerçekleştiriyoruz. Projede küçük ırmaklarla birbirine bağlı lagünler yer almakta " dedi.

Türkiye

Geri Dön