29 / 03 / 2024

Malatya’ya 311 milyon TL’lik 15 yatırım müjdesi!

Malatya’ya 311 milyon TL’lik 15 yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya’ya 311 milyon TL’lik 15 yatırım müjdesi daha verdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.


Ziyaretin ardından valilik toplantı salonunda gazeteciler ile bir araya gelen Bakan Eroğlu, Malatya’ya daha önce müjdeledikleri 42 yatırımın 27’sini tamamladıklarını, 15 yatırımın ise devam ettiğini söyleyerek, “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün toplam yatırım maliyeti 295 milyon TL olan 4 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğümüzün toplam yatırım maliyeti 15 milyon 800 bin TL olan 8 müjdesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün 2 müjdesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün ise toplam yatırım maliyeti 200 bin TL olan 1 müjdesini toplamda da 15 müjdeyi daha bugün buradan Malatyalı hemşerilerime bildirmek istiyorum” diye konuştu.


"ÇİÇEK GİBİ ŞEHİR"


Bakan Eroğlu Malatya’da, yarın 12 tesisin temelini atacaklarını 5 tesisinde açılışını yapacaklarını söyleyerek, “Bunların toplam maliyeti de 84 milyon TL. Ayrıca Malatya’ da ne kadar baraj, gölet ve sulama alanları varsa bunları da yapacağız ve Malatya’yı yemyeşil yapacağız. Amacımız el birliği ile Malatya’yı çiçek gibi bir şehir yapmak. Bu söz verdiğimiz projeleri 2019’da sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.


Konuşmasında terörle mücadeleye de yer veren Bakan Eroğlu, “Türkiye gelişiyor ve bu gelişmenin önünü kesmek isteyenler var, Türkiye geliştikçe, Türkiye’den çekinen veya Türkiye artık çok oldu diyen bazı ülkeler var. Bu ülkeler maalesef terör örgütüne çok büyük destek veriyorlar. Destek verdiklerinin başında da PKK var. Ama bu yarın döner kendilerini vurur. Bu bakımdan terörün ve teröristin iyisi, kötüsü olmaz bütün terör unsurları baş belasıdır. Dolayısıyla sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın terörizmle tam bir mücadele içinde olması gerekir. Türkiye’de zaten bu mücadele devam ediyor ve bu konuda asla geri adım atmayacağız, bunu defalarca söyledik ama bir daha ifade etmek istiyorum son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.


Milliyet 


Haber AA'da şöyle yer aldı;


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Asla geri adım atmamız mümkün değil. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele devam edecek.” dedi.

Eroğlu, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Valiliğini ziyaret ederek, Vali Süleyman Kamçı ile görüştü. Bakan Eroğlu, ziyaret sonrası valilikte düzenlediği toplantıda, Malatya’nın her geçen gün büyüyerek geliştiğini belirterek, kente müjdelerle geldiğini ifade etti. Bakanlık olarak büyük hizmetlere imza attıklarını anlatan Eroğlu, “Şu ana kadar 3 bin 107 tesisi açarak aziz milletimizin hizmetine sunduk, bunlardan 320’si baraj. Bütün şehirlerin içme suyu problemini kökünden çözdük. Birçok şehirde bugün Şırnak’ta su yoktu, su getirdik. Mardin, Kızıltepe, Siirt, Edirne, İzmir, Sinop, Çankırı, Çorum 76 şehirde su yoktu, buralara su getirdik Allah’a şükür.” diye konuştu.

Türkiye’nin her geçen gün geliştiğini, bu gelişmenin önünü kesmek isteyenlerin bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: “Türkiye geliştikçe, büyüdükçe Türkiye’den çekinen ‘Artık Türkiye de çok oluyor’ diye önünü kesmek isteyen bazı ülkeler var. Bunlar maalesef terör örgütlerine büyük destek veriyorlar. Bunların başında PKK’ya destek o bazı ülkelerden geliyor. DAEŞ’e destek onlardan geliyor. Ama bazen bu döner kendilerini de vurur o nedenle terörün, teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bütün teröristler baş belasıdır. Dolayısıyla, artık sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın terörizme ve teröriste karşı tam bir mücadele yapmaları gerekir diye düşünüyorum. Türkiye’de bu mücadele devam ediyor. Asla geri adım atmamız mümkün değil. Son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadele devam edecek. Özellikle hükümetimiz bu konuda kararlı. Ayrıca bakanlıklar, silahlı kuvvetlerimiz, emniyet teşkilatımız, jandarmamız bu konuda kararlı, inşallah onların kökleri kazınacaktır.” Malatya’ya heybeleri dolu geldiklerini anlatan Eroğlu, yarın 17 tesisin temel atma ve açılış törenini yapacaklarını, tesislerle 84 milyon liralık yatırımın gerçekleşeceğini bildirdi. Kentte baraj, gölet, sulama, dere ıslahlarını yaparak, kenti ağaçlandıracaklarını kaydeden Eroğlu, daha önce kente gelişinde 42 müjde verdiğini ve bu kez ise 15 müjdeyle Malatya’ya geldiğini aktardı.

Türkiye’de devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini bildiren Bakan Eroğlu, bu anlamda gelir getirici türlerde eylem planı hazırladıklarını ve 5 bin mahalleye orman kuracaklarını ifade etti. Eroğlu, daha sonra kente yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

– “Reformlarımızı hızlı şekilde gerçekleştireceğiz”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise AK Parti hükümetleri döneminde suya hayat vererek Türkiye’yi susuz bırakmadıklarını belirterek, HES’lerle de Türkiye’nin enerjisine katkıda bulunduklarını açıkladı.

Hükümetin çalışmaları hakkında bilgi veren Tüfenkci, “Önümüzdeki dönelerde reformlarımızı hızlı şekilde gerçekleştireceğiz. Seçim vaatlerimizin ise yüzde 100’üne yakının gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” dedi.

Bakan Eroğlu ve Tüfenkci, daha sonra basına kapalı gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.


AA


Haber  Adana  İlk Haber Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Toplu açılış ve temel atma töreni için Malatya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Malatya'ya övgüler yağdırarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı H.Uğur Polat, işadamı Ahmet Çalık ile birlikte çok sayıda bürokrat eşlik etti. 


Ziyaret sırasında, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bir brifing vererek, Bakan Eroğlu'ndan Malatya'ya yapılacak yatırımlar konusunda destek istedi. 


Bakan Veysel Eroğlu'nu Malatya'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir olduktan sonra Malatya'yı bir bütün olarak planlamaya başladıklarını söyledi. İlçe ve kırsal mahallelerin de dahil olduğu Malatya genelinin 100 bin, 25 bin ve 5 bin ölçekli imar planları ihalelerinin yapıldığını belirten Başkan Çakır, Malatya'nın turizm, ulaşım ve tarım master planları çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 


2015 yılında kırsalda I.200 km dolayında yol yaptıklarını, önümüzdeki 2 yıl içerisinde asfaltsız yol bırakmayacaklarını kaydeden Çakır, özetle şunları söyledi: "Bu sene 1000-1200 km arası yol yapacağız. Önümüzdeki yıl 700-800 km yolumuz kalacak. 


İçeme suyu ve kanalizasyon şebekeleri ile ilgili olarak bütün köylerde çalışmalar yaptık. 230 köyümüzün kanalizasyonu yok. Bunların planlamalarını yaptık. Bütün ilçelerin altyapılarına girdik. 11 ilçemizin 9 tanesinin altyapısını sıfırdan yapıyoruz. 193 milyon liralık ihale yapıyoruz. İlçelere bakışımız, altyapısıyla birlikte sağlıklı bir kentleşmeyi, şehirleşmeyi sağlamak". 


Başkan Çakır konuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarda Orman ve Su işleri Bakanlığından destek gördüklerini ifade ederek "Bundan dolayı Malatya adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sizden ayrıca Yeniköy'de yapılan Geçici Hayvan Barınma ve Bakımevi'ne desteğinizi de artırmanızı ve Beydağı Tabiat Parkı ile alternatif bir içme suyu kaynağı konusunda destek istiyoruz" dedi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmada, Malatya'yı çok gelişmiş ve güzelleşmiş bulduklarını belirterek, Başkan Çakır'a, yaptığı güzel hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 


Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin örnek bir Belediyecilik sergilediğini kaydeden Bakan Eroğlu, "Bazı büyükşehir belediyelerde, ilçelerde, köylerde şikayet var. Ama Başkanımız bütün köy yollarını 2 yılda asfaltlayacağını ifade etti. Yapılan çalışmaları biliyoruz. 


Altyapı çalışmaları bütün ilçelerde başlamış. Tebrik ediyoruz. Yaptığı güzel yol çalışmalan, park çalışmaları, şehircilik çalışmaları dolayısıyla kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesini örnek bir belediye olarak gösteriyoruz. Bu başarılı çalışmalarının da devamını diliyoruz" diye konuştu. 


Malatya gibi büyük bir şehrin tek bir su kaynağına bağlı olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Eroğlu, öncelikle 30 km'lik isale hattı için gerekli projelerin yapıldığını belirterek, Alternatif su kaynaklarını araştırdıklarını söyledi. 


Beydağı başta olmak üzere diğer tabiat parkları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Bakan Eroğlu, "Malatya'da muhteşem güzellikler, kanyonlar, parklar, mesire alanları, tabiat parkları var, bunları ele alalım. Arkadaşlar bir çalışma yapacak. 


Valimizin, Bakanımızın, bütün tarafların katılımıyla bunları muhteşem bir hale getirelim. Malatya yollarıyla dört dörtlük. Ulaşım imkanları çok iyi. Körfez ülkelerinde, Orta Asya'dan buraya çok sayıda ziyaretçi gelebilir. Onlar için burada ziyaret edecekleri mekânlar yapalım. Biz de büyükşehir Malatya için ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Bakan Eroğlu, Malatya'yı baraj ve göletler şehri haline getirdiklerini aktararak "Sulamalar şu anda yüzde 60 seviyesinde. 


Nasip olursa 2 yıl içerisinde yüzde 85-90'lara getirme hedefimiz var. Beylerderesi barajı üzerindeki dere ıslahlarını yapacağız. Orayı çok güzel bir vadi haline getireceğiz. Bu konuda DSİ altyapı çalışmalarını yapacak, orman teşkilatımız da ağaçlandırma, mesire alanları, oturma mekânları, kamelyaların olması gibi işleri yapacak. 


Beylerderesi'ni büyükşehir, DSİ ve orman teşkilatımız hep birlikte ele alsın.


Muhteşem bir vadi yapalım. Malatya'mızı kurak bir yer değil, yemyeşil, çiçekli bir Malatya yapalım" şeklinde konuştu. 



Adana İlk Haber


Geri Dön