20 / 04 / 2024

Malatya Beydağı'nın dönüşüm haritası belirlenmeli!

Malatya Beydağı'nın dönüşüm haritası belirlenmeli!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Merkez Beydağı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Tüfenkci, Beydağı’nın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını konuştu.



AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Merkez Beydağı Mahallesi sakinleriyle buluştu. Tüfenkci, davetleri üzerine Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Malatya’ya geleceğini açıkladı.

Milliyet'te yer alan habere göre, mahallelilerin kentsel dönüşümle ilgili taleplerini dinleyen Tüfenkci, çözüm önerileri üzerine mahallelilerle bilgi alış verişinde bulundu. Tüfenkci, Kurum'un Beydağı’nın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını çözeceğini söyledi.

Bakan Kurum’un kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları anlatacaklarını belirten Tüfenkci, “Kentsel dönüşümle ilgili bir yol haritası belirlememiz gerekiyor. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ilettik. Kendisini Beydağı Mahallemize de davet ettik. İnşallah sıkıntıları ve mağduriyetleri yerinde görsün ve neler yapılması gerektiğine hep birlikte karar verelim” dedi.


Tüfenkci, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un gelmesiyle bu işe yön vereceğiz. Birçok platformda bu meselenin çözümü konusunda sizlerin sözcüsü olduk. Burada yoğunlaşan iki mesele var. Bir an evvel bu hattın  TOKİ  tarafından yapılması veya bölgenin imarının TOKİ’ den alınarak serbest bırakılması, herkesin kendi anlaştığı müteahhitlerle bu konuda adım atması. Zaten imar ve iskan noktasında da sökümler başlıyor. Sizin de bu konuda bir karar verip bizlerin de onun üzerinden gitmemiz gerekiyor.” 

Kurum’a mahallelilerin talepleri doğrultusunda iki alternatif sunacaklarını söyleyen Tüfenkci, “Şartlarınız uyuyorsa imarı serbest bırakın ya da kentsel dönüşümü bir an evvel başlatın diyeceğiz. Yollardaki, kanalizasyonlardaki sıkıntılar var. Çocukların oynayabileceği oyun parkları yok. Buradaki insanlarımız medeni şartların hiçbirini yaşayamıyor. İnşallah el birliğiyle sorunları yakın zamanda çözeceğiz” dedi.


Geri Dön