18 / 04 / 2024

Malatya'ya modern kütüphaneler geliyor!

Malatya'ya modern kütüphaneler geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçe merkezinde modern tarzda projelendirilmiş kütüphaneler yapılıyor. Öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla Turgut Özal Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından okuma alışkanlığının artırılmasının yanısıra, özellikle ilçelerde eğitim görmekte olan öğrencilerin sınavlara daha nezih ortamlarda hazırlanmasını sağlamak amacıyla Turgut Özal Kütüphanesi Projesi hayata geçirildi.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın sorunları yerinde tespit etmek amacıyla sürdürdüğü ilçe gezileri sırasında ilçe merkezlerinde kütüphane veya okuma merkezlerinin olmadığının tespit edildiği ve bunun üzerine Başkan Çakır’ın talimatları doğrultusunda ilçelere, belli bir büyüklükte kütüphaneler yapılmasına karar verildiği dile getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, ilçelere kütüphane kurulmasıyla ilgili projeye ise okumaya büyük önem veren merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın ismini verdi. Daha sonra da proje ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından modern çizgilere sahip bir proje hazırlanıp uygulamaya geçirildi.

11 ilçenin kütüphaneleri bitirilerek hizmete hazır hale getirildi. Kütüphanelere yine Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 10 bin adet kitap temin edildiği, her kütüphaneye ayrı ayrı birer adet bilgisayar ile fotokopi ve tarayıcı özelliklerine sahip yazıcılar da verilecek.

Kütüphanelerin, okulların açılmasıyla birlikte hizmete girmesinin planlandığı ve böylece ilçelerde öğrenim görmekte olan öğrenciler artık dersleri ile ilgili araştırma yapmak, ödevlerini hazırlamak, sınavlara daha iyi çalışabilmek için nezih bir ortama kavuşmuş olacaklar.



Hürriyet 


Geri Dön