28 / 03 / 2024

Malatya Yamaç ve Beydağı'nda dönüşüme destek verilecek!

Malatya Yamaç ve Beydağı'nda dönüşüme destek verilecek!

Veli Ağbaba, Yamaç ve Beydağı Mahallelerinin kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları sorunların çözümü için destek vereceklerini açıkladı.



CHP Milletvekili Ağbaba, Yamaç ve Beydağı Mahallelerinin kentsel dönüşüm konusunda yaşadıkları sorunların çözümü için CHP’li belediyelerin hukuki ve teknik destek vereceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kentsel dönüşüm konusunda yıllardır sıkıntıları devam eden Yamaç ve Beydağı Mahallelerini ziyaret ederek, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile görüştü.

Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle ziyaretler gerçekleştiren Ağbaba, mahalle sakinlerinin ve muhtarların talepleri dinleyip, sorunların çözümü için gerekli tüm desteği vereceğini kaydetti. Mahallelerini ziyaret ettiği için CHP Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür eden Yamaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ, mahallenin özellikle kentsel dönüşüm konusunda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.


EN ÇOK DA AKP’YE OY VERENLERİN VEKİLİ OLDUM

“Oy veren vermeyen Malatya’daki herkesin vekiliyim. Yamaç mahallesi az oy alamadığımız yerlerden biri. Ama eksikliği kendimizde görüyoruz.Bunu da çözeceğimize inanıyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan Ağbaba; “ Kim telefon etmişse hiç sormadan sorununu dinleyip, mecliste gündeme getirdim.Hiç oy almadığımız yere de gittim. Sadece oy verenlerin milletvekili olmadım. En çok da oy vermeyenlerin milletvekili olmaya çalıştım. En çok da AKP’ye oy verenlerin milletvekili oldum. Onların milletvekili çok, ama sorunlarının çözümünde çok sıkıntı yaşadılar. Geçmişte hangi partiye oy verirlerse versinler, 1 Kasım seçimlerinde herkesten oy istiyorum” dedi.


NEREDE MAĞDURİYET VARSA ORADAYIZ

Mağdurların, yoksulların milletvekili olmaya çalıştığını kaydeden Ağbaba; “ Geçtiğimiz günlerde Edirne’deydim. Suriye’deki yaşam koşullarından dolayı Türkiye’ye sığınmış, buradan da Avrupa’ya gitmek isteyen mağdur kişilerle yürüdüm. Bu sorun sadece Türkiye’nin , Avrupa’nın değil tüm insanlığın sorunu. Suruç’taydım, Adıyaman’daydım. Kimsenin kimliğine bakmadan insanlara yardım eli uzatıyoruz.Benim öne çıkan en büyük özelliğim bu. Kerkük’te Türkmen’lere ilk giden milletvekili benim.Kobani’deki Kürtlere ilk giden milletvekili benim.Silopi’ye gelen Ezidilere ilk giden milletvekili benim. Bosna’daki sel felaketinden sonra oraya ilk giden heyette varım.Nerede bir mağduriyet varsa, orada olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.


MECLİSİN EN ÇALIŞKAN VEKİLLERDEN BİRİYİM

Ağbaba konuşmasının devamında ; “Hiç ayırmadan herkesin sorunlarına elimize uzatıyoruz. Yamaç Mahallesi’nin çözülmeyen bir sorunu var. Ben Yamaç Mahallesinin sorununun çözümü için her türlü girişimde bulunacağım.Sıkıntı olursa sizlerle mücadelenizde sizlerle birlikte olacağım. Buna söz veriyorum. Bu konuda size hem hukuki hem de teknik destek vereceğim. Yerel Yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısıyım. Bu konuyla ilgili belediyelerimizle sizi görüştüreceğim.Ben, Türkiye’de en çok çalışan milletvekillerinden biriyim. Ama çok çalışıp az oy alıyorum. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum” dedi.

Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra Beydağı Mahallesi'ni ziyaret ederek burada mahalle muhtarı Hakverdi Sevgi ve mahalle sakinleriyle bir süre görüştüler.



Gerçek Gündem 


Geri Dön