29 / 03 / 2024

Malatya Arena Stadı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Malatya Arena Stadı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakarılığı'yla TOKİ iş birliğinde, yapımına önceki yıl başlanan 25 bin seyirci kapasiteli statta, betonarme inşaatı tamamlandı.




Malatya AA Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde yapımına başlanan ve kayısıyı anımsatan objelerin kullanıldığı Malatya Arena'da, betonarme inşaatı tamamlandı. Stadyum projesi şantiye şefi Sedat Başar, Malatya Arena Stadı'nın betonarme inşaatının bittiğini, çelik imalatının da yüzde 70'inin tamamlandığını söyledi. 


'Dışı kayısıya benzeyecek' Çatı kaplama çalışmalarına başladıklarını belirten Başar, "Şu an betonarme imalatından sonraki diğer bölümlerde çalış- r malarımız devam ediyor. İçeride elektrik, mekanik, ince imalatlarda alçı, kaya sıva ve duvar çalışmalarımız devam ediyor. İnce imalatlarda yüzde 50 civarında bir ilerlememiz var" dedi. 


Stadın yapımının hızla devam ettiğini aktaran Başar, inşaatın yüzde 65'inin tamamlandığını bildirdi. Başar, Malatya'nın simgesi kayısıyı statta kullanacaklarını dile getirerek, "Kayısıyı dışta, kabukta görebiliyoruz. Yani çeliğin üzerine gelen dış kabuktaki renk seçimleriyle, oval şekillerle buraya kayısıyı andıracak bir görüntü verilecek" diye konuştu. 

Malatya Arena'nm, Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynadığı İnönü Stadı'ndan çok farklı olacağını vurgulayan Başar, "25 bin kapasiteli bir stadyum inşaatımız var. UEFA kriterlerine uygun bir stat. Modern bir stada kavuşacağız" ifadesini kullandı. Projede değişiklikler yapıldığını belirten Başar, inşaat alanının 93 bin metrekareden 98 bin metrekareye çıkarıldığını, zeminin güçlendirildiğini aktardı. Başar, Yeni Malatyaspor'un Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta lider olduğunu bir üst lige çıkması durumunda Malatya Arena'yı 2015- 2016 futbol sezonunun ikinci yarısına yetiştireceklerini belirtti. 


Milliyet Çukurova


Geri Dön