16 / 04 / 2024

Malezyalı Khazanah Türkiye'de ofis açtı!

Malezyalı Khazanah Türkiye'de ofis açtı!

Khazanah Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nor Mohamed Yakcop ve Khazanah Genel Müdürü Azman Hj Mokhtar’ın iştirak ettiği açılışta konuşan Babacan, ofisin, iki ülke arasında çok önemli bir köprü vazifesi göreceğini dile getirdi...




Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Malezya Hükümeti’ne ait stratejik yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad’ın Türkiye Bölge Ofisi açılışına katıldı.


Khazanah Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nor Mohamed Yakcop ve Khazanah Genel Müdürü Azman Hj Mokhtar’ın iştirak ettiği açılışta konuşan Babacan, ofisin, iki ülke arasında çok önemli bir köprü vazifesi göreceğini dile getirdi.


Portföyünde 40 milyar doların üzerinde yatırım bulunduran Malezyalı Khazanah’ın Türkiye’deki en büyük girişimi köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi oldu. Khazanah bünyesindeki UEM Group, Koç Holding ve Ülker Grubu ile birlikte köprü ve otoyolların özelleştirmesinde geçen yıl aralıkta 5.7 milyar dolarla en yüksek teklifi verdi. Ancak bu ihale Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Otoyol meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha büyük beklentimiz var” sözlerinin ardından iptal edilmişti.


Malezyalılar, ‘Khazanah Turkey Regional Office’ (Khazanah Türkiye Bölge Ofisi) adlı şirketlerini ise 18 Şubat’ta kurdular. Khazanah’ın dünya genelinde 50 civarı şirkette yatırımı bulunuyor. Bunlar arasında Malezya Havayolları ve Telekom Malezya da var. 


Milliyet


Geri Dön