28 / 03 / 2024

Malatya Arena inşaatı devam ediyor mu?

Malatya Arena inşaatı devam ediyor mu?

Malatya Arena Stadı’nda işler yeniden durma noktasına geldi. İnşaatın yapımını sürdüren firma aylar önce iflas erteleme talebinde bulunmuş ve az sayıdaki taşeron işçiyle Malatya Arena’daki çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti.



Malatyalıların bitmesini 4 gözle beklediği Malatya Arena Stadı’nda işler yeniden durma noktasına geldi.

İnşaatın yapımını sürdüren firma aylar önce iflas erteleme talebinde bulunmuş ve az sayıdaki taşeron işçiyle Malatya Arena’daki çalışmalarına devam edeceğini belirtmişti.

Statta çalışmalar yeniden durma noktasına gelirken, şuan şantiyede yalnızca demir işi yapan elemanların bulunduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye’ye FİFA ve UEFA standartlarında statlar kazandırmak amacıyla başlattığı proje kapsamında  TOKİ  tarafından Malatya İnönü Üniversitesi karşısında yapılan Malatya Arena Stadı’nın kaba inşaatı tamamlanmış durumda.

Malatya’da yapımı süren Malatya Arena Stadı’nın teslim edilme tarihinin 2016 yılının Ağustos ayı olarak açıklanmasına rağmen, çalışmaların bu hızla gitmesi halinde yeni stadın en iyi ihtimalle 2017 yılı başında teslim edileceği öngörülüyor.

İnşası Malatya Arena Stadı ile aynı yıl başlayan statlar birer ikişer hizmete sunulurken, Malatya’ya yapılan stadın inşası yüklenici firmanın işlerinin bozuk olmasından dolayı durma noktasına geldi.

Tamamlanması halinde Türkiye’nin en modern statlarından birisi olacağı açıklanan Malatya Arena Stadı’nın üst kısmının kayısı şeklinde planlanıyor. Malatya Arena 26 locadan oluşacak. Çelik konstrüksiyon takma işlemlerinin devam ettiği statta, zemin için de özel bir çalışma yapılacak.



Hürriyet 


Geri Dön