20 / 04 / 2024

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Malatya Darende kentsel dönüşüm projesi tanıtıldı!

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı aracılığıyla kentsel dönüşüm uygulamasıyla yenilenecek Darende çarşının, mimari projesini esnaflara tanıttı.





Darende Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Eser, esnafa proje detaylarıyla ilgili bilgiler verdi. İlçe için tarihi önem arz eden bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Eser, "Bu çalışmayı Darende’mize kazandırırsak herkes daha iyi iş yerlerinde güzel bir çarşıda ticaret yapacak. Çevre düzenlemeleri, spor alanları, yürüyüş yolları ve tarihi konaklar ile yaşam kalitesi de artacak. Başaramazsak eski tas eski hamam, düzen devam edecek" dedi.


Sahibi olduğu iş yerlerini kendileri çalıştıran esnaflara 18 ay kira yardımı yapılacağını aktaran Eser, "Etap etap yapılacak çalışmayla kimseyi mağdur etmemeye gayret edeceğiz. Bu süreçte belki ufak tefek sıkıntılar çekeceğiz ancak proje tamamlandığında hatta yıllar sonra bile hayırla, dualarla anılacağız" diye konuştu.

İş yerlerinin nostaljik mimari dokuyla inşa edileceğini kaydeden Eser, "Çarşımız yenilendiğinde içerisinde her türlü imkana sahip olan güzel iş yerleri, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlere de hitap edecek, gelişmişlik oranı ve kalkınma daha hızlı ilerleyecektir. Kira öder gibi taksitlerle esnaflarımızın sahip olacağı yeni iş yerleri Darende'nin çehresini değiştirecek, gelecek asırlara şehircilik anlamında güzel bir emanet bırakılmış olacaktır" ifadelerini kullandı.


Toplantıya katılan esnaflar da mağdur edilmedikleri takdirde çarşının geleceği için hep beraber el ele verip bu güzel projeyi Darende’ye kazandırılmasına destek olacakları söyledi.


Hürriyet 



Haber Malatya Sonsöz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Malatya Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm uygulaması ile yenileme yapılacak çarşı hakkında bir gurup esnafla bir araya gelerek proje hakkında bilgiler verdi. Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşa Başkan Eser;  TOKİ  resmi bir kurum senden fazla kar yok farklı bir şey yok eşit bir şekilde olacak yerleriniz tespit edilecek yasal olarak senin hakkın tespit edilecek 15 metre kare dükkanın var 30 metre kare istiyorsan 15 metre kare nin farkını vereceksin 30 metre kare edeceksin 15 yıl vade ile tertemiz iş yerine sahip olacaksınız" dedi. Çarşının tarihi bir kimlik kazanacağını aktaran Eser, "Sizlere anlatılacak birim fiyatları tespit edilecek sizin yararınıza olan şeyler yapılacak ilave evler yapılıyor pazar yeri yapılıyor evlerin birim fiyatı 150 lira 100 lira onu oradaki karı senin dükkanına yansıyacak senin dükkanın ucuz olacak maliyeti düşecek. Sizlerin mevcut haliniz değerlendirilecek bizim sizin huzurunuzu bozacak lüksümüz yok dükkanlar bedesten varı olacak önlü arkalı dükkanın hesabını çıkaracaklar alacağın dükkanın hesabını çıkaracaklar ona göre TOKİ ile protokol yapacaksın imza atacaksın. Herkes sizi güzel dükkanlara kavuşturmaya uğraşıyor hep sizin huzurunuz için burdayız sizin huzurunuz için de uğraşacağız." diye konuştu. Esnaflarda mağdur edilmedikleri takdirde projeye destek vereceklerini belirterek Başkan Süleyman Eser'e teşekkür etti. Toplantıya esnaf ve belediye personeli katıldı. 



Malatya Sonsöz


Haber Malatya Bu Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm uygulaması ile yenileme yapılacak çarşı hakkında bir grup esnafla bir araya gelerek, proje hakkında bilgiler verdi. 

Eser, "Kentsel dönüşüm ile çarşı daha modern bir hale kavuşacak" dedi. 

Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm ile çarşının daha modern bir hale kavuşacağını söyledi. 

Eser, "TOKİ resmi bir kurum insanlar üzerinden kar sağlamaz. 15 metre kare dükkanın var 30 metre kare istiyorsan 15 metre karenin farkını sen vereceksin. Bütün esnafımız 15 yıl vade ile tertemiz ve modern bir iş yerine sahip olacak" diye konuştu. 


"ESNAFIMIZIN HUZURU İÇİN BURADAYIZ" 

Çarşının tarihi bir kimlik de kazanacağını aktaran Başkan Eser,"Esnafımızın yararına olan şeyler yapılacak. Herkes esnafımızı güzel dükkanlara kavuşturmaya uğraşıyor, bizler esnafımızın huzuru için buradayız bunun için uğraşıyoruz" ifadelerine yer verdi. Esnaflar da mağdur edilmedikleri takdirde projeye destek vereceklerini belirterek, Başkan Süleyman Eser'e teşekkür etti. 


Malatya Bu Sabah Gazetesi


Haber Görüş Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, kentsel dönüşüm uygulaması ile yenileme yapılacak çarşı hakkında bir gurup esnafla bir araya gelerek proje hakkında bilgiler verdi.  Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Eser kentsel dönüşüm ile çarşının daha modern bir hale kavuşacağını söyledi. Eser, "TOKİ resmi bir kurum insanlar üzerinden kar sağlamaz. 15 metre kare dükkanın var 30 metre kare istiyorsan 15 metre karenin farkını sen vereceksin. Bütün esnafımız 15 yıl vade ile tertemiz ve modem bir iş yerine sahip olacak'1 dedi. Çarşının tarihi bir kimlik dc kazanacağını aktaran Eser,"Esnafımızın yararına olan şeyler yapılacak.  Herkes esnafımızı güzel dükkanlara kavuşturmaya uğraşıyor, bizler esnafımızın huzuru için buradayız bunun için uğraşıyoruz" diye konuştu. 


Görüş


Geri Dön