26 / 04 / 2024

Malatyapark AVM açıldı!

Malatyapark AVM açıldı!

Malatyapark AVM'nin açılışı Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti



Malatyalı 32 işadamı birleşerek, alışveriş merkezi, otel, hastane ve lüks konutu kapsayan projeye imza attı. Projenin AVM ayağını açan Başbakan, "Malatyalı girişimcileri alkışlıyorum. Bu proje örnek olsun" dedi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatya'nın ilk ve tek alışveriş merkezi MalatyaPark'ın açılışını gerçekleştirirken, 32 Malatyalı işadamının bir araya gelerek temelini attığı bu projenin bütün girişimcilere örnek olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Malatyalı girişimcileri alkışlıyorum, doğdukları büyüdükleri yerlere dönüp yatırım yapıyorlar. Malatya Girişim Grubu ortaklarının bu tavrını bütün girişimcilerin örnek almasını diliyorum" dedi. Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu Ortak Girişim Grubu'nun, alışveriş merkezi, otel, hastane ve lüks konutu kapsayan kompleks yatırımının AVM ayağını dün Başbakan Erdoğan açtı. Yaklaşık bin 800 kişiye istihdam sağlayacak olan projenin toplam maliyeti 200 milyon doları aşacak.

KENTİN İLK 5 YILDIZLI OTELİ
MalatyaPark AVM'nin kurdelesini keserken, aynı dakikalarda canlı bağlantılarla bir dizi açılış da gerçekleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: "Milletimize istihdam yaratan her projeye destek olmaya devam edeceğiz. 32 işadamımız bir araya gelerek bir girişim grubu kurdular. Malatyalı girişimcileri alkışlıyorum. Doğdukları büyüdükleri yerlere dönüyorlar. Bugün açılışını yaptığımız alışveriş merkeziyle bin 800 kardeşimize iş imkanı sağlanıyor. 158 işyeri açılıyor. Burayı 13 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Şehrin ilk 5 yıldızlı oteli de yapılacak." Şehirlerin, ilçelerin ve köylerin sorunlarına tek tek çözüm bulduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Malatya Beydağ Yeşil Kuşak Projesi kapsamında 2012 yılına kadar 1.5 milyon fidan dikileceğini söyledi. Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde güzel adımlar atıldığını anlatan Erdoğan, "2. Organize Sanayi Bölgesi, kriz atlatılınca sıçramasını yapacak. Duble yolu bitireceğiz. Beyler Deresi Projesi biterse Malatya'ya giriş çok farklı olacak" dedi.

'ORGANİK KAYISIYA YÖNELİN'
Malatya kayısısının dünya pazarlarında istediği seviyeye gelmesi için Malatya Valiliği ile birlikte çalışma yürütüldüğünü anlatan Erdoğan, vatandaşlara organik kayısıya yönelmelerini önerdi. Erdoğan, "Gün kurusunu unutmayın. Gittiğim her yerde gün kurusu istiyorum. Kayısıda fiyat istikrarı için önemli bir adım atacağız. Bunun için bir komisyon kurulacak. Malatya büyümeye, gelişmeye devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

Doğu'daki tek kompleks proje
MALATYA Girişim Grubu Başkanı ve Rönesans İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da MalatyaPark'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin ilk tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu projesi olduğunu söyledi. Ilıcak, maliyeti 200 milyon doları aşacak projenin 5 yıldızlı otel, tam donanımlı özel hastane, 200 dairelik lüks konut kısmının ise 2010'da tamamlanacağını söyledi.

10 bin kişi istihdam ediyor
MALATYA Girişim Grubu, 2004 yılında 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu bir şirket. Tekstil, otomotiv, turizm, ihracat alanlarında faaliyet gösteren 40'a yakın Malatyalı işadamı grupta ortak olarak yer alıyor. Grubun ortaklarının şirketlerinde yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor.

Alışveriş merkezini önce açtı sonra torunlarına oyuncak aldı
RÖNESANS'IN 46'ncı alışveriş merkezi MalatyaPark'ın açılışını Başbakan Erdoğan gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra alışveriş merkezini gezdi ve torunlarına oyuncak aldı. Yüzde 90 doluluğa ulaşan 5 katlı AVM'de, Koçtaş, Migros, Mudo, TeknoSA, Burger King, Adidas, Vestel gibi dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen 158 mağazası hizmet veriyor. MalatyaPark, sadece alışverişin değil sinema salonu, eğlence merkezi, spor merkezi gibi sosyal faaliyetlerin de merkezi olacak.

Malatya Girişimciler Grubu Üyeleri...
ERMAN Ilıcak, Adnan Başdemir, Osman Yurdakul, Ömer Yurdakul, Cemal Kırıcı, Remzi Kırıcı, Mehmet Kavuk, M. Ali Kavuk, Şahin Kavuk, Abdullah Kavuk, Salim Ilıcak, Tevfik Ilıcak, Bayram Kırıcı, İsmet Sadık Ilıcak, Fatih Ilıcak, Mehmet Faik Ilıcak, Tümer Ilıcak, Sadullah Ilıcak, Hafız Mevlüt Ilıcak, Ali Nuri Ilıcak, Hamit Ilıcak, Ahmet Ilıcak, Yalçın Geyik, Ali Taner, Bahattin Doğan Süleyman Doğan, M.Selim Doğan, Yiğitcan Koçyiğit, Pelin Koçyiğit, Seda Koçyiğit, Ali Koçyiğit, Mustafa Başdemir, Azmi Özhan.
Hazal ATEŞ/Sabah

İlgili haber:

MalatyaPark 14 Kasım'da açılıyor!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

MalatyaPark Migros'a açılırken rekor getirdi

Resmi açılışı dün gerçekleştirilen MalatyaPark'ın bünyesinde faaliyet gösteren 5M Migros mağazası, 29 Ekim'deki açılışında bir günde 1.1 milyon liralık ciro yaptı

Malatya Girişim Grubu tarafından 200 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen MalatyaPark Alışveriş Merkezi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle dün resmen açıldı. Kapılarını açtığı 29 Ekim'de 80 bin kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezinde yer alan 5M Migros, ise bir günde yaptığı 1.1 milyon liralık satışla ciro rekoru kırdı.
Erdoğan, 158 mağazayla hizmet verecek alışveriş merkezinin 1800 kişiye iş olanağı sağlayarak bölge ekonomisine katkı vereceğini söyledi. Erdoğan, alışveriş merkezinin yanına tam teşekküllü bir özel hastane, 5 yıldızlı bir otel ve 200 konutluk site kurulacağını ifade etti.
Eski Sümerbank tekstil fabrikasının yerine inşa edilen alışveriş merkezinin, 32 işadamının kurduğu Malatya Girişim Grubu (MGG) tarafından hayata geçirildiğini belirten MGG Başkanı Erman Ilıcak, alışveriş merkezinin yanında faaliyete geçecek otel, hastane ile konut sitesinin 2010 yılında tamamlanacağını açıkladı.

13 milyonluk hedef
Ilıcak, alışveriş merkezinde yılda 13 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Alışveriş merkezinde makul kira bedelleri belirlediklerini belirten Baysal, krizin ilk yıllarında daha düşük, kriz aşıldıkça normal değerlere gelen kademeli kira sistemi uyguladıklarını ifade etti.
Rönesans İnşaat Genel Müdürü Zafer Baysal da beş katlı alışveriş merkezinde kadın ve erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya mağazalarının yanı sıra sinema salonu, spor merkezi, buz pisti, bowling salonu, yapı market ve fast food katının olacağını kaydetti.

