19 / 04 / 2024

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 



Megakent İstanbul'da 10 raylı sistem projesini hayata geçiren İBB, 2017'de ihalesi gerçekleşen ancak sonrasında devam edilmeyen Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı çalışmaları için yarın düğmeye basıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yarın çalışmaların başlayacağını dile getirdi. Murat Ongun'un sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde: 

"İstanbul’daki metro atılımı devam ediyor.

Mahmutbey Esenyurt Metrosu’nun yapım çalışması yarın 11.00’de yapılacak tören ile başlayacak. Yüksek nüfus yoğunluğu olan bu bölgenin önemli bir ulaşım ihtiyacını karşılayacak bu hat merkezi noktalara erişimi kolaylaştıracak."

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı nda çalışmalar yarın başlıyor!

İlk etapta 7 kilometre 

Hattın ilk etabında Mahmutbey-Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi arasındaki 7 kilometrelik bölümünü inşa edecek. Metro hattına yönelik açıklama yapan İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin, ilk etabın 2024'de hizmete alınacağını açıklamıştı. 

MAHMUTBEY-ESENYURT METROSU ENTEGRASYON NOKTALARI

 Mahmutbey İstasyonu; M3 Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Metrosu

• Mehmet Akif İstasyonu; Ataköy-İkitelli Metrosu

• Temapark İstasyonu; Halkalı – Arnavutköy – 3. Havalimanı Metrosu

 

İstanbul’daki metro atılımı devam ediyor.

Mahmutbey Esenyurt Metrosu’nun yapım çalışması yarın 11.00’de yapılacak tören ile başlayacak. Yüksek nüfus yoğunluğu olan bu bölgenin önemli bir ulaşım ihtiyacını karşılayacak bu hat merkezi noktalara erişimi kolaylaştıracak.

— Murat Ongun (@Mrt_Ongun) August 1, 2021

 

Dudullu- Bostancı Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön