16 / 04 / 2024

Mahall Bomonti İzmir'de metrekaresi 2 bin dolar!

Mahall Bomonti İzmir'de metrekaresi 2 bin dolar!

Uluslararası standartlarda yepyeni bir yaşam, iş, kültür, sanat ve eğlence merkezi yükseliyor: Mahall Bomonti İzmir…Mahall Bomonti, kentin, yaşam kalitesi, tasarım anlayışı, inşaat teknolojisi ve güvenlik seviyesi en yüksek projesi olarak tasarlandı.



İzmir’de uluslararası standartlarda yepyeni bir yaşam, iş, kültür, sanat ve eğlence merkezi yükseliyor: Mahall Bomonti İzmir… Konforlu rezidanslar, uluslararası standartlarda ofis katları, alışveriş sokağı, şık restoran ve kafelerden oluşacak proje, özgün konseptiyle İzmir’de birçok ilki bir arada sunacak. Mahall Bomonti İzmir, kentin, yaşam kalitesi, tasarım anlayışı, inşaat teknolojisi ve güvenlik seviyesi en yüksek projesi olarak tasarlandı.


Yarım asra yaklaşan köklü tecrübesini İzmir’e taşıyan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “İzmir’le özel bir bağımız var. Yıllardır altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinde bu kent için büyük projeler gerçekleştirdik. Yeni projemizle bu güçlü bağı taçlandırıyoruz” dedi.


Tarihi, doğal güzellikleri, körfezi, sanayisi ve insanıyla Türkiye’nin en güzel şehirlerinden  İzmir  yeni cazibe merkezine kavuşuyor: Mahall Bomonti İzmir… Yıllardır İzmir’e altyapı, enerji ve sağlık alanlarında hizmet veren Türkerler Holding, şimdi herkesin olmak istediği yaşam, iş ve alışveriş mekânları sunmak için harekete geçti.


Mahall Bomonti İzmir; Konak, Alsancak ve Karşıyaka’nın ortasında Körfez’in tüm ihtişamını evinize ve ofisinize taşıyacak yaşam, iş, kültür, sanat ve eğlence merkezi olacak. Alsancak Meydanı, eski Alsancak Stadı ve Alsancak Limanı üçgeninin merkezinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir, uluslararası standartlarda konforlu rezidansları, ofis katları, alışveriş sokağı, şık restoranları ve kafeleriyle kentteki iş dünyası ve sosyal yaşamın atmosferini değiştirecek.


Mahall Bomonti İzmir; bir tarafta restore edilerek projeye entegre edilen yapılarla tarihin tadını, bir tarafta son teknolojiden yararlanılarak geliştirilen tasarımı ile modern yaşamın konforunu sunacak. Mahall Bomonti İzmir tarihle içi içe mağazaları, kafeleri, restoranları ve müzesiyle, sakinlerini başka bir yere ihtiyaç duymadan keyifli bir yaşama bağlayacak.


Biri 58 katlı, 9’u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Proje 1+0 ‘dan 3+1’e kadar geniş alternatifler sunacak. 1+0 daireler ful mobilyalı ve otel konseptinde teslim edilecek.


İnşaat devi Türkerler yatırımı

Yarım asra yaklaşan Türkerler tecrübesi, Mahall Bomonti İzmir’in tüm detaylarında kendini gösteriyor. Kökleri 1970’li yılların başına dayanan, inşaat, enerji, doğalgaz, altyapı, imalat alanlarında uluslararası standartlarda yatırımlar yapan Türkerler, dünyanın en büyük entegre hastane kampüsü olan  Ankara  Etlik Sağlık Kampüsü başta olmak üzere Türkiye’nin önemli projelerinin altına imzasını atıyor. Türkerler, Türkiye’nin her bölgesinde 1993 yılından günümüze dek, toplam 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştı ve sektöre öncülük eden firmalar arasında yerini aldı.


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “İzmir’le özel bir bağımız var. Yıllardır altyapı, enerji ve sağlık sektörlerinde bu kent için büyük projeler gerçekleştirdik. Yeni projemizle bu güçlü bağı taçlandırıyoruz” dedi. Türker şöyle devam etti: “Mahall Bomonti İzmir için çok özendik. Sektörlerinin en iyisi, dünya çapında ödül sahibi lider mimarlık ve mühendislik ofisleriyle çalıştık. Sonuçta ortaya çok özel bir proje çıktı. Mahall Bomonti İzmir Ege’nin bu güzel şehrini daha üst bir seviyeye taşıyacak. İzmirliler de bunu hemen hissetti. Proje henüz tanıtımı yapılmadan hızla duyuldu ve yoğun talep almaya başladık. Türkerler Holding, bugüne kadar tüm Türkiye’de dev projeler gerçekleştirdi, gerçekleştiriyor. Türkerler, çok daha büyük projeler geliştirerek uluslararası arenada çok daha etkin bir oyuncu olacaktır.”


