29 / 03 / 2024

Malatya'ya ilk kez külliye yapılıyor!

 Malatya'ya ilk kez külliye yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İpek Caddesi’nde yaptırılan ve Camii, Kültür Merkezi ile Semt Pazarı’ndan oluşan Külliye’nin yakın bir zamanda hizmete açılması planlanıyor.




Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İpek Caddesi’nde yaptırılan ve Camii, Kültür Merkezi ile Semt Pazarı’ndan oluşan Külliye’nin yakın bir zamanda hizmete açılması planlanıyor.


Malatya’nın ilk külliyesi olma özelliği taşıyan bu proje, aynı zamanda ilk kapalı semt pazarı olma özelliği de taşıyor. Külliye, aynı zamanda ikinci kata yapılan Kültür Merkezi ve cami-mescid ile de örnek bir proje niteliğinde. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, giriş katında esnaflar için pazar yerinin, ikinci katında da cami, sınıf, atölye, fitnes, toplantı salonu ve kafeteryaların bulunduğu projenin büyük oranda tamamlandığı, önümüzdeki aylarda hizmete gireceği belirtildi.


Açıklamanın devamında, “İpek Caddesi üzerinde yapılan külliye, 3 özellikli bir proje. Giriş katı Semt Pazarı olarak düzenlenen Külliye’nin ikinci katında ise Cami ve Kültür Merkezi bulunuyor. 270 m2 + 80 m2’lik asma katıyla birlikte toplam 350 m2’lik alanı bulunan Cami’nin ayrıca bayan ve erkekler için ayrı ayrı abdest alma yerleri bulunuyor. Son cemaat avlusu da bulunan Cami’nin ayrıca Bayram, Cuma ve Teravih namazları gibi kalabalık namazlarda kullanılabileceği Kültür Merkezi’nin 800 m2’lik meydanı da yer alıyor. Proje içerisinde yer alan Kültür Merkezi ise kendi içerisinde 3 bölümden oluşuyor. Öğrencilere yönelik Eğitim Merkezi’nin yanı sıra Geleneksel Türk Sanatları Merkezi ile Yaşlı Evi, Kütüphane, Kafeterya ve Şark Odası’nın bulunduğu Kültür Merkezi, iç avlusu ve meydanıyla çeşitli etkinliklerin düzenlenebileceği bir özelliğe sahip” denildi.



BAŞKAN ÇAKIR: “ÖRNEK TEŞKİL EDECEK”

Malatya’nın son yıllarda her alanda önemli mesafeler aldığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan külliyenin ise sosyal belediyecilik alanında örnek bir proje olduğunu söyledi. Şu anda ince işçiliğinin devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda hizmete sunmayı hedeflediklerini belirten Başkan Çakır, “Malatya’da ilk kez yapılan Külliye, bölgesel olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Ancak ben inanıyorum ki burası açıldığı zaman Malatya genelindeki bütün vatandaşlarımız buraya gelerek, buradaki hizmetlerden faydalanacaklar. Kendi bölgelerine yapılması için de talepte bulunacaklar. Külliye içerisinde bulunan sabit semt pazarı ile her Cuma bu bölgede kurulan semt pazarı yüzünden yaşanan trafik sıkıntısı da giderilmiş olacak. Gerek kapalı pazarı, gerek Kültür Merkezi ve gerekse de ibadethanesiyle bölgedeki önemli bir eksikliği giderecek olan bu Külliye’nin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön