29 / 03 / 2024

Malatya'da İstanbul Eczacılar Kooperatifi'nin 18. şubesi açıldı!

Malatya'da İstanbul Eczacılar Kooperatifi'nin 18. şubesi açıldı!

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Çolak, kooperatiflerin Türkiye ilaç pazarının yüzde 20'sine sahip olduğunu söyleyerek, "Bu çok önemli bir rakam. 30 yıllık süreçte geldiğimiz nokta" dedi.



İstanbul Eczacılar Üretim Temin Dağıtım Kooperatifinin 18. şubesinin Malatya'daki açılış törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve İstanbul Eczacılar Üretim Temin Dağıtım Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Rafet Şahin katıldı. 


Kamçı, açılışta yaptığı konuşmada, eczacılığın insanlık var oldukça devam edeceğini ve eczacıların sağlık sisteminin önemli bir parçasını teşkil ettiklerini söyledi.


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eczacıların birlikte hareket etmesinin tekelleşmeyi kırmasının yanı sıra sektördeki sorunların kendi içinde hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. 


-Kooperatifler ilaç pazarının yüzde 20'sine sahip


Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, eczacıların toplum sağlığı ve ülkenin sağlık politikalarının gelişmesi, vatandaşların sağlık kriterlerinin iyileşmesi adına önemli merkezler olduğunu belirtti.


Türkiye'nin geldiği siyasal, sosyal ve toplumsal atmosferin dayanışmayı kapsadığını ifade eden Çolak, "Meslek örgütleri olarak kooperatifler vazgeçilmezlerimiz ve önemli dayanışma merkezlerimiz. Dayanışma merkezlerimiz, öz eczane sermayesiyle ortaya çıkardığımız kooperatiflerin yaygınlaşması, eczacılarımızın gelecekte yaşaması ve geleceğe umutla bakabilmesi açısından son derece önemli."dedi


Diyarbakır'dan sonra Malatya'ya şube açtıklarını aktaran Çolak, şu değerlendirmede bulundu:


"Kooperatifler şu anda Türkiye ilaç pazarının yüzde 20'sine sahipler. Bu çok önemli bir rakam. 30 yıllık süreçte geldiğimiz nokta. Bugünden itibaren hem buradaki meslektaşlarımız, hem örgütlerimiz hem Türkiye'deki kooperatiflerimiz hem Türk Eczacılar Birliği olarak biz, daha çok büyümenin, genişlemenin Türkiye sathına yayılmanın ve Türkiye'de hem eczacılara hem vatandaşa hizmet vermenin onurunu hep birlikte yaşamamız lazım." 


Eczacılar açısından geleceğin sigortasının kooperatifler ve örgütler olduğunu belirten Çolak, "Bu şube inanıyorum ki Türkiye'de ecza kooperatiflerini yüzde 25-30'luk pazara taşıyacaktır. İşte o zaman biz bu alanda daha çok söz söyleyen ve sözü dinlenen bir noktaya geleceğiz." diye konuştu. 


- "Kayıpları asgariye indirmek için hareketi başlattık"


İstanbul  Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Rafet Şahin de eczacılık kooperatifinin bu alana denge getirdiğini anlatarak, "Türkiye'de kooperatif algısının hızla değiştiğini gözlemliyoruz. Bizim açımızdan çok önemli işlevi yerine getiriyoruz. Eczacılar açısından farklı bir boyutu var. Çünkü alanda çok ciddi bir tekelleşme var ve bu tekelleşmenin ekonomik olarak da, mesleki disiplin açısından da eczacılara yaşattığı büyük kayıplar var. Bu kayıpları asgariye indirmek için 30 yıl önce kooperatifçilik hareketini başlattık." sözlerine yer verdi.  


Türkiye'de 25 bine yakın eczanenin yarısını kooperatif bünyesinde toplayarak önemli işlev gerçekleştirdiklerini dile getiren Şahin, eczacıya ekonomik ve sosyal olarak ciddi kazanımlar sağladıklarını söyledi.



AA



Geri Dön