25 / 04 / 2024

Malatya Kanalboyu'nda üst yapı çalışmaları başladı!

Malatya Kanalboyu'nda üst yapı çalışmaları başladı!

Malatya Kanalboyu projesi kapsamında kaldırım, yol ve kanal içi düzenleme çalışmaları devam ediyor. Üst yapı çalışmaları kapsamında 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı, 3,5 metre genişliğinde yollar yapılacak.




Kanalboyu’nda değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarına başladı.

 

Kamuoyunun da destek verdiği proje çalışmaları kapsamında, kaldırım, yol ve kanal içi düzenleme çalışmaları devam ediyor. Üst yapı çalışmaları kapsamında 3,2 metre genişliğinde kaldırımlar,3 metre genişliğinde kanal yanı kaldırımı,3,5 metre genişliğinde yollar yapılacak. 124 adet dekoratif aydınlatma direğinin de dikileceği Kanalboyu’nda ayrıca yeşillendirme çalışmaları da yapılacak.

 

Caddeyi ikiye bölen kanalın görselliğinin artırılacağı projede, kanal içi seramik taşlarla kaplanıyor. Büyük titizlikle sürdürülen çalışmaların bahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu’nda incelemelerde bulunarak projeyle ilgili bilgiler verdi. Bölge esnafı ve mahalle sakinleriyle de sohbet eden Başkan Çakır’a, esnaf ve vatandaşlar başta Kanalboyu projesi olmak üzere Malatya’nın diğer bölgelerinde yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

 

Sağlıklı toplumların, sağlıklı sosyal yaşam alanları sayesinde ayakta durabildiğini belirten Başkan Çakır, Malatya’da sosyal hayatın daha iyi yerlere gelmesi için var güçleriyle çalıştıklarını, Büyükşehir Belediyesinin yaptığı her projenin asıl unsurunun insan olduğunu söyledi.

 

Malatya da insanların sevdikleriyle vakit geçirebilecekleri, koşup, eğlenebilecekleri mekânların sayısını artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Çakır, “Fahri Kayahan, Güney Kuşak yolu Derme Suyu, Hürriyet Parkı, Turgut Özal Tabiat Parkı yenileme, Kernek Şelalesi ve Meydan Düzenleme, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi gibi projeler asıl amacımızın birer parçası. Başka projelerimiz de olacak. Bugün bu projelerimizden biri olan Kanalboyu’ndaki çalışmaları geziyoruz.

 

Esnaf ve vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. En kısa zamanda bitirmek için çalışıyor, yoğun gayret gösteriyoruz. Üst yapı çalışmalarına başladık. Kaldırım ve kanal içi seramik düzenleme çalışmaları devam ediyor. Birkaç gün içinde yola başlayacağız. Yazın burada gezmek daha da keyifli olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön