19 / 04 / 2024

Maliyetler azaldı konut fiyatı düştü

Maliyetler azaldı konut fiyatı düştü

135 m2 daireleri 99 bin YTL'ye satan Fİ Yapı, ucuzluğun sırrını da açıkladı: Uygun arsa ve düşen malzeme fiyatları



Fİ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İstanbul Esenyurt'taki Fİ YAKA isimli projede 135 m2'lik 3+1 daireleri 99 YTL'den başlayan fiyatlarla satabilmelerinin sırrını CNR'de başlayan Realist EXPO Fuarı'nda açıkladı.
Uygun fiyatla satışa çıkmalarında en büyük etkeninin uygun arsa ve düşen emtia fiyatları olduğunu söyleyen İnan, arsayı satın aldıkları için kat karşılığı projelere göre 10-15'lik maliyet avantajı sağladıklarını anlattı. Emtia fiyatlarına bağlı olarak inşaat malzemelerinin ucuzladığını belirten İnan, "Şu anki fiyatlara göre fizibilitemizi yaptık ve bu fiyatları belirledik. Önümüzdeki dönemde hem inşaat malzemelerinde hem de arsa fiyatlarında düşüşün devam etmesini bekliyoruz" dedi.

TEZATLAR BİRARADA

Bu arada Realist Expo Fuarı'nda Mekke'deki El Makam devremülklerinden, ABD'nin ünlü tatil şehri Miami'deki ünlülere komşu Trump Hollywood evlerine farklı konseptlerde projeler satışa sunuluyor.

Ev alana otomobil
Realist Expo, bu yıl adından kampanyaları ile söz ettiriyor. Sektördeki durgunluk nedeniyle katılımcı firma sayısının düştüğü fuarda, Atılım Fuarcılık, ziyaretçilere çekiliş ile otomobil, firmalar ise konut alanlara otomobil, jeep, hediye çeki, tatil gibi farklı hediyeler sunuyor.

Yenişafak

Geri Dön