19 / 04 / 2024

MAKYOL, Etiler Turizm Merkezi'ne 150 milyon dolar yatıracak

MAKYOL, Etiler Turizm Merkezi'ne 150 milyon dolar yatıracak

Üçüncü turizm yatırımı Etiler Turizm Merkezi'ni 2010'da bitirecek olan Makyol, altyapı ve inşaat işlerinden elde ettiği geliri turizmde değerlendiriyor



YURT içinde ve yurtdışındaki altyapı işlerinden elde ettiği geliri gayrimenkul ve turizm alanında değerlendiren MAKYOL İnşaat, üçüncü turizm yatırımını İstanbul Etiler'de gerçekleştiriyor. MAKYOL'un 5 yıldızlı çevreci oteli yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek. İstanbul'daki Mövenpick Otel'in de sahibi olan MAKYOL İnşaat'ın yeni projesi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Adnan Çebi tarafından tanıtıldı. 4.5 milyar dolarlık iş hacmine sahip olan şirketin üçüncü turizm yatırımı için Etiler'i seçtiğini anlatan Çebi, MAKYOL İnşaat tarafından yapımı sürdürülen 'MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi'nin 2010 sonunda faaliyete geçeceğini söyledi. Çebi, Etiler Turizm Merkezi bittiğinde, turizm alanında 550 milyon dolarlık bir portföye ulaşacaklarını ifade ederek, "Önümüzdeki 5 sene içinde 3 otel projesini daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımlarla birlikte portföyümüz 1 milyar dolara ulaşacak" dedi. İşletme için zincir otellerle görüştüklerini anlatan Çebi, birkaç ay içinde kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti. Çebi, "İstanbul'a 4'üncü ve 5'inci oteli planlıyoruz. Bu otellerden biri tarihi yarım ada içinde olacak. Diğerini ise Maslak'ta inşa edeceğiz. Başka bir otelimizi ise Antalya'ya yapacağız. Bu otel resort yerine şehir oteli olacak. Antalya'daki tesisimiz için mevcut zincirlerden biriyle anlaşacağız" diye konuştu. Etiler Turizm Merkezi'nin yaklaşık 65 bin metrekare brüt inşaat alanına sahip olacağını belirteren Çebi, otelin 260 oda ve 24 adet "Long Stay" suit ile konukların hizmetinde olacağını kaydetti. Çebi, "Projede restoranlar, "Cafe Bar Lounge", SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. 350 araçlık otopark ve yeni bağlantı yolları ulaşımı kolaylaştırıyor. Trijenarasyon* sistemi ise yapının enerji ihtiyacının büyük bir kısmını çevreci bir anlayışla karşılayacak" dedi.
Sabah

MAKYOL - Etiler Turizm Merkezi 2010'da faaliyete geçecek

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Etiler'i 150 milyon dolara yapıyor, turizmde 1 milyar dolara çıkacak

 
Metro, otoyol, tünel gibi altyapıyı inşaatlarıyla tanınan Makyol İnşaat, turizm sektöründe hedef büyüttü.


Turizmdeki üçüncü otel yatırımını İstanbul Etiler'de 150 milyon dolarla yapacak olan Makyol, turizmdeki yatırımlarını beş yıl içinde 1 milyar dolara çıkarmayı planlıyor. İstanbul Mövenpick otelin de sahibi olan şirket, İstanbul'da iki yeni otelin sinyalini de verdi. Etiler'de yapacakları beş yıldızlı otelin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Adnan Çebi, 260 oda ve 24 Long Stay suit odanın yer alacağı Etiler Turizm Merkezi yatırımını 2010 yılında tamamlayacaklarını belirterek, "150 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Turizmdeki yatırımlarımızı beş yıl içinde 1 milyar dolara çıkaracağız" dedi.
İşletmecilerle görüşüyor
Otel için büyük zincirlerle görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Çebi, "Mövenpick Türkiye'den memnun. Bu otelle de ilgileniyor. JonesLangLasalle'nin danışmanlığında görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bütün büyük zincirlerle görüşüyoruz. İki ay içinde karar vereceğiz" diye konuştu.
İstanbul'un potansiyeli
İstanbul'daki turizmin potansiyeline dikkat çeken Çebi, şöyle konuştu: "İstanbul'da ciddi turizm potansiyeli var. Dördüncü ve beşinci otelimizi de burada açmayı planlıyoruz. Yine Levent tarafı ve Taksim civarında yer bakıyoruz. Antalya'da da otel açma projemiz var. Yurtdışında işlerimizin olduğu Fas gibi ülkelerde de otel açma projemiz var ama önceliğimiz Türkiye. Dünya yangın yeriyken bile İstanbul'da turizmde bu yıl yüzde 4-5 büyüme oldu. Yıl sonuna kadar İstanbul'a 7 milyon turist gelecek."
4,5 milyar dolarlık iş hacmi var
Makyol 1965 yılında kuruldu. Otoyol, havaalanı, metro ve tünel gibi altyapı inşatlarıyla adını duyurdu. Yurtdışında birçok altyapı projesini üstlenen firma Azerbaycan, Umman, Cezayir ve Tunus gibi pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. 4.5 milyar dolar iş hacmi bulunan Makyol'un bu yıl yıl cirosu 750 milyon dolar olacak.

550 kişiye istihdam sağlayacak

ADNAN Çebi, "Otel, 65 bin metrekarelik alanda kurulacak. Otelin toplantı salonları iş dünyası için cazibe merkezi olacak. Projede ayrıca, restoranlar, Cafe Bar Lounge, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu bulunuyor. 350 araçlık otopark ve yeni bağlantı yolları ulaşımı kolaylaştırıyor. Trijenarasyon sistemi ise yapının enerji ihtiyacının büyük bir kısmını çevreci bir anlayışla karşılayacak. Otelde 550 kişiye de istihdam yaratıyoruz" dedi.
Hürriyet

Etiler'i 'turizm merkezi' yapacak, şehir otelciliği ile büyüyecek
  
İstanbul Etiler'de 260 odalı otel inşa eden Makyol, turizm yatırımlarını  üçleyecek. Yeni otel yatırımlarına yeşil ışık yakan Makyol'un hedefinde İstanbul başta olmak üzere Antalya ve Fas var

Türkiye'nin en köklü inşaat şirketlerinden olan Makyol, 150 milyon dolarlık yatırımla hem Etiler'in hem İstanbul'un turizmdeki çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Adnan Çebi, Etiler Turizm Merkezi olarak adlandırdıkları otelin yaklaşık 65 bin metrekare brüt inşaat alanı olacağını belirterek, 260 oda ve 24 adet 'Long Stay' suitten oluşacağını söyledi. 2010 yılında tamamlanacak projede ayrıca, restoranlar, 'Cafe Bar Lounge', SPA, açık ve kapalı yüzme havuzunun bulunduğunu belirten Çebi, projenin İstanbul turizmi için bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Otelin işletmesi için Türkiye'de faaliyet gösteren mevcut grupların yanı sıra henüz gelmemiş zincirlerle de görüşmelere devam ettiklerini ifade eden Çebi, şöyle devam etti: 'Gizlilik anlaşması yaptığımız için şimdilik görüştüğümüz isimleri telaffuz edemiyoruz. Ancak otelin işletmesini isteyenler arasında Mövenpick Grubu da bulunuyor.' 
Projenin mevcut Etiler trafiğini daha da artırmaması için bir altyapı inşaatı da yapacaklarını belirten Çebi, şöyle devam etti:

TRAFİĞİ DE ÇÖZECEK
'Alışveriş merkezlerine göre otellerin yarattığı trafik çok daha az da olsa, biz bölgenin trafik sorununu çözmek için bir altyapı yatırımı yapacağız. Alttan ve üstten geçitlerle mevcut trafiğin yoğunluğunu alacağız. Beşiktaş Belediyesi ile görüştük. Mayıs ayında başlanacak ve otel açılmadan eylül ayında bu işi tamamlayacağız. Epey maliyetli bir iş ama tamamını biz karşılayacağız.'
Öte yandan projenin mimarı Emre Arolat ise otelin stratejik bir lokasyonda bulunduğunu belirterek, bölgeyle uyumlu bir mimarisinin olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

ÜÇ OTEL DAHA KURACAK
İstanbul'un yatak kapasitesi ve turizm potansiyelini göz önüne alarak, otelcilikte büyüyeceklerini ifade eden Çebi, 'İlk otelimiz Levent'teki Mövenpick, ikincisi ise Bodrum'da. Etiler'deki üçüncü projemiz. 4 ve 5'inci otelimizi de İstanbul'da düşünüyoruz. Bunlardan biri tarihi yarımada olan Galata-Taksim bölgesinde diğeri ise yine Levent civarında olacak' dedi. Çebi, Antalya ve Fas'ta da otel kurma işine sıcak baktıklarını söyledi.

Makyol 1 milyar $'a koşuyor!
Makyol İnşaat'ın 1965'te kurulduğunu, otoyol, köprü, tünel, altyapı inşaatlarının yanı sıra otel, alışveriş merkezi, konut, iş yerleri yaptığını hatırlatan Adnan Çebi, 'Şirketin ismi Makyol. Sadece yol ve altyapı gibi yapıyor gözükse de farklı işler de yapıyor. Babamız şirketin ismini böyle koymuş' diye konuştu. Etiler projesi ile grubun hacminin 550 milyon dolara ulaşacağını ifade eden Çebi, 'Yeni yapılacak otel projeleriyle birlikte 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmayı hedefliyoruz' dedi.
Akşam


Geri Dön