Projede dünyaca ünlü imzalar var

Mahall Bomonti İzmir projesi çok güçlü mimarlık ve mühendislik ofisleri tarafından hayata geçiriliyor. Proje, uzun yıllardır, üniversite, hastane, ofis binası, konut ve endüstriyel yapılar olmak üzere çok sayıda büyük projeye imza atan Semiha Güneş- Epig Mimarlık tarafından tasarlandı. Servotel’in gayrimenkul geliştirme danışmanlığının yanı sıra pazarlama ve satış faaliyetlerini de üstlendiği projenin cephe ve peyzaj danışmanlığını 15 RIBA ödüllü dünya lideri mimarlık ofisi JohnMcAslan+Partners gerçekleştirdi.


Kalitesi, tasarımı, güvenliği ve teknolojisi en yüksek proje

Mahall Bomonti İzmir, kenti için birçok ilki beraberinde getirecek. Mahall Bomonti İzmir, kentin yaşam kalitesi, tasarım anlayışı güvenlik seviyesi, inşaat teknolojisi en yükseķ binası olacak. Mahall Bomonti İzmir’de konforlu bir yaşam için her şey özel olarak tasarlandı. Açık ve kapalı havuz, spa, fitness merkezi ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılarıyla Mahall Bomonti İzmir, çalışanlar, yaşayanlar, her yaştan sakinleri için farklı sosyal seçenekleri bir arada barındırıyor.


LEED Platin Sertifikası’na aday

Araç şarj üniteleri, bisiklet park alanları, güneş panelleri ve yeşil çatı uygulaması gibi çevre için etkileri büyük detaylarıyla, yalnızca en çevreci projelere verilen LEED Platin Sertifikası’na ise aday. Mahall Bomonti İzmir’de temiz hava soluyabileceğiniz, yeşiliyle enerjik, sarısıyla mutlu hissedeceğiniz birçok farklı ağaç türü sizi bekliyor.


9 tarihi bina restore ediliyor

1912’de Bomonti Tesisleri’nin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binalar korunarak restore ediliyor. 9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.


Yolların kesiştiği noktada

Mahall Bomonti İzmir, kentin kalbinde tüm yolların kesiştiği çok özel konumuyla yaşamı çok kolaylaştıracak. Mahall Bomonti İzmir, Alsancak ve Kordon’a bir adım uzakta. Konak ve Karşıyaka’ya birkaç dakikada ulaşım imkanı sağlıyor. Metro istasyonu sadece 400 metre. En uzağı 8 kilometre tam 4 üniversite ve 5 büyük hastanenin tam merkezinde. Öte yandan Urla 20, Çeşme 35, Manisa 25, Aydın 40 dakika uzaklıkta.


SAYILARLA MAHALL İZMİR BOMONTİ :

Arazi : 44 bin 966 metrekare

Toplam satılabilir alan : 182 bin 189 metrekare

Blok sayısı : 12 (3 yeni+9 tarihi)

A Blok : 4 bodrum ve zemin +17 katlı yatay ve +58 katlı dikey blok

Konut tavan yüksekliği : 3.50 metre brüt, 3.30 metre net

Teslim tarihi : Haziran 2019

Metrekare (Ofis-Konut) : 2 bin Dolar’dan başlayan fiyatlar

Arazi bedeli : 80 milyon Dolar

Yatırım bedeli : 250 milyon Dolar


Web: http://mahallbomontiizmir.com/


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Altyapı ve enerji yatırımlarıyla bilinen Türkerler Holding, konutta da büyüyor. Holding, kalıcı olmayı hedeflediği İzmir’de 330 milyon dolara “Mahall Bomonti İzmir”i hayata geçiriyor


Yurtiçi ve yurtdışında altyapı işleri, enerji, kamu-özel işbirliği projeleriyle tanınan Türkerler Holding, konut, ofis ve ticari alan geliştirme işine de hız verdi. İzmir’de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi’nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirmeyi planlayan Holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak.



Türkiye’nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kulenin yanı sıra 9’u tarihi, toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Metrekare birim fiyatlarının 2 bin dolardan başladığı “Mahall Bomonti İzmir” projesinde fiyatlar 320 bin liradan başlıyor. İstanbul’da “Çiftçi Towers” ve Ankara’da “Mahall Ankara” projelerinde sona yaklaştıklarını belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, markalarını İzmir’e de götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Türker, daha önceki İzmir yatırımlarıyla bölgeyi iyi tanıdıklarını belirterek, şunları söyledi:


“İzmir’de 12 yıl önce doğalgaz dağıtımıyla başladık. İkinci işimiz mevcut arazi. Üçüncü işimiz olarak da kamu-özel işbirliğiyle hayata geçirilecek şehir Hastanesi. 2160 yataklı bir hastane. Ayrıca rüzgar enerji santrallerimiz var. Yine İzmir fırsatlarını değerlendireceğiz, özellikle rüzgar enerji yatırımlarında...”


Tarih korunacak


45 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir, Bomonti Bira Fabrikası’nın eski binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Ayrıca arazi üzerinde 1912’de Bomonti Tesisleri’nin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binalar korunup restore ediliyor.


9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek. Bu nedenle KDV avantajı bulunan projede konutlarda yüzde 1, ticari alanlarda ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Projede arazinin 35 bin metrekareye yakını ise yeşil alan olarak korunacak. Araç şarj üniteleri, bisiklet park alanları, güneş panelleri ve yeşil çatı uygulaması gibi çevreci detaylarıyla LEED Platin Sertifikası’na aday olan Mahall Bomonti İzmir, Konak, Alsancak ve Karşıyaka üçgeninde olması nedeniyle ulaşımda da avantaj sağlıyor.


Kartal’a gelecek


Projeden 1.7 milyar lira hasılat beklentilerinin olduğunu belirten Kazım Türker, “Projeyi Haziran 2019’da teslim edeceğiz. 1993’ten bu yana 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık. İzmir’de özellikle Bayraklı bölgesinde arazi arayışımız var. Bu projeden daha büyük ölçekli olacak” dedi. İstanbul’da da arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Türker, Anadolu yakasında özellikle Kartal’da proje geliştirmek istediklerini dile getirdi.


‘Gebze-İzmir yolu talebi patlatır’


Pek çok firmanın yatırıma başladığı İzmir’de, Gebze-İzmir Otoyolu’yla birlikte yatırım hızının artacağını vurgulayan Kazım Türker, “Biz İzmir’e inanıyoruz. Özellikle Gebze-İzmir Otoyolu projesinin devreye girmesiyle birlikte İzmir’e akın başlayacak ve talep artacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın da çok güzel planları var. Deyim yerindeyse, Başbakan’ın İzmir’i uçuracağını düşünüyorum” ifadesini kullandı. 


Milliyet



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir'de gerçekleştirdikleri alt yapı, enerji ve sağlık alanlarında çalışmaları olan Türkerler Holding İzmir'de büyük bir projeye imza atıyor. İzmir'in merkezine yakın bir lokasyonda önemli bir karma konseptli projeyi hayata geçiriyor. Mahall Bomonti İzmir projesi basma tanıtıldı. 80 milyon dolar arsa yatırımı ve 250 milyon dolar inşaat yatırımı olmak üzere toplamda 330 milyon dolar yatırım bedeli olan Mahall Bomonti İzmir projesinde toplam 12 blok, 466 konut, 590 ofis ve 90 ticari birim bulunuyor. Bu 12 bloktan 9'u tarihi binalardan oluşuyor. Mahal Bomonti İzmir projesi tasarımı, farklı yaşam konsepti, inşaat teknolojisi ve güvenlik seviyesi en yüksek proje olarak tasarlandı. Projede bulunan 9 adet tarihi bina 1912 yılında İzmir'de kurulan Bomonti Tesisleri'nden oluşuyor. Türkerler Holding 9 tarihi binayı restore ederek kültür, sanat ve alışveriş etkinliklerinde kullanıma açacak. Bununla birlikte projede tarihi atmosferde kafeler, restoranlar ve müze bulunacak. 

'İZMİR TÜRKİYE'NİN YILDIZI OLACAK' 

Projenin basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkam Kazım Türker 'İzmir Türkiye'nin en önemli ve en güzel şehirlerinden biri. Özellikle İstanbul, İzmir arasındaki otobanın açılması İzmir'e olan ulaşımın oldukça kolaylaşması nedeni ile İzmir yalan bir gelecekte Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak dedi. Türker, holding olarak İzmir'de inşaat taahhüt işlerinde bulunduklarını ve İzmir'e ayrı bir sevgileri olduklarım belirterek İzmir'e yakışan dünya standartlarında bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. 

