18 / 04 / 2024

MalatyaPark'ta 2 bin kişi çalışacak!

MalatyaPark'ta 2 bin kişi çalışacak!

Malatya'da 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu (MGG) tarafından yapılan ve MalatyaPark adı verilen iş merkezinin yapımının eylül ayı içinde tamamlanacağı bildirildi



MGG MalatyaPark bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Rönesans Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Baysal, yapılan yatırımın 200 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yapılan yatırımla 2 bin kişinin istihdam edileceğini işaret eden Baysal, Malatya'daki işsizlik sorununa bir parça da olsa çözüm olabileceklerine inandıklarını söyledi.

Baysal, şöyle konuştu: "Krize rağmen bu projeyle Malatya'ya 200 bin dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği bir proje olarak Malatya'daki işsizlik sorununa bir parça çözüm getirileceğine inanıyoruz. Ayrıca fast food alanları, sinema salonları, buz pisti ve çocuk eğlence merkeziyle MalatyaPark, Malatya'daki eğlence ve sosyal hayatın çehresini değiştirirken, önemli bir boşluğu da doldurmuş olacak. 32 Malatyalı iş adamını bir araya getiren, Malatya'ya pek çok alanda katma değer sağlayan ve şehir için ilk olan bu projeye MalatyaPark ismi çok yakıştı." Proje kapsamında dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi inşa ettiklerini dile getiren Baysal, inşaat alanında 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane ve 200 lüks konutun da bulunacağını kaydetti.

Zafer Baysal, 5 katlı inşa edilen 50 bin 940 metre karelik kiralanabilir alanda kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya dahil toplam 156 mağazasıyla yılda yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti. Alanlardan bir çoğunun kiralandığına vurgu yapan Baysal, yer kiralamak isteyenlerin bir an önce müracaatlarını yapmaları gerektiğini kaydetti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

MalatyaPark 2 bin kişiyi iş sahibi yapacak

Malatya'nın ilk ve tek AVM'si MalatyaPark eylülde hizmete girecek ve 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

MALATYA'da 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu (MGG) tarafından yapılan ve MalatyaPark adı verilen iş merkezinin yapımı eylül ayı içinde tamamlanacak. MGG MalatyaPark bahçesinde düzenlenen basın toplantısında Rönesans Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Baysal, yapılan yatırımın 200 milyon dolarlık bir bütçeyle gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Yapılan yatırımla 2 bin kişinin istihdam edileceğini işaret eden Baysal, Malatya'daki işsizlik sorununa bir parça da olsa çözüm olabileceklerine inandıklarını söyledi. Baysal şöyle devam etti: 'Krize rağmen bu projeyle Malatya'ya 200 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceği bir proje olarak Malatya'daki işsizlik sorununa bir parça çözüm getirileceğine inanıyoruz. Ayrıca fast food alanları, sinema salonları, buz pisti ve çocuk eğlence merkeziyle MalatyaPark, Malatya'daki eğlence ve sosyal hayatın çehresini değiştirirken, önemli bir boşluğu da doldurmuş olacak. 32 Malatyalı işadamını bir araya getiren, Malatya'ya pek çok alanda katma değer sağlayan ve şehir için ilk olan bu projeye MalatyaPark ismi çok yakıştı.''

Beş yıldızlı otel de var
PROJE kapsamında dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi inşa ettiklerini dile getiren Baysal, inşaat alanında 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı özel bir hastane ve 200 lüks konutun da bulunacağını kaydetti. Zafer Baysal, 5 katlı inşa edilen 50 bin 940 metre karelik kiralanabilir alanda kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya dahil toplam 156 mağazasıyla yılda yaklaşık  13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedeflediklerini belirtti. Alanlardan birçoğunun kiralandığına vurgu yapan Baysal, yer kiralamak isteyenlerin bir an önce müracaatlarını yapmaları gerektiğini kaydetti.
Akşam


Geri Dön