28 / 03 / 2024

Maliye Bakanlığı'nın eski binası yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek!

Maliye Bakanlığı'nın eski binası yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek!

Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetinden yüksek olması sebebiyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildiğini açıkladı.



Maliye Bakanlığı yeni hizmet binası ile ilgili açıklama yaptı.


Açıklamada Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin ise yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanması nedeniyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yaptırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.


İşin yapım ihalesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, ihale bedelinin KDV hariç 40 milyon 579 bin lira olduğu belirtildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


"2011 yılında Bakanlığımız hizmet binasının onarımına ihtiyaç duyulması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü) binada inceleme yapılması talebinde bulunulmuş ve yapılan incelemeler sonucunda;  söz konusu hizmet binasının depreme karşı güçlendirme yapılması gerektiği, yapılacak güçlendirme maliyeti ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanmış olması nedeniyle mevcut hizmet binasının yıkılarak yeniden yapılması kararlaştırılmıştır. İşin yapım ihalesi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 01.08.2013 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, ihale bedeli KDV hariç 40.579.000,00 TL’dir. Yapılacak yeni hizmet binası Bakanlığımızın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak planlanmıştır. Bu çerçevede,  Bakanlığımız ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 29.03.2012 tarihli Protokol düzenlenmiştir. Söz konusu hizmet binası inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2016 yılında bitirilmesi planlanan hizmet binası Bakanlarımız birimlerinin ihtiyaçlarında kullanılacaktır."


Açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamu harcamalarına ilişkin açıklamalarının, TBMM'de bütçenin geneli üzerindeki görüşmelerde, devletin kayıtlarında, kesin hesap kanununda ve Kalkınma Bakanlığınca yayınlanan yıllık programlarda net bir şekilde görüldüğü vurgulandı.


Hürriyet


Geri Dön