20 / 04 / 2024

Maliyet çok, satış yok!

Maliyet çok, satış yok!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılına ilişkin Konut Satış İstatistikleri açıklandı. Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı.




Türkiye genelinde 2014'te, bir önceki yıla göre yüzde 0,7 artışla 1 milyon 165 bin 381 konut, satış sonucu el değiştirdiği görülürken, İzmir'de 72 bin 421 olan konut satışı, bu yıl yüzde 0,9 oranında azalarak 71 bin 779 olduğu görüldü. 


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır düşüşü değerlendirdi. Kentsel dönüşümün ön planda olduğu beklenen sonuçların elde edilemediğini belirten Nasır, "İzmir'de arsa üretimi olmadığı için yeni projeler oluşturulamadı. Mevcut arsa maliyetlerin in yüksek oüftel eski evlerin satış rakamlarını etkiledi. 

Konut sahipleri yeni ev almak istiyor ama şu anda yapılanlar bile yetersiz Belediyeler artık hızlanmalı Son olarak yerel yönetimlere seslenen Nasır, "Bölgesiyle bütüncül planlarının yapılması gerektiği izmir, dönüşüm olmadığı sürece vizyonsuzve misyonsuz bir kent olacak.  İzmir  yerel yönetimlerinin adi olarak hareketlenmesi ve konuya el atması gerekiyor" diyerek çağrıda bulundu. 


İzmir'de çok güzel. Hem tasarrufa yönelik hem de ileriye yönelik yerinde de ileriye; tasarrufu destek amacıyla yenilendiği içinneroangi bir dönüşüm İzmir ve Türkiye ekonomisine de katkı söz konusu değil Maalesef dönüşümle sağlayacak bir uygulama. Şu anda İzmir ilgiU ciddi sıkıntı yaşıyoruz" dedi. ekonomisin hareketlenmesi için yerel Müjdesini Başbakan Ahmet yönetimleriniflanlarının hızlanması,  verdiği ve konu talmak düşüncesi bir an önce harekete isteyenvSnndaşın biriktirdiği peşinata geçmelflRtkiyor. En azından ev devletin yüzde 15 katkı vereceği satışlarının artacağını ve insanların ev uygulamayı da değerlendiren Necip sahibi olmaktan daha az korkacağını düşünüyorum'' diye konuştu.


Ege Telgraf


Geri Dön