26 / 04 / 2024

Macide Anne Anaokulu Çankırı’da açıldı!

Macide Anne Anaokulu Çankırı’da açıldı!

TOGEM-DER, okul öncesi eğitim birimlerine bir yenisini daha ekledi. ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından Çankırı’da yaptırılan Macide Anne Anaokulu törenle açıldı.



TOGEM-DER, okul öncesi eğitim birimlerine bir yenisini daha ekledi. ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından Çankırı’da yaptırılan Macide Anne Anaokulu törenle açıldı. Törende konuşan TOGEM-DER Başkanı Gülbaran, TOGEM’i kurarken, böyle günleri hayal ettiklerini söyledi... Okul Öncesi eğitim kurumlarını Anadolu’nun dört bir yanına yayan, TOGEM-DER eğitim serüvenine devam ediyor. TOGEM-DER, ‘Anasınıfsız Okul Kalmasın’ projesi kapsamında ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel tarafından yaptırılan Macide Anne Anaokulu, Çankırı’nın Şabanözü ilçesinde açıldı. Açılış töreni, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever işadamı ERNA MAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ömer Bozoğlu, İstanbul Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın katılımıyla gerçekleşti.

TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, 2005 yılında TOGEM’i kurarken, böyle günleri hayal ettiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:


‘Hayaller gerçek oluyor’

“Güzel ülkemizin dört bir yanında açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk anne kucağından öğretmen kucağına sevgiyle şefkatle geçsin. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor. Mutluyuz çünkü TOGEM-DER olarak bir kez daha vermek için uzanan elleri alan ellerle birleştirdik. Bize bu duyguyu yaşatan İlhan Gürsel Bey ve ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 6 yıldır bizimle beraber yürüyen hayırseverlerimiz Erdoğan Demirören 92 anasınıfı, İşadamı Ali Ağaoğlu 130 anaokulu, Mehmet Nazif Günal 27 anasınıfı, Bilfen eğitim kurumları 23 anasınıfı, Rıza Sarraf 31 anasınıfı ve 40 özel eğitim anasınıfı, özel eğitim meslek sınıfları, Özen Kuzu 23 anasınıfı, Nihat Özdemir 12 anasınıfı, Mehmet Büyükekşi 11 anasınıfı, Engin Musaoğlu 9 anasınıfı ile “Anasınıfsız Okul Kalmasın” ve “Erken Tanı Erken Hayat” projelerine destek vermişlerdir. Bir kez daha sizlerin aracılığı ile kendilerine ve buradan isimlerini sayamadığım tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Gülbaran, TOGEM-DER olarak gerçekleştirdikleri, “Geleceğe annemle yürüyorum” ve “Erken Tanı Erken Hayat” projelerine ilişkin de bilgi verdi. Gülbaran, özellikle “Erken Tanı Erken Hayat” projesi kapsamında, İstanbul’da Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli ilçeleri ile Siirt merkezde yaptırılan özel eğitim anaokullarının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek şöyle devam etti: “Her çocuk aynı öğrenme kapasitesine sahip değil. Bazı çocuklar yaşıtlarına oranla geç öğrenebiliyorlar. Sorunu ne kadar çabuk fark edilir ve kabullenilirse o kadar güzel sonuçlar alınabileceğinden, projemizin adına ‘Erken Tanı Erken Hayat’ adını verdik. Bu projemize istinaden özel eğitim anaokullarımızı da bu yıl hayırseverlerimizin desteği ile açacağız.”


‘Geleceğe Yürüyorum’

TOGEM-DER’in “Geleceğe Annemle Yürüyorum-Okul Öncesi Eğitimini Güçlendirme ve Meslek Edindirme Projesi” ile ilgili de Gülbaran şunları söyledi:  “Proje kapsamında 36-72 ay arasındaki çocukların, özel eğitime muhtaç öğrenciler dahil, okul öncesi eğitim almalarına yönelik okul ve okullar açılması ve eş zamanlı olarak da annelerine meslek edindirme kursu verilmesi planlandı. İlk olarak Üsküdar’da pilot çalışma ile başlayan proje kapsamında 5 yıl süresince yeni okullar açılacak ve daha fazla dezavantajlı aileye, bireye ulaşılacak. Ayrıca geçim sıkıntısı çeken, maddi durumu çok kötü olan, aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışan veya çalışmak isteyen kadınların çocuklarına, uygulama sınıflarında ücretsiz istihdam ediyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 239 öğrenci eğitim gördü; 112 anne de ‘ev işlerine yardımcı eleman’ sertifikası almaya hak kazandı.”



Milliyet



Geri Dön