26 / 04 / 2024

Magic Life'tan seyahat sigortası!

Magic Life'tan seyahat sigortası!

TUİ bünyesindeki Magic Life zinciri, erken rezervasyon indirimini şubat ayına çekti.



Magic Life Genel Müdürü Başak Erel, 8 Şubat itibariyle kampanyaya başlayacaklarını kaydederek bu sene ilk defa başlayacak olan 'erken rezervasyon seyahat sigortası' hakkında bilgi verdi. Yeni sisteme göre erken rezervasyon yaptıranlar seyahat tarihine kadar rezervasyonlarında değişiklik yapma hakkına sahip olabilecek.Erel, erken rezervasyon ile toplam rezervasyonların yüzde 40'ını almayı planladıklarını kaydederek artık mayıs ayından itibaren sezonun geneli hakkında fikir sahibi olabileceklerini söyledi.

Geçen yıl 2.5 milyon geceleme yaptıklarını belirten Erel, bu sene bu rakamın yüzde 20 artırmaşı hedeflediklerini kaydetti. Erel bu sene en çok zorlanacak olanların geçtiğimiz yıl fiyatlarıyla çok oynayanlar olacağını söyleyerek Ege bölgesinde İngiliz yılı olacağına dikkat çekti.
Sabah


KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER

Rezervasyonu 8 Şubat'a çekti, turistin yüzde 40'ını ‘erken'den garantileyecek

Akdeniz çanağında ‘her şey dahil' sisteminin yayılmasını sağlayan tatil köyü zinciri Magic Life, bu yıl erken rezervasyon kampanyasını 8 Şubat'ta başlatıyor.

Club Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, 2010'da iç turizmde çok daha erken hareketlenmelerin olacağını belirterek, bu yıl 8 Şubat-15 Mayıs tarihleri arasında erken rezervasyon kampanyasıyla yüzde 35'e varan oranda uygun fiyata tatil yapma olanağı sunacaklarını söyledi. Erel, “2009'daki fiyat stratejisi devam edecek. Enflasyona odaklı olarak en fazla yüzde 7-8'lik zam yapılacak. Genel satışın yüzde 40'ını erken rezervasyondan yapmayı hedefliyoruz” dedi.
20'nci yaşına iki tesis
2010'da 2.5 milyon geceleme hedeflediklerini de ifade eden Erel, “2010 özel bir yıl. 20'inci yılımızı geride bırakıyoruz. Bu yıla özel olarak İspanya ve Türkiye'de iki yeni tesis yapıyoruz. İspanya'nın Fuerteventura Adası'nda ve Sarıgerme'deki tesis açıyoruz. Büyüme planı stratejimiz devam edecek. Ayrıca Türkiye'deki tesis renovasyonları için 2.6 milyon Euro'luk yatırım yapacağız” diye konuştu. Erel, geçen yılki performanslarını da değerlendirerek, şunları söyledi: “Krize ve Ramazan ayının yaza denk gelmesine karşın geçen yılı bir önceki yıla göre yüzde 10'luk büyümeyle kapattık. İngiltere pazarında yüzde 60, Hollanda'da yüzde 5 büyüme sağladık. Almanya'da aynı misafir sayısını koruduk. Avusturya'da ise yüzde 3'lük büyüdük. 300 bin misafir sayısına ulaştık.”

6 bin çalışanı var

CLUB Magic Life, 1990'da kuruldu. Türkiye, Yunanistan, Tunus ve Mısır'da bulunan 13 kulübü, 1 Nil teknesinde yaklaşık 20 bin yatak kapasitesi, 6 bin çalışanı var. İlk tesisi olan Sarıgerme'nin 1991'deki açılışından bugüne kadar “her şey dahil” sistemiyle milyonlarca turiste hizmet verdi. 2007 itibariyle “her şey dahil” yerine “her şey içinde” kavramını kullanmaya başladı. Başta Avusturya ve Almanya olmak üzere Avrupa'da aranılan ve tercih edilen bir marka haline geldi.

İngiltere pazarı yüzde 40 büyüyecek

BAŞAK Erel, ağırladıkları turist profilini şöyle anlattı:
2009'da İngiliz pazarında büyüdük, Almanya'da müşteri kaybetmedik.
Hollanda'da pazarında yüzde 5, Avusturya'da yüzde 3 büyüdük.
2010'da, Rusya yüzde 15, İngiliz pazarı yüzde 40 büyüyecek.
Almanya'da yüzde 20-25, Belçika'da yüzde 12, Hollanda'da yüzde 15 büyüme hedefleniyor.
2010'da Rusların Bodrum'da sayıları artacak.
İngilizler Ege ve Side'de etkin olacak.
Hürriyet

Magic Life 20 yaşında Türkiye'de yüzde 20 büyüyecek

Erken rezervasyon dönemini 8 Şubat'ta başlatacak olan Magic Life, bu yıl Türkiye'de yüzde 20 büyümeyi planlıyor. Kuruluş, geçen yılı da yüzde 10 büyümeyle kapatmıştı

Turizim sektörüne ‘Her şey içinde' kavramını yerleştiren Magic Life, 20'nci yılını kutladığı 2010 yılında iç pazarda geçen yılın yüzde 20 üstüne çıkmayı planlıyor. Kuruluş, ekonomik krizin yaşandığı 2009 yılını hem kişi sayısında hemde ciroda yüzde 10 büyüme sağlayarak kapatmayı başardı.

Bu yıl iç pazarda fiyatlarda enflasyon oranında bir artış yaptıklarını belirten Magic Life Center Genel Müdürü Başak Erel, “2010 yılında özellikle iç pazarda önemli bir fiyat değişikliği olmayacak. Sadece enflasyon oranında yüzde 7-8'lik bir artış yapacağız. 2010 yılında yurtdışı rezervasyonlar için iyi bir başlangıç yaptık. Yurtdışı pazarı böyle giderse iç piyasada 2009'un çok avantajlı anarmol fiyatlarını bulmak zor olabilir. Çünkü geçen yıl iç pazarda son dakikada istenilen fiyatlara otel bulmak mümkündü” dedi.  Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sektöre 3 Şubat'tan itibaren ‘erken rezervasyon'a başlama izni verdiğini belirten Erel, Magic Life olarak 8 Şubat'tan itibaren ‘erken rezervasyon kampanyaları'na başlayacaklarını söyledi ve sektörde 20'nci yıllarını kutlamaları şerefine, ‘noktasal indirim ve promosyonlar' yapacaklarını ifade etti.
2009'da sektörün iç pazara yönelik en iyi fiyatları uyguladığını, 2010'da bu rakamların şu an yurtdışından gelen talebe göre zor göründüğünü vurgulayan Erel, “Ancak yine de erken rezervasyon kampanyalarıyla tüketiciler yüzde 35'ten başlayan indirim ve taksit imkanıyla tatil yapabilecek. Bu kampanyaların şubat ayına çekilmesi sayesinde de üç aya sıkışan cirolar 6-8 aya yayılıyor bu da işletmelerin elini rahatlıyor. Biz toplam cironun yüzde 40'ını erken rezervasyon döneminde yapıyoruz” diye konuştu.

Erken rezervasyona sigorta
Erel, Magic Life tesislerinde yıl ortalamasına göre iki kişilik, bir hafta tatilin fiyatının 1500-2 bin TL arasında değişeceğini söyledi. Bu arada Magic Life, bu sezon Erken Rezervasyon Seyahat Sigortası'nı da kampanya dönemine dahil ediyor. Bu sigortayı ücretsiz olarak misafirlerine sunacak olan Magic Life, kampanyanın ilk döneminde erken rezervasyon yaptıranlara avantaj sağlamayı hedefliyor. Böylece misafirler son dakikaya kadar rezervasyonunu iptal edebilme özgürlüğüne sahip olacak. 20 yılda uluslararası bir marka olmayı başaranMagic Life'ın yeni yaşına da iki yeni tesisle girdiğini belirten Başak Erel, “İspanya Fuerteventura'da Kanarya Adaları'nın en büyüklerinden birinde 750 odalı bir tesisi sezona yetiştiriyoruz. Ayrıca Sarıgerme Seno'yu da bu yıl açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Radikal/Satfiye Yuva Kireçci


 


Geri Dön