20 / 04 / 2024

Macit Özcan: Deniz kirliliği artık sorun olmaktan çıktı!

Macit Özcan: Deniz kirliliği artık sorun olmaktan çıktı!

Miliyet Gazetesi'nin haberine göre: Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent için yıllardır önemli bir sorun olan deniz kirliliğinin artık sorun olmaktan çıktığını ve Mersin'in son 4 yıldır tertemiz ve masmavi bir denize kavuştuğunu söyledi..



3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten ve yeni dönemde CHP'den yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan " Mersin'in hızlı gelişimi ile birlikte kentin gelecekteki hali şimdiden göz kamaştırıyor"dedi ve ekledi: Tüm olumsuzluklar belediyecilik hizmetleriyle aşıldı 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent için yıllardır önemli bir sorun olan deniz kirliliğinin artık sorun olmaktan çıktığını ve Mersin'in son 4 yıldır tertemiz ve masmavi bir denize kavuştuğunu kaydetti. 


'Sözümü tuttum' 

Karaduvar'da 270 dönüm arazi üzerinde yapımı tamamlanan ve 4 yıldır faaliyette olan Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde, kent doğusunda ve merkezinde deniz kirliliği ölçümlerinin çok düşük çıkmakta olduğunu belirten Başkan Macit Özcan, "Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden gelen pis suları Karaduvar'daki arıtma tesisine ulaştırmak için dev tahliye boruları döşedi. Kentin doğusunda kalan beldelerle birlikte kent merkezinden gelen pis sular, Arıtma Tesisi'nde biyolojik ve kimyasal işlemlere tabi tutulduktan soma, temiz su olarak denize deşaıj edilmektedir. 1 milyon 50 bin kişiye hitap eden söz konusu atıksu arıtma tesisi sayesinde, denize eskiden olduğu gibi pis su değil, temiz su verilerek kirlilik önlenmektedir. Benim Mersin Halkı'na bir sözüm vardı. Mersin kent merkezinden herkes rahatlıkla denize girebilecek demiştim. Son 3 senedir Mersin kent merkezinden insanlarımız rahatlıkla denize girebilmektedir." dedi. Kentin batısında kalan Mezitli, Davultepe, Tece ve Kuyuluk gibi yerleşim bölgelerini kapsayan batı arıtma tesisi kurma çalışmasını Mezitli'de gerçekleştirecek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki tüm hazırlıklarını tamamladığını ve gerekli krediyi temin ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan." Mersin Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bölgede kurulması düşünülen arıtma tesisini en kısa zamanda hayata geçirerek Mersin'i gerçek anlamda bir deniz kenti yapma iddiasındadır." dedi. Öte yandan sınırların genişlemesi ile Anamur'a kadar olan sahil şeridinde bulunan yerleşim bölgelerine de arıtma tesisi yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, MEŞKİ yetkililerinin bu konuyla ilgili fizibilite çalışmalarına başladıklarını ifade etti.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön