23 / 04 / 2024

Malatya Külliyesi inşaat çalışmaları tamamlandı!

Malatya Külliyesi inşaat çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden birisi olan Külliye inşaatı, ince işçiliğiyle birlikte tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiği Külliye, kısmen hizmet vermeye başladı.



İpek Caddesi üzerinde yaptırılan ve Cami, Kültür Merkezi ile Semt Pazarı’ndan oluşan Külliye’nin bölgede örnek olması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya’nın ilk Külliyesi olan bu proje, aynı zamanda Malatya’nın ilk kapalı semt pazarı olma özelliğini de taşıyor. Külliye, aynı zamanda ikinci kata yapılan Kültür Merkezi ve cami-mescit ile de örnek bir proje niteliğinde. Giriş katında esnaflar için pazar yeri, ikinci katında da cami, sınıf, atölye, fitnes, çok amaçlı toplantı salonu, şark köşesi, ihtiyar odası ve kafeteryaların bulunduğu proje ince işçiliğiyle birlikte tamamlanırken, çevre düzenleme çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.


SEMT PAZARI, CAMİ VE KÜLTÜR MERKEZİ AYNI PROJEDE

İpek Caddesi üzerinde yapılan Külliye, 3 özellikli bir proje. Giriş katı semt pazarı olarak düzenlenen Külliye’nin ikinci katında ise Cami ve Kültür Merkezi bulunuyor. Toplam 350 m2’lik alanı bulunan caminin ayrıca kadın ve erkekler için ayrı ayrı abdest alma yerleri yapıldı. Son cemaat avlusu da bulunan caminin ayrıca bayram, cuma ve teravih namazları gibi kalabalık namazlarda da kullanılabileceği Kültür Merkezi’nin 800 metre karelik meydanı da yer alıyor. Proje içerisinde yer alan Kültür Merkezi ise kendi içerisinde 3 bölümden oluşuyor. Öğrencilere yönelik Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Geleneksel Türk Sanatları Merkezi ile Yaşlı Evi, Kütüphane, Kafeterya ve Şark Odası’nın bulunduğu Kültür Merkezi, iç avlusu ve meydanıyla çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği bir özelliğe sahip.

Öte yandan Külliye içerisinde yer alan Kültür Merkezi ile caminin kısmen hizmet vermeye başladığı kaydedildi.


Hürriyet


Geri Dön