28 / 03 / 2024

Malatya'nın merkez ilçelerine bisiklet yolu yapılıyor!

Malatya'nın merkez ilçelerine bisiklet yolu yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, Malatya merkez ile ilçelerdeki altyapısı tamamlanan alanlarda kaldırım, bisiklet ve yürüyüş yolları yapıyor.



Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Malatya merkez ilçeler ile kırsal ilçelerde bisiklet yolu, kaldırım ve yürüyüş yolları düzenleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yapılan çalışmalar kapsamında 3 yıllık bir süre içerisinde yaklaşık 850 bin metrekare kaldırım, 130 bin metrekare bisiklet yolu ile 18 bin metrekare 2 yürüyüş yolu yapılacağı bildirildi.. Yapılacak olan düzenlemelerde ayrıca engelli vatandaşlar için de izli yol taşı kullanılacağı kaydedildi.


MALATYA, 2 BÖLGEYE AYRILDI

Yapılan düzenleme çalışmalarının daha hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Malatya 2 bölgeye ayrılarak, 2 ayrı ihale gerçekleştirildi. Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Darende, Doğanşehir, Kuluncak, Hekimhan ve Yazıhan ilçelerini kapsayan bölgede 12 bin 800 metrekare yürüyüş yolu, 93 bin metrekare bisiklet yolu ile 507 bin metrekare kaldırım düzenleme çalışması yapılacak. Yaklaşık 3 yılda bitirilmesi planlanan düzenleme çalışmaları için bu bölgede 13 milyon liranın üzerinde harcama yapılacak. Battalgazi, Arguvan, Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerini kapsayan ikinci bölgede ise 340 bin metrekare kaldırım, 5 bin metrekare yürüyüş yolu ile 37 bin metrekare de bisiklet yolu yapılacak. Bu bölgede de yapılacak düzenleme çalışmaları için 7 milyon lira dolayında bir harcama yapılacak. Her iki bölgede yapılacak olan düzenleme çalışmaları için harcanacak toplam miktar ise 20 milyon liranın üzerinde olması bekleniyor.


"İLK KEZ BİSİKLET YOLU YAPIYORUZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın bölgesinde önemli bir şehir konumunda olduğunu ve standartlarının her geçen gün yükseldiğini belirtti. Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan yatırım ve hizmetlerle yaşam kalitesini yükselttiklerini söyledi. Daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam için kaldırım düzenleme çalışmalarına bisiklet ve yürüyüş yolları eklediklerini anlatan Başkan Çakır, “Malatya genelinde altyapısı biten yerlerde üst yapı düzenleme çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamlarını sağlıklı ve konforlu bir şekilde yürütmelerine katkıda bulunmak amacıyla Malatya’da ilk kez yeni bir uygulamayla bisiklet yolu yapıyoruz. Malatya genelinde yapacağımız kaldırım, bisiklet ve yürüyüş yolları düzenlemesiyle, artık kaldırımlar sadece mecburi yürüyüş yeri olarak değil, gezinti ve spor amaçlı da kullanılabilecek. Kısa bir süre içerisinde kademe kademe hizmete sunacağımız bu düzenlemeler sayesinde, Malatya’mızın yaşam standartları daha da yükselmiş olacak” dedi.



Hürriyet 


Geri Dön