26 / 04 / 2024

Maket değil, anahtar teslim 13 proje!

Maket değil, anahtar teslim 13 proje!

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel mali kriz, gayrimenkul sektöründe talebin, satışı maket üzerinden gerçekleştirilen projelerden, yaşamın başladığı projelere kaymasını sağladı



Kriz ortamında riske girmek istemeyenler, kampanyaların da etkisiyle işi sağlama alıp, inşaatı bitmiş, anahtar teslimleri gerçekleştirilmiş konut projelerine yöneldi. Bu tip projelerde oluşan talep artışı, daha şimdiden yüzde 20'lere ulaştı. Bunda, yatırımcıların kendi konutlarına kira öder gibi sahip olma istekleri de etkili oldu.

Kriz ortamında projelerin yarım kalma ihtimalini de göz önünde bulunduran ve birikimlerini riske atmak istemeyen yatırımcılar, yapımı tamamlanmış ya da tamamlanma aşamasına gelmiş konutların son halini görüp, karar verme imkanıda buluyor. Yatırımcıların tercihinde bu tip konutların anında kiraya verilebilme imkanının da olması, önemli rol oynuyor.

BUGÜN ALAN YARIN TAŞINIYOR
Aralarında Kuzu Grup'un Bahçeşehir'deki Spradon, Sinpaş GYO'nun Samandıra'daki Lagün, Emaar Türkiye'nin Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi, Regnum'un Haramidere'deki Astrum Towers, Hektaş İnşaat'ın Çekmeköy'deki İdealist Kent, Artaş, Özdaş ve Doğu Girişim'in TEM otoyolu üzerindeki Avrupa Konutları ve İnanlar İnşaat'ın Şişli'deki Terrace Fulya gibi yapımı tamamlanan ya da tamamlanma aşamasına gelen 13 projenin, yoğunlaşan talebi kendi projelerine çekmek için uygulamaya koyduğu son kampanyalar şöyle:

1- Lagün: Sinpaş GYO'nun Samandıra'da hayata geçirdiği Lagün'de peşinat ödemeden konut sahibi olunabiliyor. Fiyat, 501 bin 900 TL ile 2.3 milyon TL arasında değişiyor.

2- Spradon: Yaşamın başladığı Spradon projelerinde yüzde 20'yi bulan peşin alım indirimleri uygulanıyor. Vadeli alımlarda ise 60 aya sıfır faiz seçeneği bulunuyor.

3- Ekinoks Residence: Ekinciler İnşaat'ın Beylikdüzü'ndeki projesinde 89 metrekarelik 1+1'ler 175 bin 900 TL'den satışa sunuluyor. İki bloktan oluşan projede  son 55 daire satılmayı bekliyor.

4- Avrupa Konutları: "Önce otur, sonra öde" kampanyası kapsamında 3 haftada 450 konut satıldı. Projede fiyatlar 1+1'de 165 bin TL'den başlıyor.

5- Toskana Vadisi: Büyükçekmece'de hayata geçen projenin ikinci etabında yer alan villa ve villa dairelerinin fiyatları 438 bin dolar ile 789 bin dolar arasında değişiyor.

6- Astrum Towers: Regnum'un Haramidere'deki projesinde "Yüzde 0 peşinat, 120 ay vade ve hemen teslim" kampanyasına devam ediyor.  Projede daire fiyatları 192 bin 100 TL'den başlıyor.

7- Terrace Fulya: Projede tapu harcı ve KDV indiriminin yanı sıra Türk Lirası veya ABD Doları ödemeli olmak üzere farklı seçeneklerde ödeme yapabiliyor. Türk Lirası ödeme yapanlar, sıfır faizli 48 ay vade ya da yüzde 0,99 faizli 60 ile 240 ay arasında değişen vade seçeneklerinden yararlanıyor.

8- Güneş Park Evleri: Albayrak Yapı Grubu tarafından Halkalı'da gerçekleştirilen projede kalan 3+1 ve 4+1 tipindeki dairelerin fiyatları 234 bin TL'den başlıyor..

9- Koza Evleri: Bahçeşehir'de yaşamın başladığı Koza Evleri'nde son 10 daire satılmayı bekliyor.

10- İdealist Kent: Çekmeköy'de hayata geçen projede peşin satışlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. 

11- Meşelipark: Sarıgazi'de hayata geçen projede son daireler için peşinat alınmıyor.

12- Novus Residence: Ataköy'deki projede, yüzde 20 peşinatla sıfır faiz uygulanıyor.

13- Lidya Flats: Projede hiç peşinatsız, daire bedelinin yüzde 92'sine kadar kredilendirme imkanı sunuluyor.

Hürriyet Emlak Yasam Eki


Geri Dön