20 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Yüreğir Kışla'da örnek dönüşüm yapıldı!

Mahmut Çelikcan: Yüreğir Kışla'da örnek dönüşüm yapıldı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu zor işin altından alnımızın akıyla kalkıyoruz. Kışla Mahallesinde örnek bir dönüşüm sağladık. Bunu tüm Yüreğir’e yayacağız." dedi.



Adana’nın etkin sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşan  Adana  Ekonomi Platformu, AGİAD’ın ev sahipliğinde toplandı. Her defasında farklı ekonomik ve bölgesel konularını masaya yatırarak çözüm yolları arayan Ekonomi Platformu bu kez “kentsel dönüşümü” ele aldı. Platformun konuğu olan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, STK yönetici ve üyelerince sürdürülen ve planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile diğer projeleri hakkında bilgi verdi, toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.


AGİAD EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Başkan Mahmut Çelikcan ve platform yöneticileri Adana Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner tarafından kahvaltıda konuk edildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Sefa Noyaner, AGİAD olarak, Adana’nın mevcut sorunlu yapılaşmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi ve kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini kaydetti.


İmarsız yapılaşmanın Çukurova’da yüzde 5, Sarıçam’da yüzde 59, Seyhan’da yüzde 67 Yüreğir’de ise yüzde 80 civarında olduğuna dikkat çeken Noyaner, “Rakamlar, Adana’da kentsel dönüşümün zorunluluğunu ortaya koyuyor. Ancak önemli bir talebimiz var. Kentsel dönüşüm çalışmaları, Adanalı müteahhitler ve Adanalı tedarikçilerle yürütülmelidir” dedi.


ADANA ‘DA BİRLİK RUHU SAĞLADIK

Adana Ekonomi Platformu Dönem Başkanı ve MUSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi ise Adana’da önceki yıllarda görülmeyen ve özlemle anılan birlik ruhunun Platform sayesinde gerçekleştiğini kaydetti. Yahşi, “Adana ekonomisinden yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesi ; yerel güç odaklarının bir araya gelememesi, birlikte hareket etme ruhunu ortaya koyamamasıydı. Biz sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak sık sık bir araya gelip bu soruna bir çözüm arardık. Platform sayesinde bu sorunu çözdük. Artık birlikte hareket edebiliyoruz. Adana’yı büyük köy olmaktan kurtarmalıyız.” ifadelerini kullandı.


YÜREĞİR ÇUKUROVA’YI GEÇECEK

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise platform üyelerine ilçedeki kentsel dönüşüm ağırlıklı olmak üzere geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Çelikcan, Kışla Mahallesinde 4 etap olarak planlanan kentsel dönüşümde sona doğru gidildiğini, diğer semtlerde ise kademeli olarak çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.


Kentsel dönüşümün, mülk sahipleriyle anlaşma, bürokratik ve yargı işlemleri, prosedürler gibi bir dizi zorluktan sonra gerçekleşebildiğini kaydeden Çelikcan, “Bu zor işin altından alnımızın akıyla kalkıyoruz. Kışla Mahallesinde örnek bir dönüşüm sağladık. Bunu tüm Yüreğir’e yayacağız. Yüreğir, gelecekte Adana’nın en güzel ve tercih edilen ilçesi olacak. Şehir merkezine yakınlığı nedeniyle Çukurova’nın bile önüne geçecek” dedi.


Toplantıya Adana Ekonomi Platformunu oluşturan STK’ları temsilen AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, MÜSİAD Başkanı ve Platform Dönem Başkanı Suat Yahşi, AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, AYAMDER Kurucu Başkanı Murtaza Kılçık, ADSİAD Başkan V. Vedat Gizer, ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erbaş, Ekonomi Platformu sekreteri Tarık Harmancı ve AGİAD’ın yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Milliyet





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Adana Ekonomi Platformu'nun geleneksel toplantısının konuğu Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan oldu

Adana'nın etkin sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşan Adana Ekonomi Platformu, AGİAD'ın ev sahipliğinde toplandı. Her toplantıda farklı ekonomik ve bölgesel konuları masaya yatırarak çözüm yolları arayan platform bu kez "kentsel dönüşümü" ele aldı. Platformun konuğu olan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, STK yönetici ve üyelerine, sürdürülen ve planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile diğer projeleri hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Kışla Mahallesinde 4 etap olarak planlanan kentsel dönüşümde sona doğru gidildiğini, diğer semtlerde ise kademeli olarak çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Başkan Çelikcan, "Bu zor işin altından alnımızın akıyla kalkıyoruz. Kışla Mahallesi'nde örnek bir dönüşüm sağladık. Bunu tüm Yüreğir'e yayacağız. Yüreğir, gelecekte Adana'nın en güzel ve tercih edilen ilçesi olacak. Şehir merkezine yakınlığı nedeniyle Çukurova'nın bile önüne geçecek" dedi. 



Sabah


Geri Dön