26 / 04 / 2024

Lykia Group Antalya'da yeni golf otel yatırımı yapacak

Lykia Group Antalya'da yeni golf otel yatırımı yapacak

Patronlar Kulübü, ‘one minute' çıkışıyla kaçan İsrailli turist için devreye girdi



 Davos'taki 'one minute' krizi sonrası bozulan İsrail-Türkiye turizm ilişkilerini raya oturtmak için TÜSİAD çalışma başlattı. İstanbul'da Haziran ayında ikili ‘CEO Forum'u düzenleyen TÜSİAD, İsrail ve Türkiye'nin 20 en büyük turizm grubunu buluşturarak otel, ulaşım konularında ortak yatırım zemini yaratacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2 yıl önce Davos'taki 'one minute' çıkışıyla Türkiye'den elini ayağını çeken İsrailli turistleri geri getirmek için turizmciler harıl harıl çalışırken işadamları da ortak yatırım yapılarak 'ilişkilerin sıkılaştırılması' için düğmeye bastı. İlişkilerin daha sağlam bir zemine oturması için Haziran'da İsraillilerle Türk turizmciler arasında ortak yatırım için 'zemin' aranacak. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) bu yıl İstanbul'da düzenlenecek olan ikili CEO Forum'unda İsrail'in ile Türkiye'nin 20 en büyük turizm grubu buluşturulacak ve otel, ulaşım gibi konularda ortak yatırım zemini aranacak.

TÜSİAD'ın Ümit Boyner başkanlığındaki yeni yönetimine giren turizm dünyasının önde gelen gruplarından Lykia Group'un Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal, Türkiye'de yatırım yapabilecek çok sayıda İsrailli'nin olduğuna dikkat çekerek, “Haziran ayında her 2 ülkenin 20 top şirketi İstanbul'da biraraya gelecek. Eğer her 2 ülkenin ortak yatırımı olursa ilişkiler de daha sağlam olur” diye konuştu.

TÜSİAD'da bir turizmci olarak yer alması sayesinde dernekte turizmin bacasız sanayi olarak kabul edilmesini sağladığına dikkat çeken Silahtaroğlu, “Artık her türlü yurtdışı görüşmesinde, turizmi de gündeme alıyorlar” dedi.

Bu yıl TÜSİAD Yönetimi'ne girmenin yanında Fethiye Otelciler Birliği Başkanlığı görevini de üstlenen Zeynep Silahtaroğlu, bu cephede de tur operatörlerini ikna ederek Güney Ege'deki kapasitelerini artırma mücadelesi veriyor. Fethiye'ye Alman turistleri geri getirmek ve kapasitelerini artırmalarını sağlamak için TUI ile Thomas Cook'la birkaç yıldır 'ikna maratonu'nu sürdüren Silahtaroğlu, “TUI'yi sonunda ikna ettik. Uçak kapasitesini 2 katına çıkardı, 25 bin uçak koltuğu yarattı. Thomas Cook'la da sona yaklaştık” diye konuştu.

2011'de Antalya'da yeni golf otel yatırımı yapacak

- Lykia Group, 100 milyon euroluk yatırımla hayata geçirdiği Akdeniz'in ilk ve tek links golf tesisinin ardından burada 2. faz yatırıma da hazırlanıyor. Zeynep Silahtaroğlu Baykal, Bin dönüm üzerine yine golf konseptinde ama butik oteller ve farklı yaşam alanlarıyla beraber bin 400 yatak kapasiteli yeni bir turizm yatırımını da 2011'de hayata geçireceklerini söyledi.

Lykia için yurtdışından teklif geliyor ama şu anda en iyi iş Türkiye'de

Lykia markasını özellikle Akdeniz çanağındaki ülkelere taşımaları için çok sayıda teklif aldıklarını vurgulayan Zeynep Silahtaroğlu Baykal, şöyle devam etti: “Özellikle Kuzey Afrika ülkeleri ve Adalar için teklif geliyor. Ancak biz 2012'den önce buna sıcak bakmıyoruz. Çünkü dünya turizmi 3 yıldan önce kendini toparlayacak gibi gözükmüyor. Şu anda en popüler ülke Türkiye ve en iyi iş Türkiye'de.”

Babam Özal'ın askeri gibiydi cefayı çekip otel açtı

5 bin yatak kapasitesine sahip Lykia Group'un 'destinasyon açma' gibi farklı bir misyonunun bulunduğunu açıklayan Zeynep Silahtaroğlu, Babası Burhan Silahtaroğlu'nun merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın askeri gibi Side, Çamyuva, Fethiye, Kapadokya, Antalya'da destinasyon açarak turizmi geliştirdiğini aktardı. Silahtaroğlu “Turizmin olmadığı noktalarda tesis açıp bütün cefayı çekiyoruz” dedi.
Hale Tüzün / Vatan


Geri Dön