AVM yüzde 90 dolulukla açıldı
Resmi açılışı dün yapılan alışveriş merkezinin 29 Ekim'de kapılarını açtığını belirten Rönesans İnşaat Genel Müdürü Zafer Baysal, alışveriş merkezi bünyesindeki 5M Migros mağazasının açılış günü yaptığı 1.1 milyon liralık ciroyla Türkiye rekoru kırdığını söyledi. Jones Lang Lasalle Türkiye Genel Müdürü Avi Alkaş, yüzde 90 dolulukla açılan alışveriş merkezinde Koçtaş, Migros, Mudo, YKM, Teknosa, LC Waikiki, Burger King, Flo, Adidas, Adil Işık, Mado, Kiğılı, Mavi Jeans, Sabri Özel, Seven Hill, Sony, Vestel, Wenice, Batik, Bernardo, Colin's, Mc Donalds, Koton, İnci, Kemal Tanca, Polaris, Karaca gibi mağazaların bulunduğunu söyledi.
Milliyet

32 işadamı 200 milyon dolar yatırdı Malatya Park, 1800 iş kapısı açtı

Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu, Malatya Girişim Grubu'nun (MGG), alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından ‘Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin alışveriş merkezi bölümü açıldı.


Başbakan Tayyip Erdoğan, “Günümüzde ülkemizin kalkınması için işadamlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Malatya Girişim Grubu da Malatya'ya 200 milyon doların üzerinde bir yatırım yaparak 1800 kişiye iş imkanı yarattı” dedi.

Doğu'ya ‘mixed-used' madeli

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilk tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu (mixed-used) projesi olma özelliğini taşıyan Malatyapark'ın açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Malatyalı 32 işadamından oluşan Malatya Girişim Grubu'nun Türkiye için örnek oluşum olduğunu söyledi. Alışveriş merkezi kısmı faaliyete geçen projenin 5 yıldızlı otel, tam donanımlı özel hastane ve 200 dairelik lüks konut kısmı daha sonra yapılacak. Alışveriş merkezinde 158 mağazanın hizmet vereceğine işaret eden yetkililer, toplam brüt inşaat alanın 113 bin 442 metre kare kiralanabilir alanın ise 50 bin 940 metre kare olduğunu kaydetti. Malatya'nın merkezinde konumlandırılan MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne, ana arter üzerinde bulunması nedeniyle erişim kolaylığı bulunduğuna dikkat çekildi. Yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleyen merkez, mağaza karması, eğlence kompleksleri ve çağdaş mimarisi ile çevre iller için de cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Yüzde 90 doluluk

Yönetim ve kiralama hizmeti, gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim firması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından gerçekleştirilen MalatyaPark, yüzde 90 doluluk oranına ulaşarak sektöründe önemli bir başarıya da imza atmış oldu. Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, şunları söyledi: “32 ortaklı yapımız artık 158 ortak ve 1800 çalışma arkadaşımızla birlikte büyüdü. Dünya perakende sektörü nasıl küçüleceğini düşünürken bize ve Malatya'ya inanan 158 perakendeciye teşekkür ederim. MGG olarak şehrimize yatırım yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz.”

40 şirketin sahibi ortak

MALATYALI 32 işadamının 2004'de bir araya gelerek kurduğu bir anonim şirket olan Malatya Girişim Grubunda, tekstil, otomotiv, turizm, ihracat alanlarında faaliyet gösteren 40'a yakın şirketin sahipleri yer alıyor. Bu işadamları şu isimlerden oluşuyor: Erman Ilıcak, Adnan Başdemir, Osman Yurdakul, Ömer Yurdakul, Cemal Kırıcı, Remzi Kırıcı, Mehmet Kavuk, M. Ali Kavuk, Şahin Kavuk, Abdullah Kavuk, Salim Ilıcak, Tevfik Ilıcak, Bayram Kırıcı, İsmet Sadık Ilıcak, Fatih Ilıcak, Mehmet Faik Ilıcak, Tümer Ilıcak, Sadullah Ilıcak, Hafız Mevlüt Ilıcak, Ali Nuri Ilıcak, Hamit Ilıcak, Ahmet Ilıcak, Yalçın Geyik, Ali Taner, Bahattin Doğan, Süleyman Doğan, M.Selim Doğan, Yiğitcan Koçyiğit, Pelin Koçyiğit, Seda Koçyiğit, Ali Koçyiğit, Mustafa Başdemir ve Azmi Özhan.
Hürriyet

