19 / 04 / 2024

Malatya'da 14 okul yıkılacak!

Malatya'da 14 okul yıkılacak!

Hakan Kahtalı,Cevdet Yılmaz,Binali Yıldırım,İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaret ettiklerini belirtip, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.



Vuslat TV’de Ökkeş Cerit’in hazırlayıp sunduğu Güne Dair programına konuk olan Kahtalı, Malatya heyeti olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile kahvaltı yaptıklarını ve kendisinden Malatya’ya kurulması düşünülen Onkoloji Hastanesi için destek sözü aldıklarını ifade etti. Kahtalı, “Malatya’nın cazibe merkezi olması için talebimizi ilettik. Bu dönem nasip olursa yapmayı düşündüğümüz Onkoloji Hastanesi için bilgileri ve dosyayı sayın bakanımıza sunduk. Çok büyük bir yatırım olacak, plan ve projesinin hazırlanıp hemen başlanması gereken bir proje. Kalkınma Bakanımız ile görüşmemiz oldukça verimli geçti.” dedi.


Nabi Avcı ile yapılan görüşmenin de verimli geçtiğini ifade eden Kahtalı, “Büyükşehir belediye başkanımız merkezde şehrin içine sıkışmış ve ulaşım başta olmak üzere bir çok alanı olumsuz etkileyen 14 okul tespit etmişti, bu okulların daha güzel fiziki şartlarda ve donanımlı teknik alt yapıda bir kampus içinde birleştirilmesi ve yıkılacak okul alanlarında şehre yeşil alan olarak kazandırılması talebimizi sayın bakanımıza ilettik. Sayın bakanımız konuyla ilgilenecek yetkilileri hemen aradı, talimat verdi. Gerekli çalışmalar yapılacak, yer tespiti yapıldıktan sonra okul binaları hızlı bir şekilde inşa edilecek ve merkezde kalan 14 okul şehrin daha dışında kurulacak bir kampus içinde toplanacak. Yıkılacak okulların yerine kesinlikle yeni binalar yapılmayacak, yeşil alan, park veya meydan yapılacak.” şeklinde konuştu.



Malatya Haber


Geri Dön