19 / 04 / 2024

Malatya'nın ilk AVM'sinin ismi Malatyapark oldu!

Malatya'nın ilk AVM'sinin ismi Malatyapark oldu!

Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu'nun, Eylül 2009'da açmayı planladığı alışveriş merkezinin ismi belli oldu



Malatya'ya yeni bir vizyon kazandırmak, kolektif iş yapmaya örnek olacak çalışmalar başlatmak ve tarihi şehrin modern dokusuna katkı sağlamak amacıyla 2004 yılında Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak Malatya'da bir alışveriş merkezi açmaya karar verdi. Bu amaçla eski Sümerbank fabrikasının olduğu araziyi satın alan Grup, bu projeye 200 milyon Dolarlık dev bir bütçe ayırdı. Bu özel proje için uzun zamandır isim arayışında olan Malatya Girişim Grubu, projenin Malatya için önemini belirtmek ve böylesi büyük bir yatırımın şehir için ilk ve tek olduğunun altını çizmek adına alışveriş merkezine MalatyaPark adını verdi.
 
Malatya Girişim Grubu ve Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Krize rağmen bu projeyle Malatya'ya 200 milyon Dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Yaklaşık 2000 kişinin istihdam edileceği bir proje olarak Malatya'daki işsizlik sorununa da bir parça çözüm getireceğine inanıyoruz. Ayrıca fast food alanları, sinema salonları, buz pisti ve çocuk eğlence merkeziyle MalatyaPark, Malatya'daki eğlence ve sosyal hayatın çehresini değiştirirken, önemli bir boşluğu da doldurmuş olacak. 32 Malatyalı iş adamını bir araya getiren, Malatya'ya pek çok alanda katma değer sağlayan ve şehir için ilk olan bu projeye MalatyaPark ismi çok yakıştı". Ilıcak proje kapsamında sadece dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi inşa etmediklerini; aynı zamanda brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanında 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane, 200 lüks konut da olacağını sözlerine ekledi.
 
Eylül ayında hizmete girmesi hedeflenen ve 5 katlı inşa edilen MalatyaPark, 50 bin 940 metrekarelik kiralanabilir alanda kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya dahil toplam 156 mağazasıyla yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleniyor.
 
İnşaat ve kiralama çalışmaları hızla devam eden MalatyaPark'ın kiralama hizmeti, dünyanın en prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yatırım firması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor.

MalatyaPark'ta 2 bin kişi çalışacak!


Geri Dön