El ele verdiler bin 800 kişi iş buldu

33 işadamının biraraya gelerek hayata geçirdiği Malatya Park açıldı. Erdoğan'ın açtığı AVM bin 800 kişiye iş kapısı olacak

Malatyalı 33 iş adamının bir araya gelerek kurduğu, Malatya Girişim Grubunun (MGG), alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından ‘Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi' açıldı. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Malatya Park kentteki 10 bin işsizin bin 800'üne iş imkanı yaratacak.

törende konuşan Başbakan Erdoğan Malatyalı 33 işadamından oluşan Malatya Girişim Grubu'nun Türkiye için örnek bir oluşum olduğunu belirterek “Günümüzde ülkemizin kalkınması için iş adamlarına büyük sorumluluklar düşüyor: Hükümet olarak ülkemiz adına böyle büyük yatırımlar yapan projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

200 MİLYON DOLAR HARCANDI

Malatya Girişim Yönetim Kurulu ve Rönesans Grubu Başkanı Erman Ilıcak da Malatya Park ile şehir merkezinde atıl kalmış bir sanayi alanını 200 milyon dolar tutarında bir yatırımla bin 800 kişiye istihdam sağlayacak, halkın ekonomik ve sosyal yaşantısını zenginleştirecek bir merkeze dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Ilıcak alışveriş merkezinde 158 mağazanın hizmet vereceğini söyledi.
Star

200 milyon dolarlık Malatya Park açıldı 
 
Malatyalı 32 işadamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu'nun (MMG) inşa ettiği alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konuttan oluşan Malatya Park alışveriş ve yaşam merkezi açıldı.
 
Açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Malatya'nın ilk alışveriş merkezi (AVM) krize rağmen yüzde 90 doluluk oranıyla devreye girdi. Malatya Park'ı inşa eden girişim grubunun yönetim kurulu başkanlığını, Türkiye'nin birçok şehrinde alışveriş merkezleri inşa eden Rönesans İnşaat'ın sahibi Erman Ilıcak yapıyor. Erman Ilıcak, açılışta yaptığı konuşmada Malatya Park ile şehir merkezinde atıl kalmış bir sanayi alanını 200 milyon dolar tutarında bir yatırımla bin 800 kişiye istihdam sağlayacak, halkın ekonomik ve sosyal yaşantısını zenginleştirecek bir merkeze dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Alışveriş merkezi ile oluşturulacak istihdamın gelecek yıllarda artmasını beklediklerini belirten Ilıcak, Teşvik Yasası sonucu oluşan desteklerle son 6 ayda Malatya'da nükleer tıp, madencilik, ambalaj ve tekstil sektöründe istihdam oluşturacak 17 yeni fabrikanın inşasına başlandığını hatırlattı.

Malatya Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen Malatya Park AVM şehrin ilk alışveriş merkezi ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ilk tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu projesi olma özelliğini taşıyor. AVM etabı faaliyete geçen projenin 5 yıldızlı otel, hastane ve 200 dairelik lüks konut kısmı daha sonra yapılacak. Alışveriş merkezinde 158 mağaza yer alıyor. AVM'nin kiralanabilir alanı yaklaşık 51 bin metrekare. AVM, şehirdeki 10 bin genç işsizden bin 800'ünü istihdam edecek. Merkeze yılda 13 milyon ziyaretçi bekleniyor.
Zaman


Geri Dön