YÜZDE 1 KDV AVANTAJI 

Mahall Bomonti İzmir projesindeki 58 katlı bina 240 metre yüksekliği ile Türkiye'nin ikinci en yüksek binası ünvanını alacak. Aynca projede kentsel dönüşüm projesi olması sebebi ile yüzde 1 KDV avantajı bulunuyor. Ofis ve ticari alanlarda ise KDV oranı yüzde 18. 


İçinde stüdyodan 3 oda 1 salona kadar bir çok konut tipi bulunan projede daireler 42 metrekare ile 280 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Mahall Bomonti İzmir projesinde yer alan 1+0 dairelerin fiyatları 320 bin liradan başlıyor. Projede maksimum fiyat ise 1.2 milyon lira olarak belirlendi. Mahall Bomonti İzmir projesinde metrekare fiyatları 2 bin dolar üzerinden satışı gerçekleştiriliyor. Ancak projede farklı bir özellik olarak satışa sunulan 1+0 daireler full mobilyalı olarak anahtar teslimi olarak gerçekleştirilecek. Projeye talep konusunda değerlendirmede bulunan Türker, projenin İzmir'de yapılacağı duyulduktan sonra İzmirliler tarafından yoğun bir taleple karşılaştıklarım ve bunun da kendilerini oldukça memnun ettiğini belirtti. Türker, aynca bu projenin sadece İzmir değil İstanbul, Aydın, Muğla ve Denizli'den de ciddi bir yatırımcı beklentileri olduğunu da sözlerine ekledi. 

YENİ YATIRIMLAR YOLDA 

Türker, Mahall Bomonti İzmir projesinden sonra İzmir'de ikinci bir projeyi hayata geçireceklerini ve proje hazırlıkları tamamlandığında basınla paylaşacaklarını belirtti. Türker, 'Çiftçi Towers'ın yüzde 70'ini sattık. Bugüne kadar orada satışlarla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. İstanbul'da da Mahall adı ile bir proje yapmak istiyoruz, özellikle Anadolu Yakası'nda Kartal bölgesini düşünüyoruz' dedi.



Taraf 




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Yurtiçi ve yurtdışında altyapı işleri, enerji, kamuözel işbirliği projeleriyle tanınan Türkerler Holding, konut, ofis ve ticari alan geliştirme işine de hız verdi. İzmir'de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi'nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirecek Holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak. Türkiye'nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kule ile 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Metrekare fiyatlarının 2 bin dolardan başladığı Mahall Bomonti İzmir'de fiyatlar 320 bin liradan başlıyor. İstanbul'da Çiftçi Towers ve Ankara'da Mahall Ankara'da sona yaklaştıklarını belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, İzmir'e de markalarını götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.




Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Türkerler Holding İzmir’de 330 milyon dolar yatırımla yeni konut projesine başladı. Mahall Bomonti İzmir’de 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim yer alacak.


ALTYAPI işleri, enerji, kamu-özel işbirliği projeleriyle tanınan Türkerler Holding, konut, ofis ve ticari alan geliştirme işine hız verdi. İzmir’de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi’nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirecek holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak. Türkiye’nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kule ile 9’u tarihi toplam 12 bloktan oluşan Mahall Bomonti İzmir’de 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Projede metrekare satış fiyatları 2 bin dolardan başlıyor. 


Projeden 1.7 milyar lira hasılat beklentilerinin olduğunu belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Projeyi Haziran 2019’da teslim edeceğiz. 1993’ten bu yana 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık. İzmir’de özellikle Bayraklı bölgesinde arazi arayışımız var. Bu projeden daha büyük ölçekli olacak” dedi. İstanbul’da da arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Türker, Kartal’da proje geliştirmek istediklerini dile getirdi. 


HASTANE VE ENERJİ

İstanbul’da Çiftçi Towers ve Ankara’da Mahall Ankara projelerinde sona yaklaştıklarını belirten Kazım Türker, İzmir’e de markalarını götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Daha önceki İzmir yatırımlarıyla bölgeyi iyi tanıdıklarını belirten Türker, şunları söyledi: “İzmir’de 12 yıl önce doğalgaz dağıtımıyla başladık. İkinci işimiz mevcut arazi. Üçüncü işimiz ise kamu-özel işbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastanesi. 2 bin 160 yataklık bir hastane olacak. Ayrıca rüzgar enerji santrallerimiz var. Yine İzmir fırsatlarını değerlendireceğiz.”


45 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir, Bomonti Bira Fabrikası’nın eski binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Ayrıca arazi üzerinde 1912’de Bomonti Tesisleri’nin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binalar korunarak restore ediliyor. 9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.


Hürriyet 


Geri Dön