29 / 03 / 2024

Malatya Beydağı'na kentsel yenileme projesi geliyor!

Malatya Beydağı'na kentsel yenileme projesi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) projesi uygulanıyor.



Malatya Büyükşehir Belediyesi ile  TOKİ  tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) projesi uygulanıyor. Toplam 220 hektarlık (2 bin 200 dönüm) alanda uygulanan proje 4 etaptan oluşuyor.


Yapılan açıklamada, Merkez Beydağı Kentsel Yenileme Projesi kapsamında çoğu sağlıksız ve güvensiz yapılardan oluşan toplam 4 bin 723 konuttun bulunduğu, bu konutların yıkılarak yerine yerine, modern ve güvenli konutların yapılacağı belirtildi. Konutlarla birlikte bölgenin ihtiyacı olan her türlü eğitim, sağlık, kültür, spor tesislerinin yanı sıra her türlü sosyal ve teknik donatıların da bölgeye kazandırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Yürütülen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Beydağı bölgesinde bugüne kadar 928 konut hak sahiplerine teslim edilirken, yapımı devam eden 3 bin 267 konut ise 2015 yılı sonuna kadar bitirilerek, teslim edilmesi planlanıyor. Teslim edilen 928 konut ile birlikte yılsonunda bitirilen toplam konut sayısı 4 bin 195’e ulaşmış olacak. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde, hiçbir imkanın olmadığı gecekondu ortamından kurtulan vatandaşlar, alt ve üstyapısı modern bir şekilde yapılan, her türlü sosyal tesisin inşa edildiği güvenli ve çağdaş yapılara kavuşuyorlar. Proje çerçevesinde I. ve II. etapta yapılan toplam 4 bin 195 konut ile birlikte 2 adet eğitim tesisi, 2 adet sosyal tesis, 1 adet sağlık tesisi ile 2 adet de cami yapılarak halkın hizmetine sunulacak” denildi.

Öte yandan, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılan vatandaşların ise mağdur edilmediği, bu vatandaşlara yeni evlerine taşınıncaya kadar kira yardımı yapılacağı belirtildi.


Milliyet


Geri Dön