29 / 03 / 2024

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.



Yaşamın her alanında vatandaşlara destek vermeyi amaçlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı.


Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak. 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak olan deneysel ve uygulamalı merkezlerde; açık ve kapalı sergi alanları, robot tiyatrosu, eğitim atölyeleri, deney laboratuarları, deprem simülasyon odası, planetaryum gösteri salonu, hediyelik eşya birimi, kafe ve bilim müzesi bulunuyor.


ÇAKIR: "GELECEĞİN BİLİMADAMLARI YETİŞECEK"

Günümüzde teknolojinin başdöndürücü bir hızla geliştiğini ve özellikle de çocukların teknolojik gelişmelerden çok etkilendiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kurulacak olan Planetaryum ve Bilim Merkezi sayesinde çocukların kabiliyetlerinin bilim üzerine yönlendirileceğini söyledi.


Planetaryum ve Bilim Merkezi binasının dikkat çekici fiziki bir yapıya sahip olacağını da kaydeden Başkan Çakır, “Günümüzde çocuklarımız özellikle bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerin başında çok zaman geçiriyorlar. Birçoğu da zamanını bu cihazlar başında verimsiz bir şekilde kullanıyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak amacıyla Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi geliştirdik. Bu merkezde yapılacak çalışmalarla gençlerimiz, yetenek ve potansiyellerini olumlu bir şekilde yönlendirecekler. Geleceğin bilim adamları bu merkezlerden yetişerek, ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacaklardır” dedi.


Milliyet


Geri Dön